Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ženě v kleci se dá opravdu hodně věcí vytknout. Nepříliš silnými postavami a slabou interakcí mezi nimi počínaje, překombinovanou motivací zločince konče. Nicméně vypravěčská struktura je rozhodně zajímavá a zejména ve druhé polovině tahle jednoduchá kombinace aktuálního a minulého dění akceleruje ke klasickému, leč stále funkčnímu finále. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Knihy s oddělením Q jsou mojí oblíbenou četbou a tak jsem byl na jejich filmové zpracování docela zvědav. Karla Morcka si představuji značně odlišně, ale jelikož N. LieKaas je dobrý a osvědčený herec a sympaťák k tomu, zas mi to tolik nevadí, když navíc Assad je svému literárnímu předobrazu už mnohem bližší. Co se týče zápletky, ta dostává před psychologií na rozdíl od knih jednoznačně přednost, ale to se celkem dalo čekat. Zvolený způsob vyprávění mi sedl, Morckovo soukromí a služební linie jsou vyváženy tak akorát a tak jsem celkem spokojen, 3,5* a těším se na další díl. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To nejhorší, co se tomuto filmu mohlo stát, je, že jste ještě před projekcí četli knižní předlohu. Ale i tak je Žena v kleci velmi dobrým thrillerem, srovnatelným s Larsonovým zfilmovaným Miléniem, a snad i lepší než Nesbovi Lovci hlav. Jenže ta knižní předloha... napínavější, příběh vrstevnatější a zamotanější, charaktery šly více do hloubky, Merete v kleci skutečně trpěla (pokud vám bylo při "dentální" scéně nevolno, u knížky by jste rovnou hodili šavli ;-). Ano, pochopili jste dobře, přečtěte se Olsenovu knížku ;-) Ale i jako film to funguje na výbornou, Assad, ale i Carl, jsou sympaťáci k pohledání, Merete zas asi nejhezčí politička, co jsem kdy viděl. Těším se na další případy oddělení Q. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že to přirovnání k televiznímu pilotu není úplně od věci. Jinak film nabízí podivuhodnou kombinaci absolutního chladu a barevně stylizovaného slow mou melodramatismu, a slovo "podivuhodnou" myslím zejména tak, jak vůbec někoho napadlo smotat tyhle věci dohromady. Za kamenným obličejem Nikolaje Lie Kaase každopádně kamkoliv. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Kvalitní severské krimi o jednom chlapci, kterému jedna rozverná dívka nechtíc připravila nehezkou budoucnost, a tak se ji po letech rozhodl odvděčit. Zpočátku mi vadily časté časové skoky. Chvílemi jsem se obával, že tvůrci nechtíc skočí do jiného filmu. Jakmile jsem se v ději zorientoval, tak jsem byl spokojen. K lepšímu vyznění mi chyběl nějaký šokující moment, či alespoň nějaký prvek, pro který by mi měl snímek potenciál utkvět v paměti. Takhle se snímek plaví pouze ve vodách lehkého nadprůměru. Milovníky daného žánru snímek zajisté potěší. Ostatní diváky asi příliš nenadchne. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o filmovou adaptaci prvního dílu dánské série případů oddělení Q v čele s komisařem Carlem Mørckem. Autorem literární předlohy je Jussi Adler-Olsen. Knižní sérii v České republice vydává nakladatelství Host. (claudel)
  • Ve filmu se objeví i zmínky, které se vážou k České republice. Jednak je při scéně v trajektu dobře patrné auto značky Škoda, a také komisař Mørck (Nikolaj Lie Kaas) vypije v baru několik piv, kde mj. dostane na výběr i české. (Cheeter)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama