Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (613)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak čo už len ostáva? Snáď len povzdych za vynikajúcou jednotkou. Ani trojka nenapravila horší dojem z pokračovania Millsových lapálií s mafiánmi. Tentokrát prišiel rad na Rusov. Dejová linka sa mi však oproti dvojke zdala málinko prepracovanejšia a zaujímavejšia, preto dávam s odretými ušami tri hviezdy. 50/100 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taken 1 nasadil laťku velmi vysoko, jedná se dnes už o klasiku, kult v akčním žánru, ten film snad nemá ani žádné negativní odpůrce, což se o málokterém filmu říct dá. Takenu 2 uškodila změna nešikovného režiséra a z inteligentní akční nálože se stal béčkový akčňák avšak stále dosti zábavným, no a Taken 3, pardon Parkinson 3 bych nazval spíše už jen thrillerem, protože po akční stránce si film podkopává nohy na plné čáře. Musím uznat ač je to velmi smutné, že mě žádná akce nebavila, vše je tak šíleně prostříhané a zběsilé, že nevidíte kur*va nic, hlava, ruka, noha, vlastně spíše jen slyšíte údery než je vidíte( Jako fanoušek Korejských akčňáků, tohle Amíkům tolerovat nebudu) a zde se to netýká jen u akce, ale je zde i spousta zbytečných a dlouhých záběrů do prázdna, no zkratka Megaton za kameru nepatří, takže teď jsem vyzvracel pachuť negativů a je čas na chválu. Co filmu výrazně prospělo je Forest Whitaker, ten chlap doslova září v roli mazaného policajta a jde vidět, že si svou roli na plné koule užívá, naštěstí i zde je pár zajímavých inteligentních vychytávek a solidní tempo přetrvává i zde, které určitě potěší, na tomhle tahle série převážně i staví, co se tedy týká scénáře veliká spokojenost, dalo by se to přirovnávat i k nedávnému Equalizéru, ovšem ten měl i režijní řemeslo v paži, což Taken 3 potřeboval jako sůl. PG 13 taky kazí dojem. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Bojové umění, které se pro tuto roli Liam Neeson (Bryan Mills) naučil, se nazývá nagasu-do. Jedná se o hybridní bojový styl, který používá prvky z juda, aikida a džiu-džistu. (ČSFD)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) zvládol všetky bojové sekvencie vo filme bez zastúpenia dablérom. (m.a.t.o.)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama