Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Alex126 

všechny recenze uživatele

Můžeme říci, že tento seriál slibuje něco na pomezí Argo a politického seriálu House of Cards. Osobně kinematografii této kategorie miluji a první díl jsem sledoval s obrovským napětím. Seriál má obrovský potenciál a množství cest, kterými se může vydat. Uvidíme. Pilotní díl: 90% ( Odhad do budoucna: 85% ) ()

Birgi91 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled za oponu diktátorem ovládaného státu. Dobře vybraný casting, z něhož vybočuje především svým vynikajícím výkonem Ashraf Barhom v roli otcem zkaženého Jamala. Jeho interakce s mladším zapadně uvažujícím bratrem slibuje do budoucna plno zajímavých momentů. Je vidět, že za seriálem stojí tvůrci vynikajícího Homelandu. Tyrant působí značně autenticky (pokud pomineme to, že všichni protagonisti mluví místo své mateřštiny anglicky) a bez příkras dává divákovi možnost náhlédnout do světa, který se pro něj může zdát do určité míry absurdní a nepochopitelný. Pokud si seriál udrží stejnou kvalitu jako pilotní díl, tak nás čeká parádní jízda. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot vyrve v Yatesově (poslední Potterové) režii oči z důlků, a připlácne je na celičkou strhující hoďku k rozpálené obrazovce. Drajv jako prase v (ne)překvapivé "konkurenci" pro Homeland a hnedle zkraje plus trochu předčasně zatím seriálová pecka léta 2014. 1. sezóna: Atmosféru plnou napětí spolehlivě zabily nezajímavé politické kecy, roztažené v každé epizodě na půl hodiny. Promarněná šance. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: Aneb jak se ze zprvu solidně znějícího politického thrilleru vyklubala neskutečně natahovaná nuda. Zajímavé charaktery a vyhrocené konflikty byly postupem času nahrazeny nikam nevedoucími dialogy a tvůrci se místo hutnější a mrazivější atmosféry vlastně zastavili na místě. Americká rodinka prosazující jejich správné hodnoty je na zabití a i ten Jamal se po pár dílech absolutně vyčerpal. A finále, kde se místo napínavého vyvrcholení jen rybařilo a toulalo po městě, už bylo vyloženě k smíchu.50% ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Od opulentních prvních dílů k intrikánskému dramatu. Pěkně natočeno. Největší king je Jamal. Závěr docela překvapil. Hodnocení druhé série: Bassam na poušti, ve vesnici, s novou komunitou. Bojuje proti místní verzi Islámského státu. Jamal neklidný. Solidní bojové scény a intriky. Nejpřekvapivějším momentem Jamalovo nečekané setkání se synem Ramim, který měl být v autě. A také ten konec. Jamale, drž se! Hodnocení třetí série: Trošku se vše mění na ukecanou telenovelu. Bez Jamala to už není ono. I na nějaké homo románky dojde. Ženy tu mají nějak moc rovnoprávné postavení. Pár jistících helfajrů by neuškodilo. Synáček si jen tak pobíhá po městě. Korunu všemu nasazuje ufňukaná Daliyah. I přes vše uvedené se jedná o hodně dobrý seriál. Ještě jedna série by se hodila. Ale bohužel nebude. ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)
  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)

Reklama

Reklama