Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To máme ve sklepě stroj času?“ No jasně, takže můžeme změnit školní výsledky, finanční situaci, mezilidské vztahy a ještě si to pořádně užít. To je skvělé a já se přitom hodně bavil. Jenže pak se, světe div se, vyskytly problémy a zábava odešla neznámo kam. Hledal jsem ji všude, díval jsem se do skříně i pod koberec, ale všude samá moralita. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu, proste 5 hviezdičková záležitosť. Presne to mám rád. Potom sa ale začnú porušovať pravidlá, začne sa skákať, meniť sled udalostí, začne sa to motať, to vás núti rozmýšľať a v závere dostanete prvý pocit, že to celé pokazili, ale keď sa nad tým následne zamyslíte zistíte, že bol najlogickejší z celého filmu a inak to ani nemohlo byť. Ale vychytaní film, ktorý baví aj napriek horším pasážam a až do konca vás proste nepustí. 4 z 5 ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Než zemřu, chci postavit stroj času"' Tenhle film profrčí internetem, aniž byste si ho všimli. Partička mladých američánků (jak jinak) nalezne starou videokameru, kde je záznam ze sedmých narozenin jednoho z nich. Všimnou si však, že na záznamu se objevil i jeden z nich, nikoliv však v dětské verzi, ale v momentální, puberťácké. Po prozkoumání sklepa naleznou plány na sestrojení stroje času, který úspěšně (bohužel) dají dohromady. Poprvé pošlou časem věc. Pak sami sebe. A jede to ráz naráz. Výhra v loterii, největší letní akce, rozhazování peněz, opravy zkoušek, řešení osobních sporů. Ale jak bývá pravidlem, když měníš minulost, posereš přítomnost. A ne jinak je to i tu. Celkově se mi nápady s časovou smyčkou obecně líbí, i když to kolikrát nadělá bordel v hlavě. Tady je to ale převzato z lehčího hlediska a člověk se neztrácí v žádné časové rovině. Film měl při propagaci ohromný potenciál, parta mladých, found footage styl natočení, ze pár efektů a hromady časových smyček. Ve finále je to ale spíš film na nedělní odpoledne, kdy potřebujete zabít čas, než Vám začne turnaj v PokerStars. Do filmu jsem se ale zažral. Bohužel je tak přecpaný typickými cliché, že jsem věděl hned, jak to skončí. Jak taky může skončit film, kde se skáče časem tam a zpět, že. Herci nebyli protivní nečekaně, hudbu jsem ani nezaregistroval, kamera typicky found footage roztřesená a efekty na lepší dvojku. Děj se, na celkem krátkou stopáž, celkem táhl, ale od prvního úspěšného skoku do minulosti už to odsýpá a jen čekáte, co se zesere. Jak už jsem říkal, time loop filmy mám rád a tohle i přes 50:50, pozitiva:negativa, mi to sedlo. 79% 7,9/10 4**** ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skupinka teenagerů dostane do rukou stroj času a člověk si tak nějak dokáže představit, jak by s podobnou možností průměrnej puberťák naložil. A skok do minulosti na koncert Imagine Dragons je jen začátek. Vážně, dokud se film tvářil jako dynamická teenage komedie, bylo všechno v nejlepším pořádku. Byla to skvělá jízda a to i díky "found footage" kameře, která lítá ze strany na stranu, ale v tomto případě to je jen ku prospěchu věci. Jenže jakmile začnou jít věci lidově řečeno do háje, příběh začne být zkratkovitý a začnou se kupit klišé a klasické časové paradoxy. A závěr, který nedává smysl. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Zbytečně zdlouhavý úvod kdy se montuje stroj času. Pak už se to tedy rozběhne a mě napadá myšlenka. Není v životě to, že se některý okamžiky už nebudou opakovat právě to jedinečný? Nemáme po ruce tlačítko reset a 100x šancí, než se konečně trefíme. Když už tedy naše partička začne cestovat, tak sem čekal rozhodně víc. Působí to na mě, jako sestřih pubertálních videí z youtube než film. Za mě je to promarněná látka a ztráta času. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama