Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Objektivně nemůžu tomuto nezávislému revenge thrilleru vytknout skoro nic, jedná se o solidní filmařinu s báječnou kamerou a vtahující melancholickou atmosférou. Na mne to ale bylo asi až příliš pomalé, a to je co říct, protože obecně proti pomalým filmům nic nemám. The Battery bez kouzla. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 11.7 2016 | 66% | "Klíčky jsou v autě" Ze začátku orgastické momenty slávy a přitažlivý vyvrcholení jako u Drive-u. Pomalu svižné scény, překrásná atmosféra, dechberoucí audiovizuální stránka. Bohužel mi přišlo, že od půlky filmu tomu začínal docházet ten pravý šmrnc, ale ke konci jsme se dočkali něčeho skvěle pojatého za vlastní koule, leč skvěle se nám celá zápletka vysypala přímo před oči. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zejména nepředvídatelný scénář, který sebevědomě obměňuje mantinely "revenge" thrillerů - ruku v ruce s odhodlaným, tichým a na pohled slabým bezdomovcem v roli vykonavatele. Pomalu, atmosféricky "modře", naturalisticky umírněně a detailně zblízka asistuje jeho cestě za pomstou letitého zločinu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dvojnásobná vražda zďaleka nezavŕšila dielo skazy. V istom zmysle ho započala. Napriek odsúdeniu páchateľa, situácia sa veľmi negatívne podpísala na synovi zavraždených rodičov, z ktorého sa stal čudácky bezdomovec. V okamihu, keď sa dozvie, že vraha púšťajú z väzenia, sa jeho snahou dokonať pomstu ozubené kolesá dokonania skazy a deštrukcie roztočia na plné obrátky. Špinavo, ušmudľane, nepríjemne realisticky. Všetko, čo sa má stať, sa aj stane, no pocit satisfakcie to nikomu veľmi neprinesie. Skôr zmaru a beznádeje. Otázne zostáva, či má zmysel nakrúcať takéto filmy, so scénami akoby zo života, plné nesympatických postáv na jednej aj druhej strane. Ako taká zasoplená, neveľmi príjemná nočná mora. Pocit ako pri zakúsnutí sa do obloženého chlebíka, vytiahnutého zo smetiaka plného zapľuvaných špakov. Na druhej strane, nepozeralo sa to zle, nepredvídateľnosť konania postáv, značná, no ako píšem vyššie - nejakú zaujímavú myšlienku to neprináša. Teda hádam okrem posolstva, že na súkromnú pomstu sa je lepšie vykašľať, ako riskovať pokašľanie si života. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Niekedy môže hlavný hrdina predstavovať totálne zápornú postavu, no napriek tomu k nemu z určitých dôvodov prechovávate sympatie. Postupne si k nemu budujete vzťah, začínate chápať jeho konanie a aj keď viete, že to nie je správne, jednoducho mu držíte palce. Lenže Dwight nie je tento prípad. Nedokázala som mu fandiť, bol absolútne nesympatický. Jednoducho len túžil po pomste a bol preto ochotný urobiť všetko. Začiatok vyzeral sľubne, ale pomerne rýchlo som sa začala nudiť. Ani toľko hláv, čo počas Blue Ruin padlo ma nedokázalo udržať v napätí a vybudovať si s týmto filmom vôbec nejaký vzťah. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Virginia. (MikaelSVK)
  • Ve filmu neuvidíme úvodní titulky. (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno