Reklama

Reklama

At the Devil's Door

  • USA Home
Trailer

Mladá, ambiciózní realitní makléřka Leigh (Catalina Sandino Moreno) dostane na starost prodat nemovitost jednoho staršího páru, který chce dům prodat v co nejkratší možné době. Jediným háčkem je jejich dcera, se kterou není něco v pořádku. Její stinnou stránku, která je ovládána nadpřirozenými silami, mají Leigh i její sestra Vera (Naya Rivera) pocítit na vlastní kůži. (juta)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

maddy 

všechny recenze uživatele

Predošlý McCarthyho počin The Pack mám rád. Bola to evidentne low-budget, ale za to poctivá žánrovka. Napriek tomu, že v At the Devil's Door využíva úplne totožné postupy (pomalé tempo, zo začiatku nie úplne jasná story, minimum ľakačiek, navyše aj tie majú podobnú strihovú skladbu), rovnaký efekt sa nedostavuje. Na to si AtDD zobral na paškál až priveľké sústo (príbeh s obmenou hlavnej postavy, ktorý sa tiahne dlhým časovým obdobím) a až primálo toho ponúka na oplátku. Zlovestnú, nepríjemnú atmosféru sa McCarthymu síce stále darí budovať perfektne, ale to mu vydrží tak prvú pol hodinu, následne divák zisťuje, že neponúka nič viac. McCarthy len napína, napína a napína až donapína. Hororových prvkov je okrem tej atmosféry pramálo, tie dve ľakačky veľmi nefungujú a postava démona je úplne nevyužitá. Veľmi pomalé tempo začne s pribúdajúcimi minútami otravovať, keďže sa vo väčšej časti filmu nič podstatné nedeje a samotný záver už je doslovne z rady scenáristických zúfalosti. Ešteže aspoň po technickej stránke je badať krok v pred, keď po vyslovene televíznom The Pact, má At the Devil's Door o niečo filmovejší look. Ten jeho minimalistický prístup k látke s pomalým tempom a dôrazom na atmosféru ma síce stále baví, ale tento krát si to už vyslovene žiadalo pritlačiť aspoň v niečom viac na pílu, takže vo výsledku dosť sklamanie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Záměr tvůrce se dá pochopit. Šlo mu především o to, aby sledoval celý cyklus toho, jak se ďábel dostává na zemi. Tedy nikoli jen to, co se může stát během těhotenství, ale i to, jak je počat, jak se narodí a co je dál. Jenže je to moc rozkouskováno a celkově je toho málo na to, aby vás to skutečně vtáhlo a aby to ohromilo. Některé scény jsou pak jakoby z jiného filmu, jen snahou se hororovému fanouškovi zalíbit. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Horory o ďáblovi mi začali hodně sedět.At the Devil's Door je nenápadný nový horůrek, který nemá šanci vybočit z dlouhé řady hororů na stejné téma.Děj je klišé, plné hloupých scénáristických nesmyslů, hlavně začátek v tom karavanu a posednutí bylo jako kdyby to napsal páťák, co se poprvé dostal k čítance.Na druhou stránku s takovým rozpočtem vela věcí nenaděláte.Jenže já musím ocenit hlavně atmosféru, kterou má tenhle horor místy opravdu hutnou, skvělé lekačky a perfektní herce v hlavních rolích.Nečekejte od toho vůbec nic nového, ale po dlouhé době jsem zase viděl příjemný horůrek, který mě dokázal pěkně pomrazit po zádech a to se v téhle době plné hororových béček kurva počítá.Příjemná jednohubka, kterou lehce nadhodnotím.Jsem možná jedinej, komu seděl ten konec, jo hold zlo si nás prostě umí vybrat.70%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby vám někdo tvrdil, že satanistické duchařiny už dneska nemají co říct, tak mu řekněte že kecá a pošlete ho do háje. Důkazem je tenhle skvostný temnohustoatmosférický kousek, pomalý, těžkomyslný, neradostný, s nádherně zlověstnou hudbou... vlastně spíš jen zvuky. Strašidelný sice moc není, ale jeho relaxační účinek na mou psýchu je blahodárný. Nikterak složitý děj skýtá několik drobných a milých překvapení a například to, co se mi v jednu chvíli jevilo jako roztříštěná časová posloupnost jednotlivých scén, se ukáže být důmyslnou scénáristovou hříčkou. A moc se mi líbil konec, který mi dal vzpomenout na legendární Rosemary's Baby. O nic slabší než McCarthyho prvotina, silné čtyři. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zčásti nepřehledný snímek na téma Satan v nás. Hannah se seznámí s mladíkem, který jí nabídne možnost si vydělat peníze. Jde jen o takovou hru, kterou si zahraje s jeho strýcem, a potom prodá svoji duši. Jenže co peklo schvátí, již nenavrátí. Když Hannah zjistí, že ji ovládají temné síly za jistým účelem, rozhodne se plány pekelníka překazit. Na scénu pak nastupují dvě sestry - makléřka a výtvarnice. Satan nelení a v duchu snímku Rosemary má děťátko začne jednat. Nevyvážený počin má několik scén s napětím, jednu výraznou, ale očekávanou lekačku a oblíbené klišé, kdy se napadená oběť zmítá ve vzduchu a střídavě je vržena proti zdi a na zem. Průměrná oddechovka, když není nic jiného po ruce. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama