Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,WADE UBLÍŽIL MÝM RODIČŮM"... /// Za 20 minut dokonáno jest, a tak čekám, co že jako bude teď, páč Dwight není žádnej Ch.Bronson. Ani myslitel. A tak není divu, že místo sladkýho pocitu z dobře vykonaný práce, přichází boj o přežití… Jednoduchej, ani moc drahej či zázračnej festivalovej snímek. Nudíte se? Kupte si medvídka mývala! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Film vo pomstě prostě musí bejt pomalej a jeho hlavní hrdina podivnej! 2.) … a teď se chystám tu svini sejmnout! 3.) Thx za titule ,,SneakyT“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobná vražda zďaleka nezavŕšila dielo skazy. V istom zmysle ho započala. Napriek odsúdeniu páchateľa, situácia sa veľmi negatívne podpísala na synovi zavraždených rodičov, z ktorého sa stal čudácky bezdomovec. V okamihu, keď sa dozvie, že vraha púšťajú z väzenia, sa jeho snahou dokonať pomstu ozubené kolesá dokonania skazy a deštrukcie roztočia na plné obrátky. Špinavo, ušmudľane, nepríjemne realisticky. Všetko, čo sa má stať, sa aj stane, no pocit satisfakcie to nikomu veľmi neprinesie. Skôr zmaru a beznádeje. Otázne zostáva, či má zmysel nakrúcať takéto filmy, so scénami akoby zo života, plné nesympatických postáv na jednej aj druhej strane. Ako taká zasoplená, neveľmi príjemná nočná mora. Pocit ako pri zakúsnutí sa do obloženého chlebíka, vytiahnutého zo smetiaka plného zapľuvaných špakov. Na druhej strane, nepozeralo sa to zle, nepredvídateľnosť konania postáv, značná, no ako píšem vyššie - nejakú zaujímavú myšlienku to neprináša. Teda hádam okrem posolstva, že na súkromnú pomstu sa je lepšie vykašľať, ako riskovať pokašľanie si života. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Druhý den od projekce se nějak nemůžu s Blue Ruin srovnat. Snažím se přijít na to proč a nenapadá mě nic jiného, než, že mně byla hlavní postava krajně nesympatická a nevím jestli to bylo Jeremyho úmyslem a nebo fatálně špatným výběrem Macona Blaira. Silně váhám i nad tou trojkou, protože mně tam bylo proti mysli daleko víc neuvěřitelných momentů než jen pomalost, tu bych klidně unesla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už potřetí mě dokázal Jeremy Saulnier přesvědčit, že točit filmy umí, bohužel on je přesně ten typ režiséra, který nedokáže využít naplno potenciálu, který se mu nabízí a proto bude vždy zřejmě jen průměrným tvůrcem. Tentokrát nám mohl nabídnout brutální a krvavou pomstu plnou násilí a brutality (což o to, pár scén tu skutečně je a velmi dobrých), ovšem celé je to obaleno do nudné omáčky okolo – spousta hluchých a nezáživných pasáží a to je hlavní kámen úrazu. Navíc tentokrát jsem nebyl zrovna moc oslněný hereckými výkony a ani výběr herců a hereček. I oni se dost podepsali na celkové průměrnosti tohoto akčního thrilleru/dramatu, který měl rozhodně navíc… ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 11.7 2016 | 66% | "Klíčky jsou v autě" Ze začátku orgastické momenty slávy a přitažlivý vyvrcholení jako u Drive-u. Pomalu svižné scény, překrásná atmosféra, dechberoucí audiovizuální stránka. Bohužel mi přišlo, že od půlky filmu tomu začínal docházet ten pravý šmrnc, ale ke konci jsme se dočkali něčeho skvěle pojatého za vlastní koule, leč skvěle se nám celá zápletka vysypala přímo před oči. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu neuvidíme úvodní titulky. (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama