Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Neurážející teen blbůstka, která tak trochu experimentuje v žánru sci-fi, i když zdaleka nedokáže obsáhnout všechny technobláboly, jako třeba v Návratu do budoucnosti. Ty se tak redukují na samotné naťuknutí a nedokáží operovat vcelku. Zato se podíváme pěkně dlouho na pořádnou MTV párty, která funguje jako dokonalá reklama na Imagine Dragons a jejich vyřvávačku Radioactive. V rámci žánru uspokojí, ale nikterak nenadchne. A found footage styl mě začíná už pěkně jebat. JInak to, jak film skončí, je vám jasné už tehdy, když si dáte dohromady scény z traileru a začnete sledovat první "časové kravinky" ústřední pětice. 55% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná s klišé příběhem a nezajímavýma postavama. To je Projekt minulost. Sci-fi, které zcela zapadlo za kvalitnější bratříčky jimž nesahá ani po kolena. Navíc samozřejmě s tímto typem cestování časem se pojí i logické kiksy. Ani ty kvality filmu rozhodně nezvedají a tak tu máme unylý snímek, na který jsem velice rád zapomněl a dále si ho nehodlám připomínat. 45% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po superhrdinské KRONICE přichází ALMANACH o cestování časem. Opět tu máme partu celkem sympatických mlaďochů, kterým se dostane do rukou (a vzápětí z nich vymkne) obrovská moc, opět to má formu found footage a opět to docela baví, ačkoli to do značné míry promarňuje svůj potenciál. Hlavní problém je, že mlaďochům trvá půlku filmu než stroj času vůbec zprovozní (!) a poprvé se s ním přenesou do minulosti. Takže půl filmu čekáte, než se začne dít to, proč se na film o cestování časem díváte. Uteče další čtvrtina, kde mlaďoši dělají se strojem času zábavné vylomeniny. Jenže vy se začínáte ošívat - už třičtvrtě filmu je pryč a i když se na něj dobře kouká, něco zásadního vám tam pořád chybí. Konflikt. Ve filmu sice jde o přelomový vynález, ale vlastně tam nejde o nic. Ano, konfliktu se dočkáme v závěrečné čtvrtině, jenže to už na něj není čas a tak musí proběhnout sakra zrychleně a vyřešit se tím nejjednodušším, nejpředvídatelnějším způsobem. Verdikt? Podobný jako u OSMI HROZNÝCH. Kdyby se vyhodila první půlka o ničem a radši rozpracovala ta druhá, kde se konečně dějí zajímavé věci (které nepotřebovaly tak velkorysou expozici), mohla by z toho být pecka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika o cestovaní časom snímaná "hand-held" kamerou a je sakra dobrá. Na začiatku je odhalenie technológie cestovania časom a objavenie všetkého, čo taká technológia môže jej majiteľom priniesť. Na konci potom zistenie, že skoky v čase tam a sem nie sú tak úplne bez následkov. A hlavne, kto si má večne pamätať, v ktorej dobe vlastne je, že? Snímka po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi. Na snímke oceňujem najmä nápad a dobrú prepracovanosť príbehu. V podstate sa mi to veľmi páčilo a natáčanie na pohyblivú kameru jednoducho môžem, preto nemôžem dať nižšie hodnotenie. Film je inak prekvapivo zábavný a svojím obsahom skôr osloví práve tých mladších, než starších divákov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To máme ve sklepě stroj času?“ No jasně, takže můžeme změnit školní výsledky, finanční situaci, mezilidské vztahy a ještě si to pořádně užít. To je skvělé a já se přitom hodně bavil. Jenže pak se, světe div se, vyskytly problémy a zábava odešla neznámo kam. Hledal jsem ji všude, díval jsem se do skříně i pod koberec, ale všude samá moralita. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Pôvodný dátum americkej premiéry bol stanovený na júl 2014, ale kvôli silnej konkurencii ju presunuli na 30. január 2015. (Hudakfilms)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama