Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|65%| Tak co tu máme za dílo ? Rozhodně je to thriller, který za pozornost stojí. Thrillery mám moc rád, takže to dokážu patřičně ocenit. No, nějaké velké nadšení se teda nekoná, páč to nebyl tradiční thriller a od určitého okamžiku se děj začne vyvíjet úplně jinak než bych očekával. Moc popsat to nemůžu, pač bych spoileroval a to moc nechci. Začátek začíná dobře, hned se jde na věc. Takže skoro do půlky filmu si to udržuje celkem dobrou atmosféru typického thrilleru. Pak se to zvrtne, tak, že jsem to nečekal. Neříkám, že se jedná o nějaký šílený zvrat, ale nečekal jsem to. Pak už to začně trochu slábnout, ale furt je na co se dívat. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Hlavní hrdina mi sice přijde takovej zvláštní, rozporuplnej, ale hrál uvěřitelně. Hudba je dobrá, opkauje se často stejný hudební motiv snímku. Finále je akční, tak aspon tak. Pár vyvraždovaček tu najdeme. Úplný konec se moc nepovedl a ani nebyl nejlépe vysvětlen (vysvětlen byl, takže se nejedná o chybu filmu, jen mě to tak přišlo), prostě jsem nechápal důvody hlavního hrdiny ke konci. Ale dost kritiky, vypadá to, že to moc kritizuju, ale není to tak. Uteklo to rychle, furt se dalo na co dívat, prostě béčkový oddychový a rozhodně nadprůměrný thriller, který byl trochu odlišný než na ty, které jsem zvyklý, takže asi tak. Taková neškodná jednohubka to je. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mám rád to pomalé tempo v Mickleho filmoch. Vychutnával som si ho hlavne pri Stakeland, z časti som si ho užil ešte aj pri We Are What We Are, ale pri Cold In July mi prvý krát začalo liezť na nervy. Cold In July má síce šikovne napísaný scenár, ktorý na prvý pohľad priamočiary príbeh o pomste postupne rozvinie do kriminálky a takmer až novodobého westernu, avšak Mickleová réžia mi tento krát vyslovene vadila. Celý čas som mal pocit, že by z toho mohol byť pod iným vedením dobrý film, ale pod Mickelovou rukou stratil akúkoľvek „hnaciu silu“. Bol vyslovene rozvláčny od prvých minút, nedokázal upútať, vtiahnuť do deja a v druhej polovici už stratil akékoľvek tempo. Tých 110 minút sa tak zdalo neskutočne nadobjemných a zdĺhavých. V podstate má druhá polovica už absolútne nezaujímala a k sledovanie som sa musel vyslovene nútiť. Nefungoval na mňa ani dobový feeling, na ktorý sa nekládol dostatočný dôraz (kedy sa to vlastne odohrávalo? v 80. rokoch?) a dokonca mi tu nesedela ani hudba. To elektronické (aj keď veľmi slušné) score sa mi k takémuto „buranskému prostrediu“ vôbec nehodilo. Vedenie hercov tiež za veľa nestálo a inak môj obľúbený Michael C. Hall aka Dexter tu v niektorých scénach doslovne prehrával, navyše aj tá jeho rola neschopného otecka dosť otravovala. Nie, teraz vyššie hodnotenie skutočne nemôžem. V tomto prípade sme si Micklem vôbec nesadli a začína sa ukazovať, že on nič iné okrem toho pomalého tempa nezvláda. A aj to sa mu automaticky nehodí do všetkých filmov ako si myslí. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen jedno slovo a to slovo škoda...škoda v tom smyslu,že jsem si jistý,že šlo z tohoto tématu vytěžit více i co se hereckého obsazení týče...ano herci hrají dobře i atmosféra je dobrá,ale něco tomu prostě chybí..ve spoustě věcech je film nedotažený někde zase natahovaný atd.takže nemůžu víc jak 65 % a tři hvězdy.a to tam hrál i Dexter :-))) ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Dexter s pupkem, pedofilním knírkemem a hárem Davida Bowieho v jeho nejteplejších letech. Kdo by to byl řekl, že divák dokáže držet palce obludě takového vzezření. Na druhou stranu, potom, co jsem viděl neidentifikovatelného bělocha kouřit delfínovi a jiného neidentifikovatelného bělocha šoustat krokodýla, jsem přesvědčen, že snesu leccos. Rovněž jsem viděl chlápka šoustat fenku huskyho, chlápka, co strčil ptáka krávě do huby a posléze se jí vystříkal na čumák bez použití rukou. Viděl jsem i dvě Asiatky soustředěně močit na živou chobotnici. Viděl jsem Asiatku, které kolegové jakousi průhlednou trubkou narvali do prdele přibližně deset úhořů. Viděl jsem chlápka postříkat, posrat a letlampou zapálit mrtvého holuba. Viděl jsem chlápka, co si pod předkožku nacpal malou želvu. Viděl jsem spoustu věcí. Přesto se žádná z nich nevyrovná chlápkovi, co si ptáka oloupal jako banán a kůži shrnutou až po kořen si obtáhl gumičkou. Ten výjev mě bolel. Fyzicky mě bolel do očí a vyvolal nepříjemné svrbění na mém lamfasovi. Áááá. Pořád musím při té představě zatínat zuby. Ale teď si tu jen honím ego nad vlastní, léty budovanou otrlostí ze zapadlých koutů 4chanu. To důležité je, že filmolín Cold in July je pomalý, atmosférický, chlapácky náser, při jehož sledování neprohloupíte. Fakt, že ne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film,který zkraje působí trošku jako Mys Hrůzy a za atmosféru by se nemusela stydět ani většina soudobých hororů.Pak ovšem přijde zlom a z Cold In July se stává jižanských 8MM a atmosféra je najednou fuč...Upřímně moc nevím co si myslet a pocity jsou hodně smíšené.Technicky výborné,herci velmi dobří,ale za dějový mišmaš je to jen lehce nad průměrem...60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)
  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Autor knihy Joe R. Lansdale ve filmu ztvárnil cameo roli kněze na hřbitově. (Jardismo)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama