Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý krimi thriller. Po chvíli bylo jasné kam to půjde dál, ale vůbec ne jak to dopadne, takže jsem byl zvědav a zklamán jsem vůbec nebyl ikdyž myslím, že úplný závěr s Ronem Perlmanem a "hráčem" byl už zbytečný. Trochu mi to připomnělo Nerve: Hra o život, ale tam to byla trochu jiná liga. Hodnocení: 63/100. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být mi šestnáct, tak to budu doporučovat svým středoškolským kámošům na potkání. Jenže už mi šestnáct bohužel dávno není a nejde cvrnkat hvězdy jak je libo. Ty tři jsou navíc myslím docela slušné. Chlapíkovi, který přišel o práci, peněz má málo, postiženého bráchu na krku, černošskou těhotnou snoubenku v posteli a rasistického otce k nastěhování, jednou zazvoní telefon. Bizarní klání ho může ze srabu vytáhnout. Ale něco to bude stát. Musí splnit třináctku úkolů, které dle očekávání začínají jako brnkačka a končí jako odpudivá hra. Samozřejmě očekáváme stupňování amorálnosti úloh a stále intenzivnější ochotu k sebeponížení. Etický konflikt nechejme stranou, jsme přeci ve filmovém světě neomezených možností. 13 Sins nicméně stepuje v duchu módních thrillerů á la Saw, které jsou sadistické a černohumorné zároveň. V tomhle případě mi ale tenhle pesimistický tón dvakrát nesedl. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Aktualizace komentáře: Po zhlédnutí předlohy stejně musím nechat 4*, jelikož mi americký remake přišel brutálnější a více napínavější. Obě verze mají své klady a zápory. Tato verze má někdy nevýhodu v krátkých úkolech, ale na druhou stranu má víc lepších úkolů, které mě bavily o malinko víc než ve verzi původní. Původní verze je víc sýrovější, nechutnější a má epičtější finále. Obě verze mají něco do sebe, takže je fajn vidět oba kousky. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonce horší než původní thajská verze, která mě taky štvala, ale aspoň měla propracovaný vizuál. Tohle je televizní céčko, direct-to-DVD film, kam tvůrci snaživě navíc zakomponovali debilního bratra (jako nemocného) a multikulturně černošku jako potenciální manželku. Fuj. Navíc mi hlavní představitel celou dobu připomínal Watsona, teda Martina Freemana. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Pokud hledáte horor, tak zkuste jít o film vedle. Tohle nemá s hororem nic společného ani náznakem. Jedná se o čistokrevné drama s nepatrným nádechem thrilleru. Film se snaží hlásat poselství, že by lidé neměli za žádné peníze prodávat svoji důstojnost. Nápad, že nějaký retard plní za peníze úkoly, které mu dává nepřítel na telefonu, mi nepřijde kdovíjak úžasný, přesto nějaký potenciál přeci jen skrývá. Samozřejmě vše začíná nějakou tou trivialitou a postupně se přiostřuje. Hlavní zádrhelem tohoto filmu pro mě bylo žalostné obsazení. Kromě menší role Rona Perlmana, kterého mám rád, to byl nesympatický debil vedle otravného blbečka. Tím vůbec nejnesnesitelnějším byl samotný hlavní hrdina. Pokud je člověku nepříjemný pohled na hlavního hrdinu, tak si snímek užije jen ve výjimečném případě. Tohle nebyl jeden z těch případů. Pár úkolů bylo příjemných. Většinou se však jednalo o totální nesmysly. Jediné, co drží divákovu pozornost je očekávání, zda bude další úkol rovněž sračka, nebo zda se bude jednat o něco kreativního a zajímavého. Místy jsem přeci jen zvažoval udělení tří hvězd, neboť snímek postupně nabral celkem příjemné tempo. Nicméně závěr film neskutečným způsobem pohřbil. To, že druhým hráčem bude retardovaný bratr hlavního hrdiny, bylo ještě celkem průzračné a přibližně v polovině filmu to bylo dokonce nepřímo naznačené. To, že se hry účastnila skoro polovina města však už byl trošku zásah vedle a nepotěší zřejmě ani fakt, že na konci stojí před divákem více otázek než odpovědí. Lepší 2 hvězdy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama