Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené seriály (10)

Dexter

Dexter (2006)

Na seriál jsem se začala dívat až po odvysílání čtyř sérií. S menší nedůvěrou. Ta ale téměř okamžitě přerostla v závislost. Těžko říct, co je lepší: napínavý a neotřelý scénář, atmosféra, výborně vykreslené postavy seriálu. Po skončení celého seriálu mohu jen konstatovat, že autorům se podařilo udržet vysokou laťku až do konce. Možná, že se někomu rozuzlení nelíbí, ale já si myslím, že pokud chtěl osud Dextrovi předložit účet za všechny jeho zločiny - ano, jsou to zločiny, i když jsme Dextrovi i Hannah drželi palce - tak se mu to podařilo dokonale. Svou vinou ztratil jediného člověka, který byl ochoten kvůli němu udělat doslova cokoliv, včetně popření svojí vlastní osobnosti a svého přesvědčení. Osobou, která pro něj znamenala všechno a držela ho v "normálním životě" nebyla pochopitelně Hannah, ale dokonce ani Harrison, nýbrž těžce zkoušená Debra. Jeho duševní rozpoložení dokonale potvrdilo rozhodnutí, nechat svého syna s Hannah samotného - zdůvodnění , proč to udělal, mi nepřijde moc důvěryhodné - koho tím vlastně chtěl potrestat ? Ale dost úvah, musím konstatovat, že neznám žádny jiný seriál, který by byl po 8 sériich hoden pěti hvězdiček, které mu bez váhání ponechávám.

24 hodin

24 hodin (2001)

Napínavý seriál, i když s přibývajícími sériemi je zřejmé, jak se opakuje stejný scénář: chudák Jack všechno vyžere, za všechny se obětuje, nikdo ho nedocení. Vesele překračuje zákon a nakonec se vždycky ukáže, že měl pravdu. Přesto dávám pět hvězdiček.Nejvíc se mi líbila páta série. Poznámka k nové, Po několika letech se k nám Jack s plnou parádou devátou sérií vrací a má budit dojem, že ze svého umění supermana nic nezapomněl. Po 10. dnech to ale pro mne na bednu už tak moc není.

Castle na zabití

Castle na zabití (2009)

Sympaťák Nathan Fillion a krásná Stana Katic - jiskření už od prvních epizod, ale divák se dočká až za dlouho. Aby se nám zkrátilo čekání, odhalují a loví tito dva společně zločince.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

1. série neměla chybu a dávám za 5 2. série - přibývá postav a paralelního děje, horší v orientaci. Dávám za 4.5. Chybí mi Sean Bean. Po shlédnutí dalších sérií se vracím k hodnocení 5. Pořád mi chybí Sean Bean. 7. série - s odstupem sedmi let mohu jen konstatovat, že to byl úchvytný zážitek. Sean Bean už mi nechybí.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Po shlédnutí několika dílů dávám za pět. Aktuální hrozba teroristů zaručuje zajímavý námět, má to grády a udržuje diváka v napětí po celý vysílací čas - alespoň já jsem zatím hluchá místa zatím nezaregistrovala. Kdo měl rád seriál 24 hodin, bude asi nadšen. Jen tak dál a máme tu jasného adepta na nejlepší seriál 2011. Je za námi 2. série a stále dávám za 5. Po absolutním finále 3. série mám pocit, že seriál měl skončit. Nedovedu si představit, jak budou autoři pokračovat sérií čtvrtou, aby se nedostali za zenit. Uvidíme na podzim 2014.

Pomsta

Pomsta (2011)

Na seriál jsem se začala dívat ze zvědavosti a s přibývajícími díly se dostavuje závislost. Dobrovolně a s chutí se nechám vmanipulovat do děje, který je plný zvratů, přiznávám, že někdy i přehnaně rafinovaných a laciných. Ale mně to nevadí, prostě jsem závislák . Za nejlepší z hereckého hlediska považuji výkon Madeleine Stowe. 2.série - ubrala bych bodík, přibývá hluchých míst, ale pořád vynikající. 3. série - zatím lepší, než druhá. Poslední díl: rozuzlení seriálu považuji za docela přijatelné.

Černá listina

Černá listina (2013)

Celkem dobrý seriál, první řada byla hodně napínavá, lehce nad 4. Druhá řada už tak dobrá není, ale pořád je hodnocení vysoké - 3 a půl. Uvidíme, jestli bude mít stále klesající tendenci. A doufám, že tajemství zájmu Reda Reddingtona o Elizabeth bude mít jiné rozuzlení, než to, co se nabízí od první epizody.

Tyran

Tyran (2014)

Pilotní díl mne po celou dobu udržel v napětí a neměl hluché místo. Dávám 5.

Orphan Black

Orphan Black (2013)

Neskutečně brilantní výkon Tatiany Maslany úplně stačí na 4. hvězdičky.

Podfukáři

Podfukáři (2004)

K tomuhle seriálu jsem se dostala až po jeho skončení, ale stojí to za to. Neskutečně pohodová chytrá partička sympaťáků, žádné násilí, krvavé bitky, sprosťárny.Tady hraje prim důvtip. Pro mne balzám na duši a ráda si času od času nějaký ten díl pustím znovu. Mimochodem oceňuji i to, že má každý svoje samostatné rozuzlení.