Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

mata77

všechny recenze uživatele

Pilotný diel na mňa zapôsobil ako priostrená turecká telenovela. Začiatok bol síce sľubný, postupne sa ale začali hromadiť rozpory, najviac potom v súvislosti s kultúrou krajiny a jednaní postáv, ale aj príliš ľahká predvídateľnosť deja. Nebudem porovnávať, ani brať do úvahy tvorcov, proste si počkám na ďalší diel. Zatiaľ 75%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To, že scénáristou je Gideon Raff, který se proslavil Homelandem, ještě neznamená, že bude repete s Tyrantem. - Po skončení desátého dílu to jen potvrzuji. Shrnuto a sečteno - Tyrant byl jako kniha, kterou bych si vzala na dovolenou.... něco dobrodružného, exotického, ale přitom odpočinkového a nenáročného. Ke konci bych už to asi nevydržela s tím protahováním a mrkla bych se rovnou na konec. V reálu jsem to neudělala a poctivě jsem sledovala i celý poslední díl, který byl ale opravdu moc zdlouhavý. Nicméně bych si asi do knihovny pro druhý díl zašla, protože konec k tomu přímo vybízí a jsem plémě zvědavé, jak to s tím Bassamem dopadne a to nemluvím o Jamalovi, který mně byl značně nesympatický a tím narušeným dojmem skutečně působil, takže mít takového prezidenta, šupem emigruji. Ale to bych musela i z........:-) Je to na hraně. 75% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ** Fantastický rozjezd se hned po pár dílech utopil v telenovelovém patosu. Několik překvapivých momentů (osvobozování rukojmí) a obří hromada nudných keců a zbytečných scén (cokoli ohledně dětí hlavních představitelů) dělá ze seriálu nekoukatelnou opičárnu. Co doslova ničí dojem je casting. Rozdíly věku (herců) mezi rodiči a dětmi jsou 10-15 let. Vypadá to komicky.  2.řada: *** Telenovelové manýry zůstaly, ale přibylo akce s dynamického děje. Hodne zoufalé bylo amatérské CGI (ty běžící vojáčky z ptačí perspektivy vidím i teď). Co potěšilo jsou zvraty v ději, které drží pozornost. Nicméně pecka za kterou e tu na CSFD prezentuje to pořad není. 3.řada: * Tak tohle už bylo hodně fuj. Prakticky vše co budilo v předchozích řadách pozornost (a získávalo plusové body) je tady pryč. Naprosto nic koukatelného nezůstalo. Deset epizod nikdy nekončícího žvanění a trapná dramata a navíc: BEZ KONCE! ()

Idahou

všechny recenze uživatele

Tak je to uděláno zajímavě, ne že ne, nicméně během chvilky je jasné, že jde čistě o konzumní seriál. Možná se to ještě vybarví, ale není to o blízkém východě, ale o tom, jak by vypadala amerika s diktátorem na blízkém východě. Jasný, dá se pochopit, že třeba byty a domy (tvůrci amerických seriálů očividně nedokáží pochopit, že jednotlivé bydlení se na světě neliší jen počtem koberců) a jsou na takové úrovni jelikož (citace) "máme o 18% větší HDP než jakýkoliv jiný arabský stát", ale proč je tam tolik bělochů? Amerika ve své nekonečné víře ve svobodu a toleranci k sotatním národům a rasám totiž i jako kompars najmula bělochy, aby předstírali araby... Ignorace východních zvyků v oblékání je taky docela očividná, jo jasný, ženský na "rozlučce" maj barevné poloprůhledné šaty, ale tím to hasne. Navíc dále bude očividně následovat ukázka jak je diktatura prohnilá, špatná a spojená s tyranií, zatímco americký model je jediný správný. Pokud si to v dalších dílech přestane hrát a skutečně se to obuje do daného prostčedí, mohlo by to být zajímavé. Jinak to bude jen další americká blbárna ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Představuji si že zhruba takhle vypadá vlhký sen americké administrativy. Vtrhne do nějaké muslimské země a její vojáci svým neodolatelným charismatem a láskou ke svobodě pouhým příkladem místní domorodce přesvědčí, aby se z nich stali demokracii milující liberálové. V seriálu se to obejde bez střílení, bombardování, ekonomických sankcí a nevyhnutelné revoluce proti proamerické vládě. Skutečnost ovšem tak krásná nebývá. Ergo, to co mi na tom vadí nejvíc není rozředění slibného námětu do muslimské telenovely, ale všeobjímající naivita scénáře. Postavy jsou šablonovité až hrůza, děj je jednoduše předvídatelný a pokud se objeví nějaká neřešitelná situace, tak na ní stačí selský rozum a trochu toho nadšení. Vždyť jsme přece všichni made in USA, jen nás musí někdo popostrčit. ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)
  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)

Reklama

Reklama