Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 1

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (291)

tron 

všechny recenze uživatele

Počul som, že je to pecka, ale neveril som tomu a tri roky som to obchádzal. Potom som si to pozrel a... je to pecka. Nie je to niečo, čo vám vyvŕta mozog z hlavy, ale je to dosť „iné“ na to, aby som dal 80%. Sympatický hlavný (anti?)hrdina, množstvo skvelých scén, pri ktorých si poviete „to je ale macher“ (scéna v bare, scéna u riaditeľa), uhrančivý Lance Reddick a výbušné finále. Ústredná postava vojaka sa fakt vydarila. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vás okamžite vtiahne do deja svojou gradáciou a napätím. Má neskutočný spád paradoxne napriek pomalému tempu a zdá sa, že celkovou kompozíciou sa bude jednať o jeden z najrafinovanejších počinov za dlhú dobu. Počas nej vás dej donúti neustále hádať, čo je vo veci. Viete, že niečo tu nehrá, akurát nemáte ani poňatie o čo vlastne ide. Akurát potom prichádza druhá polovica, ktorá je ‘iba‘ zabudnuteľná akčná zábava. Čo nechcem povedať, že je zle, akurát to trošku pokazilo celkový dojem a podkopalo jeho ambície. Scenár má teda svoje svetlé aj zlé stránky a je trošku škoda, že to tvorcovia nedotiahli tam, kde možno pôvodne plánovali. Dan Stevens vytvára symbolický charakter hlavnej postavy, ktorý je zároveň veľmi sympatický i desivý a je jedno z najväčších devíz filmu. Ostatní herci slušne sekundovali. Zároveň oceňujem neskutočne nabitý soundtrack. 80%. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vymazlené retro s charizmatickým hrdinou, který má nehorázný potenciál do budoucna. Jeslti se s Danem Stevensem bude dobře pracovat a bude chodit do dobrých projektů, máme se na co těšit. Takhle uhrančivý a charizmatický za poslední roky je snad jen Fassbender. Vlastně je na tom velmi podobně i neznámý režisér Wingard, který svoje guilty pleasure napěchoval zajímavou atmosférou (ta hudební mixáž rve kouke stejně jako u Drive) a nekompromisní akcí. Brak, který dominuje ve svém subžánru. Není to málo, ale časem na něj zapomenete chtě nechtě. A přes všechny detaily a fakt, že si na tom tvůrci dali záležet, je to pořád nehorázná ptákovina. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Béčko ako vystrihnuté z 90. rokov. Ultra vykostený Terminátor dvojka, ktorý sa prehupne do ultra light Terminátora jednotky. Obsadenie zodpovedá vyššie uvedenému. Maiku Monroe som doteraz videl len v skvelom Neutečeš (2014) a na 99% už v ničom lepšom nikdy hrať nebude. Dan Stevens bol dobrá voľba, pretože dokázal vtlačiť do minima maximum. Za mňa sa tomuto retro pokusu vyhnite a dajte si radšej niečo so skutočnou nostalgickou hodnotou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|88%| Tak jsem si jen tak vybral tento film. Viděl jsem, že na laciné béčko má dobré hodnocení a to i do některých mých oblíbených uživatelů. Řekl jsem si, thrillery mám rád, tak snad se toto dílko vydaří. A ono se vydařilo. Opravdu jsem nakonec myslel, že dám plný počet hvězd, ale nevadí, i tak se jedná o skvělý zážitek. Jak už tu někteří píší, film se trochu podobá filmu Drive a já jim musím dát tak trochu za pravdu. Hlavní herec filmu Dan Stevens se skutečně podobal jak vzhledově tak spíš povahou Rynau Goslingovi, respektive jeho postavě. No, je velké něco dál o tomto snímku popisovat abych nevyzradil scény, zvraty atd. Film začíná mírně, krásně se vyvíjí, takže nuda tu rozhodně nehrozí a až později dojde k velkému zvratu a film nabere poněkud jiné obrátky. Proto si ted dovolím napsat !!!!!VELKÝ SPOILER!!!!! Z nevinného hodného chlapa se stane psychopat, který nakonec začne vraždit každého, kdo by ho mohl ohrozit. Takže jsem zůstal v šoku. Jako třešnička na dortu byla skvělá hudba, respektive písně. Třeba závěrečná písen ve finále, kdy Stevens padal k zemi. Pohled Maiky Monroe, která se na něj dívala s nenávistí v očích pač ji vyvraždil nakonec rodiče. Postě tuhle scénu jsem si pouštěl zvlášt po skončení filmů asi 10x. !!!!!KONEC VELKÉHO SPOILERU!!!!! Takže co k tomu dál dodávat ? Prostě zajímavý thriller se skvělým příběhem, výborným hlavním hercem, nečekaným zvratem a nekompromisným Rkovým stylem. Abych dal plný počet hvězd, muselo by to být ještě lepší – víc scén, ne tak urychlit konec, nastavit tomu aspon tak 20-30 minut navíc. Víc popsat postavu hlavního herce, vylepšit prostě vše, konec trochu přehnaný byl (nebudu teda už víc vykecávat), bez chyby to úplně nebylo, ale je to prostě zábavné béčko a na béčko až moc dobré, takže dost kritizovat, jen detaily prostě. Ostatní herecké obsazení mi rovněž sedlo. Takže naprostá spokojenost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)
  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama