Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Idahou

všechny recenze uživatele

Tak je to uděláno zajímavě, ne že ne, nicméně během chvilky je jasné, že jde čistě o konzumní seriál. Možná se to ještě vybarví, ale není to o blízkém východě, ale o tom, jak by vypadala amerika s diktátorem na blízkém východě. Jasný, dá se pochopit, že třeba byty a domy (tvůrci amerických seriálů očividně nedokáží pochopit, že jednotlivé bydlení se na světě neliší jen počtem koberců) a jsou na takové úrovni jelikož (citace) "máme o 18% větší HDP než jakýkoliv jiný arabský stát", ale proč je tam tolik bělochů? Amerika ve své nekonečné víře ve svobodu a toleranci k sotatním národům a rasám totiž i jako kompars najmula bělochy, aby předstírali araby... Ignorace východních zvyků v oblékání je taky docela očividná, jo jasný, ženský na "rozlučce" maj barevné poloprůhledné šaty, ale tím to hasne. Navíc dále bude očividně následovat ukázka jak je diktatura prohnilá, špatná a spojená s tyranií, zatímco americký model je jediný správný. Pokud si to v dalších dílech přestane hrát a skutečně se to obuje do daného prostčedí, mohlo by to být zajímavé. Jinak to bude jen další americká blbárna ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Představuji si že zhruba takhle vypadá vlhký sen americké administrativy. Vtrhne do nějaké muslimské země a její vojáci svým neodolatelným charismatem a láskou ke svobodě pouhým příkladem místní domorodce přesvědčí, aby se z nich stali demokracii milující liberálové. V seriálu se to obejde bez střílení, bombardování, ekonomických sankcí a nevyhnutelné revoluce proti proamerické vládě. Skutečnost ovšem tak krásná nebývá. Ergo, to co mi na tom vadí nejvíc není rozředění slibného námětu do muslimské telenovely, ale všeobjímající naivita scénáře. Postavy jsou šablonovité až hrůza, děj je jednoduše předvídatelný a pokud se objeví nějaká neřešitelná situace, tak na ní stačí selský rozum a trochu toho nadšení. Vždyť jsme přece všichni made in USA, jen nás musí někdo popostrčit. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot vyrve v Yatesově (poslední Potterové) režii oči z důlků, a připlácne je na celičkou strhující hoďku k rozpálené obrazovce. Drajv jako prase v (ne)překvapivé "konkurenci" pro Homeland a hnedle zkraje plus trochu předčasně zatím seriálová pecka léta 2014. 1. sezóna: Atmosféru plnou napětí spolehlivě zabily nezajímavé politické kecy, roztažené v každé epizodě na půl hodiny. Promarněná šance. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…NEMĚL JSEM PRAVDU. MĚL JSI TO BÝT TY."... /// Tak se nám Bassam po 20ti letech vrací na rodnou hroudu. Nejede s prázdnou – veze si sebou americkou rodinku. Kdyby jeli do Čech, srali by je třeba taxikáři. Jenže jedou na střední východ (někam k Iráku – pozn. pro hnidopichy), a tak očekávejte poněkud onačí druh starostí… Hledáte něco, z čeho cáká zajímavost typu ,,jinej kraj, jinej mrav“? Tak tohle vás (možná i sexuálně) uspokojí. Taky šiřitelé (americký) demokracie by mohli navlhnout. Jen ti, kteří vočekávaj spíš politický drama, (asi) zůstanou rozpolcení. To, že s tím ,,místem“ není všechno v pořádku je jasný. Místy je to hodně politicky věrný, navíc tvoření NOVÉ historie středovýchodní země – to se nemusí ani moc fantazírovat. Problém je v tom vokolo. Kdyby to neroztá(áááá)hli do seriálu, mohl by z toho bejt dost slušnej film. Já tu totiž beru jen tu zajímavost jinýho kraje, postavu diktátora a politiku. Takže 50%. Ten zbytek je telenovelskej. Taky to mizerný tkaní (složitějších) zápletek – prostě bohužel se s tím moc neserou. Jejich škoda! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na koleji mi spolubydlící zdobili pokoj výstřižkama o použití chemickejch zbraní. 2.) Video se strýčkem Kaddáfím u nás běží nepřetržitě. 3.) Pro bráchu bych vraždil (několikrát). 4.) Thx za titule ,,Bobesh, Torak a SneakyT“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE ,,NIKDO, KDO SE PROVINÍ TAKOVÝMI ČINY NEMŮŽE BÝT NADÁLE PREZIDENTEM. AČKOLI...“ /// Tak jak je Domek z karet schopnej pitvat špínu politiky, tak TYRAN ukazuje „krásu“ islámu a autoritativních režimů. Škoda, že to místy (stejně jako jednička) sklouzává k telenovele. Každopádně další sérii úplně v klidu dám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará mě vobrečela a já se chystám se bojovat proti režimu. 2.) Jsem teplej a mým cílem je chalifát. 3.) Thx za titule „LuAn, Torak a Bobesh“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: Aneb jak se ze zprvu solidně znějícího politického thrilleru vyklubala neskutečně natahovaná nuda. Zajímavé charaktery a vyhrocené konflikty byly postupem času nahrazeny nikam nevedoucími dialogy a tvůrci se místo hutnější a mrazivější atmosféry vlastně zastavili na místě. Americká rodinka prosazující jejich správné hodnoty je na zabití a i ten Jamal se po pár dílech absolutně vyčerpal. A finále, kde se místo napínavého vyvrcholení jen rybařilo a toulalo po městě, už bylo vyloženě k smíchu.50% ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)
  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno