Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (328)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce je na tom pokračování Alenky výborně. Cestování v čase je zajímavé a prakticky pořád se něco děje. S režíí si taky jakýysi James Bobin popral vcelku dobře, hezky se na to všechno kouká. No a Johny Depp je jako vždy boží. Takže abych to shrnul, určitě vyrazte s celou rodinou do kina.. Jsem spokojen.. HELE, ČAS LETÍÍ.:-)))) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Druhý návrat do Říše divů. Alenka (Mia Wasikowska) má nový život. Brázdí oceány jako kapitán lodi. Ovšem díky problémům doma v Londýně je opět nucena se vydat do snové říše. I když snová není ten pravý pojem. Ať už věříte na Říši divů nebo ne, tak Alenka vás tam vezme a i podruhé to bude pěkná podívaná. Burton odešel ze sesle režiséra a je to trošku škoda. Ten kvalitativní sešup je znát. Ovšem není tak velký, aby mi bránil si nový film užít. Mia je roztomilé děvče jako před lety a Johnny a jeho kloboučník je ještě ulítlejší než tehdy za Tima. Nový příběh spočívá v záchraně Kloboučníka a to je možné pouze skrz cestování časem. Alenka se proto musí naučit další důležité věci, aby v tomto i v reálném životě přežila. Kromě vizuálu, který je opět krásný, se mi líbí i příběh. Ten obohacuje zemi Wonderland o další kus. Herecky nemám, co bych vytkl. Slečna Wasikowska je už zkušená herečka a na plátně jí to velmi sluší. Hudba od Elfmana sice není tak silná jako v prvním díle, ale přesto se opět moc hezky poslouchá. Já tyhle pohádkové příběhy můžu, a proto mi to ve výsledku stačí. Konec mě dojal a já si uvědomil, že takovéhle filmy plné pohádkového vizuálu a příběhu já mám rád. Navíc když se u nich zasměji, tak je to další plus k dobru. Rád bych se do Wonderland ještě jednou s touhle Alenkou vrátil. Takže šup šup, ať to netrvá dalších šest let. (80 %) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bez Burtona je pryč jakákoliv vizuální podmanivost a vynalézavost a vše je pouze barevné a kýčovité. Přesto má Alenka několik kladů. Největším je nádherná (dívčí, citlivá, ale i odvážná a půvabná) Mia Wasikowska a vtipný Sacha Baron Cochen. Tahle dvojce ve filmu válí a daleko za sebou nechává někdy až zbytečné "staré známé" (Helena Bonham Carter) a především stále tragičtějšího Johnyho Deppa. Toho by pár let nikdo neměl obsazovat do drahých filmů, aby dostal možnost si vylepšit svou aktuální pověst. Alenka jako druhý díl nedává příliš navíc, oproti prvnímu dílu a osobně bych ve sledování této série pokračoval jen kvůli Mie a myslím, že má na víc. Těším se, kam tohle děvče bude směřovat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý díl otevírá úžasná námořní scéna,která je,bohužel,úplně stupidní.Další děj se z tohoto neštěstí sice vyhrabal,ale nepodařilo se mu to dokonale.Všechno,co se mi líbilo na postavách v prvním dílu,je pryč.Alenka je o ničem,Kloboučník má deppku,Bílá Královna,která mi způsobovala záchvaty smíchu,je nudná a Červená nepřichází s ničím novým.Film pro mě zachránil Sacha Baron Cohen a jeho zámek.Čas,zámek a Sekundanti mi připomněli hru Medievil na PS 1 a tím pádem mě enormně potěšili. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z původní Carrollovy Alenky nezbylo nic jiného než průchod zrcadlem a jeden hmyz ve tvaru houpacího koníčka. Přeplácaná podívaná nemá Alenčinu škodolibost ani zábavnou hru na nesmysly. Jen vrší vizuální atrakce, které nemají žádnou oporu v ději, kterýžto je hloupoučký a mravokárný. Tohle není Alenka, tohle je nějaká úplně cizí holka, která chce dospět, vyrůst a potýká se přitom s nějakým prapodivným chlápkem, který vládne časem. A tahle holka mě nezajímá. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama