Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (218)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud nepočítáme Hořící keř, HBO si naši původní tvorbu zatím pouze testuje, (první) Terapie a tohle je převzatý seriál ze zahraničí. Každopádně zatím to nevypadá vůbec špatně, i přes rychlé tempo a crazy humor lze dobře vykreslit vztahy a jen kvůli tomuhle všechno přece nemusí být apriori plytké. I Jana Hřebejka zlákala televize, jakpak by ne, největší radostí pro mě byl Jiří Havelka, samozřejmější a civilnější výkon už jsem v naší seriálové ani filmové tvorbě dlouho neviděl. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevím. Deset dílů za námi, žena to nábožně doslova „žere“, a mne to často nenábožně s.re. Ty postavy prostě nejsou životné, to jsou jakési plakáty, jakési intelektuální konstrukce. Nikdo nemá s ničím problém - všichni jsou finančně zabezpečení, za vodou, bydlí v luxusních bytech luxusně vybavených, což je právě sen mnoha manželek z těch panelákových bytů nebo pavlačových bytů v centru, kde je záchod na chodbě (že jo, Evo?). Kamera se sice snaží, ale stejně mi ty obrázky Prahy přijdou samoúčelné a vůbec celý ten vizuál vypadá spíše jako videoklip nebo reklama. Hudba mi tady ostatně dost často leze na nervy. Líbí se mi to pohrávání se skutečnými slavnými českými osobnostmi, ale to chlapa taky nezabaví na furt. A ty holky... no, někomu přijde Aňa sexy, jinému Polívková, další jsou spíše na mírně oplácanější Čvančarovou, a aby se neřeklo, hodíme sem ještě tu teď tak moderní homosexuální linečku, aby se neřeklo, že jsme málo mulitukulti. Jinak jsem doufal, že to časem přestane být o tom, kdo s kým prošoustá kus dílu, jak se ti lidé mezi sebou prohodí, až to připomíná Ordinaci v růžové zahradě, ale asi z toho nebude nic. :-) Moc se mi líbí komentáře Ekdahla a Marquise. ()

Reklama

nylo 

všechny recenze uživatele

Vztahovka, která nejde do hloubky. Občas vtipná, někdy nechtěně, občas trapná. Občas velkoměstsky povrchně velkohubá. Občas podobná dobové tragédii. Občas každý s každým, hlavně holky s holkama. Duo Aňa / Jiří total asexual. Nádherná krása Pan Němec, Paní Medvecká (za ně ta čtvrtá hvězda). Další obsazení nadstandardní, herecky v rámci možností postav a scénáře...Hřebejk je tam hodně poznat. Vladivojna umí......mírně jsem nadsadila, ale do 6ti v tom to má hóóódně daleko ()

xHarryx 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal nějakou hezkou hlubší vztahovku, ale nakonec mu naservírujou zase takové to klasické prcáníčko. Ono to je vlastně trošičku ze života. Aničku nechce pr*at nikdo. Hynekl chce pr*at všechny krome Jitky. Ta prozměnu nep*cá s nikým, ale absenci této činnosti nahrazuje střídavě ublíženým a střídavě protivným chováním. Do toho se tam tak nějak poflakuje další Anička, která zase neví co a koho chce. V rámci genderové korektnosti jí v nerozhodnosti zdatně sekunduje Jiřík. I když sekunduje možná není to správné slovo, protože nerozhodnějšáí frajer se pravděpodobně v perimetru nevyskyruje. Né, že bych si chtěl stěžovat. Natočené je to hezky a hudebni podkres opravdu stojí za to. K nedělnímu žehlení ideální volba. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších vztahových komediálních seriálů. Ač je to místy zkratkovité a kolem osmého dílu to zpomalí do nudy, tak se to zase rozjede do parády. Scéna kdy se potká Čvančarová u Geislerový s Kolesárovou tak to je herecký koncert, kde jsem šel smíchy do záchvatu. Geislerová umí hrát, to se ví, Kolesárová s menšími příležitostmi taky a nedělá ji problém i odvážnější svlíkací scény a i lesbické, ale co je největší pecka je výkon Čvančarové - nikdy jsem nevěřil, že by to byla herečka, ale tady to je absolutní herecký koncert na padesát způsobů a to nemluvím o odvaze lesbických scén a masážní nahoty. dále herecky exceluje Čermák a Holub a dobře je doplňuje Polívková a Havelka, jehož postava asertivního pohodovýho flegmatika mu sedla. A taky fúrie v podání Krobotové. Nedosahuje to hloubky jiných žánrů ale já se bavil. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)
  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)

Reklama

Reklama