Reklama

Reklama

Lví srdce

  • Finsko Leijonasydän (více)
Trailer

Obsahy(1)

Teppo je radikální neonacista, který si pevně stojí na svých názorech a předsudcích. Zároveň však touží po lásce a rodině. Když potká atraktivní servírku Sari, vše se zdá ideální, dokud nepozná jejího malého černošského syna Rhamua. Teppo tak stojí před těžkým rozhodnutím – splní si svůj sen o otcovství a rodině nebo zůstane věrný své celoživotní víře a přesvědčení založeného na diskriminaci, ignoranci a nenávisti? Situaci navíc ztíží Teppův bratr Harri a vůdce skinheadů je tak nucen učinit jasné rozhodnutí, které však může mít fatální následky pro něj i pro ty, které miluje. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

angel74 

všechny recenze uživatele

Od snímku z prostředí radikálních neonacistů jsem nečekala žádný zázrak, takže jsem nestačila zírat, jak rychle jsem propadla ději a pod tíhou nepřetržitých obav sledovala vývoj příběhu, o kterém jsem si byla jistá, že skončí hodně špatně. I v samotném rozuzlení jsem se však pořádně sekla, za což tvůrcům musím blahořečit, jelikož mi přichystali celkem slušný adrenalinový filmový zážitek. Abych si u nejdrastičtější scény oddechla, jak všechno dobře dopadlo, tak to se mi fakt asi ještě nestalo. (80%) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem poměrně velká milovnice severských filmů až se může zdát, že jim trochu nadržuji, možná to tak někdy trošliličku je, ale tentokrát to neudělám. Ačkoliv bych po herecké stránce (Teppo, kterého hrál Peter Franzén byl suprovej) neměla žádných výtek, tak jsem tomu příběhu moc nevěřila. Kdyby šlo o jednu situaci, tak přimhouřím klidně jedno oko, ale bylo jich víc a to už jsem nepřekousla. Ty neonacistický hrátky byly přece jen až moc na hraně, co se reálnosti týká a ten bombastický konec mně taky tentokrát moc nesednul. Možná se mýlím, já nevím nic o tom, jaké mají ve Finsku problémy s neonacisty, ale nedá se nic dělat, nad trojku já dneska nejdu. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jestli potřebujete antikoncepci, nebo potřebujete, aby Vám klesl v kalhotech, pak je to dobrá volba! Jakkoliv by mohl být námět zajímavý či vtipný potápí ho spousta bizarních a zbytečných scén, zejména ty, kde se snaží při klábosení souložit . Pokud si chtěl režisér něco splnit, tak ať si natočí porno, nebo nějaký softík. Mě to naprosto odradilo a film pro mě totálně ztratil na hodnotě ať už chtěl vyprávět jakkoliv zajímavý příběh. Upozorňuji, že jsem film neodkoukal kvůli velikému množství naprostých zbytečností/dialogů, které filmu/příběhu nepřidávají žádnou hodnotu. Pojďme se příště věnovat jen příběhu ne? ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Celkem realisticky podaný snímek o neonacistovy, co se zamiluje do ženy, která má ale bohužel za syna černouška, ironie osudu dovede Teppa do situací, kdy neví kudy kam a často se dostává do velmi nepříjemných situací, ostatně přesně tak to většinou v životě chodí, jak se sere, tak se sere. Zahráno velmi přesvědčivě a občas je to i celkem vtipné. Viděno v rámci Filmová výzva 2015 od Tonach ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nácek Teppo sa zamiluje do čašníčky, ktorá má však z predchádzajúceho vzťahu čierne dieťa. Postupom času nastáva jeho premena na tolerantného človeka a otcovský vzor, ale jeho minulosť spojená s partou násilníkov je mu v pätách. Film je síce jedno veľké klišé, ale napriek tomu disponuje skvelými hereckými výkonmi, kde exceluje hlavne duo Peter Franzén a Jasper Pääkonen. Avšak film nakoniec zrážajú k priemeru nedomyslené zvraty (scéna s granátom je maximálne prehnaná) a odbytý záver. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v meste Kotka, ktoré sa nachádza na pobreží fínskeho zálivu v provincii Kymenlaakso a scéna, v ktorej vojaci skladajú prísahu, bola natáčaná na olympijskom štadióne v Helsinkách. (Jello Biafra)

Související novinky

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (více)

Reklama

Reklama