Reklama

Reklama

Velká šestka

  • USA Big Hero 6 (více)
Trailer 5

Velká šestka je emocemi nabité komediální dobrodružství o malém geniálním konstruktérovi robotů jménem Hiro Hamada, který se naučí využívat svůj talent. Pomůže mu v tom jeho neméně nadaný bratr Tadashi a jejich kamarádi: dívka Go Go Tamago, vyhledávající adrenalinové zážitky, čistotou posedlý Wasabi No-Ginger, sličná chemička Honey Lemon a jejich fanda Fred. Když se parta kvůli katastrofální souhře náhod ocitne uprostřed nebezpečné hry, kterou kdosi rozehrál v ulicích San Fransokya, Hiro se obrátí na svého nejbližšího kamaráda – robota jménem Baymax - a přetvoří svou partu přátel na high-tech hrdiny odhodlané vyřešit vzniklou záhadu. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 5

Recenze (720)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák od dob Raubíře Ralfa.Nadupaný vizuál, dobrý příběh, zábavná parta a dokonalý ústřední robot Baumax, teda Baymax.Hlavně to všechno ještě umocňuje výtečný dabing a pokaždý, když jsem slyšel Kamila Halbicha, hned se mi vybavil Rimmer :D.Poslední dobou jsou sice animáky narvaný výbuchama a akcí, ale Velká šestka není vlezlá a otravná (jako např. Úžasňákovi) ale výtečně baví a jede si na vlně Avengers.Animák roku.95%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"umím létat, tak jsem dobrý zdravotník!" Skutečně vtipný, milý a hlavně akční animák se spoustou srandy i špetkou smutku. Celé kino se průběžně prosmálo celým filmem, takže mé hodnocení čistou pětihvězdou je jednoznačné. Příběh je o superchytrých studentech pakárny a jednom třináctiletém géniovi jemuž v hlavě neustále šrotují nápady na vynálezy. No a co čert nechtěl, jsou všichni vrženi do obrovského dobrodružství na záchranu města a dopadení zločince. Vizuálně nemám absolutně co vytknout. Jednotlivé scény při průletech nad městem, nad řekou byly fantastické a ve tři dé to muselo být bezpochyby ještě lepší. Trochu mě zarazila ta hvězdná brána, ale svět za ní byl vymyšlen fakt moc hezky. Takže můžu vřele doporučit. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pixarovské postavičky myluju už od hravých Toy Story a úžasných Úžasňákových a ani zde nejsem zklamaná. Naopak technicky-vtipně-pestrou invencí a milou klíčovou postavičkou jsem maximálně překvapena a potěšena. Téma geniality a fantazie bez hranic mě pravidelně dostává, takže už zbývá jen povzdychnout si - Taky bych doma chtěla jednoho určo menšího Baymaxe. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

2. komentář (damn you, Davies!) Disney se zase jednou rozhodl dát něco i divákům, kteří netouží po čtyřicáté páté kopii Na Vlásku... Počkat, cože? Říkáte, že to byla teprve první? No, tak to tedy je pak ještě horší film, než jsem si myslel. Ty tržby asi dokazují, že Disney použil své staré dobré podprahové hypnožáby a na krátkou dobu udělal z poloviny té méně zkušené divácké obce slintající zombie. Disney tedy sáhl do Marvel vod, vytáhl neokoukaný, východem trochu víc ovlivněný komiks, řádně zamíchal a podal Marvel divákům jako perfektně odvedený origin příběh s kupou správně vtipných momentů, dramatem a emocemi, které překonávají i Pixar klasiky a dostatečně temným a zajímavým záporákem. Do mixu přidat ještě roztomilého/badass robota, správně složenou partu nerdů (včetně jedné meta postavy) a výborně nasnímanou akci či i obrazově hudební koláže a máme tu nejlepší animovaný příběh za posledních pět let, kterému opravdu konkuruje jen Jak vycvičit draka. V tom městě kombinujícím Tokyo a San Francisco bych chtěl žít! Henry Jackman to zase ohudebnil na jedničku. Mám ho už fakt rád. PS: A na konci přijde i kouzelník. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Začátek, jež se nesl v duchu hi-tech, byl vynikající. Naplno jsem si začal libovat, že snad ani nedostanu akční ptákovinu pro děcka, ale zábavnou inteligentní komedii. Postupem času se mé znepokojení začalo zvyšovat díky parciálnímu snižování originality, a to až takovému, že se nebudu stydět nakřnout tvůrce z nejedné kráděže. Ale co, když se člověk pořád ještě fajn baví, dá se přivřít oko. Bohužel scénáristicky laciný akční závěr, neodpustivší si ani malinkou citovou vydíračku, nemilosrdně rozmetal všechny úvahy o zařazení mezi elitu. Ale jinak po dlouhé době fajn animák. 75% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (41)

  • Acetylenová svářečka, kterou v laboratoři používá Honey Lemon (Genesis Rodriguez), nese značku a logo "Blue Dragon". Logo odpovídá původní sérii Dragon Ball Z (od r. 1989). (KidWithGun)
  • Velká šestka má 15 hlavních postav a vedle nich se ve snímku objeví dalších přes 660 animovaných osob. To z filmu ve své době učinilo "nejzalidněnější" animovaný film studia Disney. Pro srovnání – v takovém Ledovém království (2013) bylo použitých postav 270. 185 jich bylo v Raubíři Ralfovi (2012) a 80 v Na vlásku (2010). (CrypzzXD)
  • Testovací laboratoř teleportačního Portálu se původně měla nacházet v katakombách Alcatrazu. Namísto Angel Islandu se nakonec ostrov ve filmu jmenuje Akuma Island. Akuma je v japonštině výraz pro démona nebo ďábla. (KidWithGun)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama