Reklama

Reklama

Umění tančit v dešti

  • USA The Art of Racing in the Rain (více)
Trailer 1

Snímek Umění tančit v dešti, inspirovaný úspěšným románem spisovatele Gartha Steina, vypráví srdečný příběh očima vtipného a hloubavého psa jménem Enzo. Díky nezlomnému přátelství se svým majitelem Dennym Swiftem (Milo Ventimiglia), ctižádostivým automobilovým závodníkem, Enzo získal úžasný vhled do podstaty lidské existence a dobře si uvědomuje, že techniky potřebné na závodišti mohou posloužit i k úspěšnému zdolávání překážek na cestě životem. Film sleduje Dennyho a jeho milované blízké – manželku Eve (Amanda Seyfriedová), dcerku Zoe a v neposlední řadě i nejlepšího přítele Enza. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Bol si dobrý priateľ, bol si veľmi dobrý priateľ..." Príbehy so zvieratami, najčastejšie psom tu boli vždy, úspešných však mnoho nebolo. Naposledy ma veľmi sklamal režisér Hallstrom s filmom Psie poslanie, jeho pokračovanie som úplne ignoroval. Trailer k tomuto filmu ma ihneď zaujal a cítil som, že toto bude min. o triedu lepšie a ono fakticky je. Šteňa retrívera sa chystáme kúpiť už o pár mesiacov a predstavujem si to nejako takto ako v tomto filme. Pes prerozpráva príbeh rodiny, zažijeme veselé i smutné chvíle zo života, hlas, ktorý mu dal K. Costner nás sprevádza celým filmom a nadšene rozdáva životné múdra. Super vtipná scéna so zebrou a roztrhanými plyšákmi...Silných a dojímavých momentov je tu o čosi viac než som čakal, takže psíčkari a citlivejšie povahy si musia pripraviť vreckovky. To, že vás film citovo zomelie je takmer isté. Veľmi sa mi páčil záver s autogramom - "Toto je môj syn Enzo", veľmi sympatické i dojímavé ukončenie príbehu. K plnému počtu tomu niečo chýba, ale i tak je to jeden z naj filmov na tému pes priateľ človeka. 80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začínám nemít rád psí filmy. Všechny mají totiž úplně stejný průběh a depresivní konec. The Art of Racing in the Rain je rozhodně ten typ snímku, jež bych se nebál nazvat výborně natočeným, se zajímavými postavami, poselstvím a celkovým prožitkem. Ale rozhodně bych jej nenazval feel-good, ačkoliv se do toho ranku do jisté míry řadí. Po velkou část filmu jsem z něj měl docela slušnou depresi a nijak mě nemotivoval k světlejším zítřkům. Vlastně jsem rád, že to není totálně naivní jako všechny ty Psí poslání, ale tohle je zas na opačném spektru. A knížka je pochopitelně lepší (haha)...7,5/10 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minut Vám bude jasné, že snímek The Art of Racing in the Rain bude hodně tlačit na emotivní stránku, při níž ani jedno oko nezůstane suché. A i když to ve finále tak opravdu je, výslednému dojmu to vůbec nevadí, jelikož se jedná o slušně natočenou jednohubku se solidními hereckými výkony. Rovněž zde zaujme Kevin Costner v "roli" psa Enza, který z vlastního úhlu pohledu nahlíží na osudy svého páníčka a jeho rodiny. Pokud tedy hledáte nenáročnou podívanou, u níž si pěkně pobrečíte, The Art of Racing in the Rain je přesně tím pravým. Skvělá práce! „He picked me out of a pile of pups, a tangled mass of paws and tails. He'd stopped at the farm on his way home from the speedway at Yakima. Even back then, I knew I was different than other dogs. My soul just felt more human.“ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akosi sa opäť roztrhlo vrece s filmami so psami v hlavnej úlohe. Niekedy by mohli vymeniť aj rasu, pretože dávať všade zlatého retrívra môže byť mätúce. Myšlienka filmu je, že starý pes s hlasom starého Kevina Costnera sa po vzore svojho pána chce stať v budúcom živote človekom-pretekárom. Film vsadil na dve otrepané roviny, ktoré spojil, aby vytlačil z človeka nejaké slzy - ťažká choroba + zlatý psík. To by mal byť dostatočný recept, ako zarobiť na divákovi a podarilo sa to naozaj dobre, hoci Psia duša je asi ešte vyššie, minimálne hudobne. ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

Docela těžko se mi to hodnotí, protože najednou mám pocit, že je tu nějak moc filmů o psech a tak si říkám, jestli to nepřestává být originální. Na druhou stranu je to docela jiné pojetí a zasazení, než třeba nejvíce mi připomínající Psí poslání. Řešila se tu i nějaká spravedlnost a morální dilema a další. Nicméně i přesto, že mě to dojalo, za plnej počet to nedostane. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (16)

  • Počas natáčania závodu M4 GT4, predviedla svoje schopnosti aj dvojica profesionálnych pretekárov Justin Marks a Tanner Foust. Za špeciálnych podmienok "zastúpili" hlavného predstaviteľa (Milo Ventimiglia) na slávnom kanadskom okruhu s názvom Canadian Tire Motorsport Park (CTMP). (MikaelSVK)
  • Eve (Amanda Seyfried) vo filme spomenie, že nie je veľmi „na psov“. V skutočnosti je však Amanda veľkou milovníčkou psov. Mnoho rokov mala milovaného zlatého retrievera menom Finn. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama