Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Kevin se nám pomalinku polehounku zase vrací tam kam by měl a mohl patřit. Příjemné sportovní drama o tom jak se to všechno dá během jednoho dne zvrtat a zachránit.... asi to není určeno pro všechny diváky. Nevím zda fanoušci tohoto sportu spíše pískají nebo jásají radostí. Je to takové to mumlání o tom proč jo a proč ne... něco jako Moneyball... sice tak nějak úplně nevíte o čem to tam kecají, ale ve finále jste stejně tak nějak napjatí a držíte palce.. a ačkoli to ve finiši nějak dopadne a někdo někoho má, nebo nemá, tak je to konec dobrý a veselý. Je to takové dosti žánrové. Nevím zda to budu koukat znova, asi ne.... ale špatné to tedy není. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů, který si doopravdy zamiluje spíše americký fanoušek, který se ve všech těch týmech amerického fotbalu vyzná, zná jejich historii, rivalitu, atd. Poprvé tady nejde o am.fotbal jako o sport, ale řeší se stránka managementu a vše okolo draftů. Líbí se mi konec, ale víc jak na tři to nevytáhnu. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí musím říct, že Kevin je prostě boží. Jsem úplně trapnej, co jsem si o něm ze začátku myslel (ani jsem mu to neřekl, to je jasný). A řízení týmu amerického fotbalu je také trochu jiné, než jsem čekal. Musí se u něj i přemýšlet - jako třeba jestli tě chce někdo ojebat zleva, nebo zprava, a to není sranda! Kevča proto předvádí tak brutální plánování v plánech plánů jiných plánů ostatních manažerujících pánů a paralelně stíhá vyjebávat s vlastním šéfem a kazit pikle trenérovy tak brilantně, že by se z toho zavařil baronu Harkonnenovi Piter, pročež to nakonec celé díky jeho genitalitě dopadne tak, že jsem jen útrpně zavyl "no to mi poser záda" a pro jistotu popohnal titulky na konec, abych zjistil, zda to celé náhodou přeci jen nekončí tak, jak zde naznačil Gilmour. Protože ono to k podobné hrůze fakt směřovalo! ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Žádné hřiště, žadné míče, žádní vystrojení hráči, a ani žádné touchdowny. Jen kanceláře, majitelé a trenéři teamů, a draftovaní hráči připraveni vstoupit do NFL. Jakožto hráč amerického fotbalu jsem si ze začátku říkal: "No, asi to bude blbost, co je to za sportovní film, kde není žádný napínavý zápas?" Ovšem v průběhu filmu jsem si tento milný názor začal pomalu vyvracet, a koncem filmu jsem dokonce netrpělivě čekal jak to dopadne! Zkrátka film o americkém fotbalu zcela "bez amerického fotbalu". Tedy z úplně jiného mě doposud neznámého pohledu. Hodně povedený děj, který úměrně gradoval až vyvrcholil samotným Draftem, který byl pro všechny více než překvapivý, a samozřejmě výborné herecké obsazený v podání Jennifer Garner, a sice již ohraného, ale i tak dost snesitelného Costnera. Jakožto hráč am. fotbalu dávám 80% :-) ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Zákoutím, specifikům a pravidlům amerického fotbalu vůbec nerozumím a může se jen domnívat, že draft NFL je podobný s hokejovou NHL, čímž pro mě Draft Day získal na zajímavosti. Problém nastal už po pár minutách, kdy mi bylo jasné, jak ten film skončí, a došlo na strašlivé dilema. Protože to v sobě Kevin Costner (sympaťák až na půdu) pořád má, chtěl jsem aby to dopadlo podle předepsaných notiček, jenže nebylo by to jako celek zajímavější, kdy byl před koncem nějaký twist? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)
  • Příběh se měl původně odehrávat v zákulisí týmu Buffalo Bills, ale Cleveland se pro potřeby filmu nakonec hodil lépe. (007.)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama