Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (137)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem byl poměrně nadšený... dokud nepřišla poslední patnáctiminutovka, která zničila morální kolaps hlavního hrdiny a navršila na sebe nesmysly jenom proto, aby do sebe zapadly věci, co radši měly zůstat bez další pozornosti. A potom, celá linka s Perlmanem ohledně pozadí hry je tu navíc a vlastně toho stejně moc nevysvětlí, takže proč si dělat škodu? 13 Sins odsýpá i přes odhadnutelný vývoj a spousta úkolů pro protagonistu je sympaticky zvrácená, ale bohužel. Scénárista neměl koule to pořádně dotáhnout a na konci je jen pachuť z promarněné šance na kultovku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Má to větší spád než originál, ale nakonec to je stejně nezáživné, včetně nijakého konce. Jak mi v originálě vadilo řazení úkolů, tady ten nejšílenější rovnou vynechali. Hlavní hrdina je fajn (na rozdíl od thajského kolegy), ale i díky němu mi to často připadalo spíše hlavně jako komedie. A ten závěr stojí úplně přesně za to, co v tomto filmu, na rozdíl od thajského předchůdce, chybí. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zabij můru, polkni můru, probuď v sobě hnusnou stvůru." Chudák John Fitzgerald Kennedy. V roce 1963, u nebeské brány, se ptal: "Kterej dobytek a PROČ?!" a dozvěděl se: "Sorry, jen HRA, neb 1% nejmocnějších se nudí." Ach jo. Přitom začátek výborný, plácni mouchu za litr, sněz za 3622 dolarů. V tu chvíli mě příběh vcucnul rychleji než Elliot nebohou masařku. A už jsem se těšil na další úkoly a na rychlé prachy. Rozplakat dítě za 5 litrů? Cha, spousta rodičů to dělá denně a zadarmo. Slzičky oschnou, prachy mi zůstanou. Podpálit v jesličkách prdýlku jezulátku? Honem, kde mám ty sirky? A dál? Úkol na pohodu, vzít osamělého pána do bistra na kafe. V podstatě dobrý skutek, ovšem měl své mouchy (a že jich bylo). A šup! Už jedu s Elliotem po tobogánu, přímo do kriminálu, i s pštrosem. Bezva hra se pak bohužel zamotala do celosvětové pavoučí sítě, kdy nitky vedou k dalším nitkám a hrajou snad všichni, včetně nemluvňat a bezďáků. Ale motorkářský gang mladíků a jejich bezhlavou jízdu ulicemi jsem si užil. I poslední, 13. úkol, Člověče, nezlob se s pistolí, postiženým bráškou a zlým fotrem kazícím hru. Dávám... tři rány řemenem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nesrší riginalitou,lebo podobných filmov je veľa.Na začiatku vidime Elliota,ktorý je v riadnych sračkách a ešte ho každý využiva a hlavne zneužívajú jeho dobrotu.Ale vzápatí príde telefonát,ktorý mu ponuka vyvedenie z finančného pekla,keď splní 13.zdánlivo jednoduchých úloh.A to zdánlivo si zapamatajte,to je v tomto filme doležité,lebo od tej 1.úlohe až po 13tu to naberá na obrátkach.Tento film je v niektorých momentoch zábavný,ale aj morbídny.Čakal som nejakú adrenálínovu jazdu,no to som sa celkovo nedočkal,lebo vačšina tých úloh boli zábavno-dramatické,ale nie akčné.Na horor sa to tiež moc nechytalo,okrm niektorých drastickejších scén,ako napr.odrezanie ruky karbobrúskou,alebo motorkárska scéna,ktorá bola krvavá ale nemala čím ohromit,ale podobných scén s lanom je veľa a aj lepších.Po splnení niektorých úloh vidíme chlapa z ktorého sa stáva maniak a ešte si to začal aj užívať.To si robíte srandu? A to sa pýtam aj ja tvorcov čo chceli týmto filmom ovedať.Asi len tolko,že za peniaze sttratíme všetky morálne hodnoty a zásady a možete byť najmorálnejší človek,ale vidima rýchleho zbohatnutia,je vždy silnejšia a tým pádom správite aj to,čo by ste za normálnych okolností nikdy neurobili.A práve toto všetko film ukazuje.Bolo to aj predvídateľné ale koncová pointa potešila. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tento americký remake původní thajské pecky mě bohužel nenadchl tak, jak by mohl, respektive vzhledem k výbornému námětu měl, a to hlavně ze tří důvodů. Za prvé mě zklamalo vyloženě televizní zpracování, kdy mi to prakticky ve všech filmařských ohledech připadalo jako třináctí díl sedmé řady jakéhokoliv krimi seriálu. Dále musím určitě zkritizovat ne zrovna povedený casting, kdy naprostá většina zúčastněných herců podává sakra mdlé výkony, o jejich nesympatičnosti a nevýraznosti ani nemluvě a co se týče přímo role hlavní, Mark Webber není vážně borcem, který by utáhl film a zde to v plné kráse jen potvrzuje. A za třetí negativum považuji úplný závěr, kdy se ústřední hrdina sice zachová čestně, ale zároveň tak nelogicky a hloupě, až to snad musí většinu diváku nasrat. Zbytek ale jinak působí jako docela fajn zábava, což z toho dělá ve výsledku alespoň průměrnou podívanou. Jednotlivé úkoly totiž nenudí a jsou i poměrně nápadité, i když mnohem více tvůrčí odvahy by tedy rozhodně neuškodilo, celé to má jinak i opravdu hodně svižný spád a sem tam se dostaví povedený nečekaný zvrat. Nicméně opakuji, s tak parádním nápadem, co se zápletky týče, z toho jednoduše měli amící udělat hvězdně nabušenou jízdu, která by všem urvala palice, a ne televizní jednohubku s ustrašeným režisérem bez koulí. Tento remake si zkrátka k originálu ani nečichne a je to vážně obrovská, nevyužitá šance na vytvoření parádní pecky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)
  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama