Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (108)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film je sice určený pro děti, ale udělá jim v šešulkách pěknou paseku. Rodiče do nich hustí, aspoň doufám tedy, že v lese se má zachovávat pořádek, nevyhazovat žádné odpadky, a tady najednou vidí, jak jsou ti tvorečkové doslova vděční za cokoli, co jim člověk zanechá, od kostky cukru přes zápalky až po rezavou plechovku. Já třeba pod vlivem z tohoto filmu hned po jeho skončení pohodil plný pytel odpadků v nejbližším lese a zařekl se, že popelnici už nikdy používat nebudu. Taky snímek zasahuje tvrdou ránu na solar všem rodičovským snahám omezovat sladkosti u svých dětí, protože ratolesti mohou zcela logicky namítnout, že když se po cukru stává z mravence suprmravenec, z nich se stanou suprděti, a kdo by ty nechtěl? Pravda, rodiče se mohou chabě bránit odkazem na mravenčí královnu a vysvětlovat holčičkám, že přeci jenom není žádoucí, aby řekněme v svém věku tří pěti letech nakladly tolik vajíček. Na jednu stranu se film drží reality, např. toho, že si mravenci chovají v mraveništi mšice, kterým olizují jejich sladké zadečky (což naštěstí na plátně nebylo zobrazeno), bohužel je v kině všichni rodiče a děti (až na mě teda) považovali za poskakující roztomilá zelená mravenčí vajíčka. Hrozné, taková nevědomost! Na druhou stranu snímek dost lže, protože berušky přátelé rozhodně nejsou vegetariány, s rozkoší by vycucávaly právě ony mšice a né jakési bobule. No a závěr děti krásně poučil o důležitosti člověka v přírodě, protože musí hasit každý průser, co si zvířátka nadrobí. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mrňouskové nezklamali! Poetická kamera zaznamenává krásnou přírodu s citem - lesy, hory, potok, vodopád, měsíční noc, svítání v oparu, rozkvetlá louka, západ slunce..., epická hudba duní rytmy, vojenským maršem, jemně hladí po duši i bere za srdce. A příběh. Setkání černých a červených mravenců vrcholí válkou, kde se umírá ve velkém. A slunéčko. Tedy beruška (jediná malá výtka - nebudou si děti myslet, že se slunéčka líhnou přímo z vajíček, že ne?). A samozřejmě staří známí ze seriálu - hlemýždi, mouchy, šídla, pavouci, píďalky...a připomenutí nejznámějších scének (tedy při pronásledování slunéčka jsem čekal na dopravní značku, ale i tak to bylo fajn). Zuřivá štika, hladová ještěrka a správně zdegenerovaný rudý generál. Škoda, že jsem na tohle nešel do kina... ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík pro nejmenší diváky - cílovou skupinou jsou bezesporu caparti od 4 do 6 až 7 let. Mrňouskové nabízí přehršel nápadů z hmyzí říše a jednoduché, lehce mravoučné příběhy, které zaujmou i dospělé. Osmdesátiminutová stopáž je tak akorát, mohla být i o fous kratší, ale snímek rozhodně nenudí. Solidní tři hvězdičky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka má jednu výhodu, že je prakticky nemá. Jej zvuková stránka sa skladá len zo zvukov prírody a zvukov drobných tvorov, ktorí však nikdy neprehovoria ľudskou rečou. Vďaka tomu je film krásne zrozumiteľný divákom na celom svete. Film trvá príjemných osemdesiat minút, čo je tak akurát, aby sa divák nezačal nudiť a zároveň mohol skončiť s pocitom, že videl animák, ktorý obsahuje všetko - humor, napätie aj inteligentný príbeh, ktorý názorne ukazuje akú silu má priateľstvo. Vo filme sa nachádzajú zvuky prírody a akési bzučanie hlavných malých zvieracích aktérov. Po grafickej stránke je film animovaný s nádychom živej prírody, čo filmu pripisuje obdiv za zaujatie nielen tých najmenších. V 2D verzii bola grafická stránka filmu veľmi pekná. Samotné dianie vo filme je ladené prechodne vtipom, napätím a je aj niečo málo poučné, kedy sa deťom približuje dianie v prírode a ako to môžu mať napríklad ťažké také malé stvorenia. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama