Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (108)

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se jenom trochu, ale i tak to bylo celkem dobrý. Spíše pro mladší děti vhodné. Jedná se o příběh mravenců na cestách řekněme, který je graficky dobře udělaný. I tak se zde nachází nudnější části, ale také i ty zábavné, no ale jak říkám moc jsem se tedy nenasmál. Ale pustit si to večer v sobotu s rodinou, kde jsou malé děti, proč ne ? :) ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se toho bál, protože, Mrňousci, jako pěti-minutový seriál jsou výborní, ale co asi provedou autoři s časem 88 minut, to mi nebylo docela jasné a ze začátku jsem se i možná na malilinkou chviličku nudil. Pak se ale objevili na scéně mravenci a začalo to pravé, kreslené, hmyzí dobrodružství jak se patří. Cesta k mraveništi po řece, plná nástrah, nepřátel i komických situací mě velmi pobavila. Epická bitva o mraveniště byla prostě skvělá, jako vystřižená z Pána prstenů a přelet malé berušky nad krajinou bojiště snad předčil i všechna má očekávání. Dokonce i pavoučka jsem se dočkal a to už jsem se bál, že na něho autoři zapomněli. Obrana mravenčího hradu byla drsnější, než jsem čekal, ale v celku je to celé roztomilé a prostě příjemné. Mrňousci jako vždy nezklamali. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové nezklamali! Poetická kamera zaznamenává krásnou přírodu s citem - lesy, hory, potok, vodopád, měsíční noc, svítání v oparu, rozkvetlá louka, západ slunce..., epická hudba duní rytmy, vojenským maršem, jemně hladí po duši i bere za srdce. A příběh. Setkání černých a červených mravenců vrcholí válkou, kde se umírá ve velkém. A slunéčko. Tedy beruška (jediná malá výtka - nebudou si děti myslet, že se slunéčka líhnou přímo z vajíček, že ne?). A samozřejmě staří známí ze seriálu - hlemýždi, mouchy, šídla, pavouci, píďalky...a připomenutí nejznámějších scének (tedy při pronásledování slunéčka jsem čekal na dopravní značku, ale i tak to bylo fajn). Zuřivá štika, hladová ještěrka a správně zdegenerovaný rudý generál. Škoda, že jsem na tohle nešel do kina... ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík pro nejmenší diváky - cílovou skupinou jsou bezesporu caparti od 4 do 6 až 7 let. Mrňouskové nabízí přehršel nápadů z hmyzí říše a jednoduché, lehce mravoučné příběhy, které zaujmou i dospělé. Osmdesátiminutová stopáž je tak akorát, mohla být i o fous kratší, ale snímek rozhodně nenudí. Solidní tři hvězdičky. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, společně s mými neteři zajít na tuto nenáročnou animovanou, dobře hodnocenou pohádku a výsledek mě bohužel tak moc nepotěšil. Nevím jestli za to může ta němost filmu či otravné chroustání s pytlíkem od popcornu! Ale bohužel mě to jako celek nezaujalo a postupem času mi přišli zvuky bérušky a mravenců velice otravné. Příběhově je to klasická hrdinská akční jízda. Akce, která je bohužel v novodobých animácích velkým zvykem. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama