Reklama

Reklama

Tenshi no tamago

Animovaný / Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi
Japonsko, 1985, 71 min

Obsahy(1)

Tento animovaný film je o dívce, která prochází zcela prázdnou zemí. Nese sebou vejce, které se snaží chránit. Když dorazí do prázdného města potká ji poutník, který by rád věděl co obsah vejce skrývá.

Velmi nejednoznačné dílko, plné symbolů a náznaků. Nechává naplno pracovat dívakovu fantazii, protože otázky, které vám vyvstanou film v žádném případě nezodpoví. Naopak, čím déle se na film díváte, tím více nezodpovězených otázek nám zůstává. Vše podrthuje depresivní a mysteriózní atmosféra, která jde ruku v ruce se skvělou kresbou. (limited)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Hejhula

Hejhula (hodnocení, recenze)

Viděl jsem to asi před dvěma roky, ale jestli si dobře pamatuji, tak na konci po dlouhém a pomalém oddalování kamery mi ta pevnina připomínala loď plovoucí dnem vzhůru po mořské hladině. Moc jsem nechápal, o čem ten kluk tak dlouho mluvil někde v polovině nebo druhé polovině snímku, ale je docela možné, že za předpokladu správnosti mé teorie o "převrácené lodi" se mohl děj odehrávat na Noemově arše nebo spíše na tom, co z ní zbylo. Teorií k tomuto anime se však dá vymyslet spousta...

Ripper

Ripper (hodnocení, recenze)

hudba a atmosféra výborná, alee může mi někdo vysvětlit ten konec ? pointa mi nějak unikla :-)

Reklama

Reklama