Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (218)

jahol 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo, že HBO převálcuje český seriálový styl a kvalitu alespoň o dvě hvězdy, ale tak, jak seriál pokračuje se bohužel ukazuje, že české nectnosti mají hodně tuhý kořínek a tahle moje nadějka rychle vyprchává. A tak lze přibývající díly rozdělit do dvou skupin a přitom trochu parafrázovat génie českého humoru. Ta první skupina, ta není nic moc, protože se tam vlastně nic pořádného neděje (strašný díl, který se z větší části odehrával ve velmi úzkém kruhu postav na nemocniční posteli - a to ještě jedna z nich byla po celou dobu v kómatu). Ta druhá skupina, ta také není nic moc, protože to, co se tam děje, je podivné, nakašírované, plné nevěrohodných postav a vztahů (moc mi tu schází úplně normální pozitivní příklad hezkého vztahu, který by mohl být s těmi ostatními konfrontován). A z pohledu diváků, slovy klasika: "Diváci, ti se také rozdělili do dvou skupin. Ti první, ti by se rádi přestali koukat, ale je jim líto peněz, které platí svému providerovi za HBO. Ti druzí, ti by se také rádi přestali koukat, ale zůstávají ze zvědavosti,zda krátící se zbytek seriálu bude tak slabý, jako to předtím, popřípadě ještě slabší, pokud se udrží trend posledních dílů. A kromě toho zamykáme hlavní vchod :-) ". ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením tohohle seriálu mám celkem problém. Na jedné straně herci, kteří umí hrát, dialogy, které nevržou, krásná kamera a výtečné lokace. No a na druhé straně příběhy, které jsou jak z té reklamky. Klišovité, šablonovité a vystavěné jen kvůli tomu, aby zamýšlený závěrečný fórek na konci vyšel ve správném načasování. SPOILER: Třeba už (tuším) v prvním díle, kde má "ošklivka" Polívková v restauraci schůzku na inzerát. Chlap odejde a ona tam sedí, sedí a sedí a opíjí se až do zavíračky. To se jako vážně děje? Kterépak se stalo, aby ji chlap nechal jako magorku sedět samotnou v hospodě? Slyšeli jste někde o něčem podobném jinde než ve vtipu 4. kategorie? Nerozejdou se ti dva spíš hned po první sklínce, protože jeden jako zapomněl doma zavřít vodu? A když už by k tomu teda náhodou došlo , opravdu se bude zakomplexovaná puťka opíjet osaměle v restauraci a čekat, jestli se pán náhodou za hodinku nebo čtyři nevrátí? Pokud o tom paní Duslová a Klestilová ještě nikdy neslyšely, ženy se nejčastěji opíjejí potajmu a flašku mívají zastrčenou někde v prádelníku. A takových příkladů je tam mnohem víc. Naprosto souhlasím s uživatelem "honajz". Ty postavy jsou opravdu jen jako vývěsní plakáty, které byly vytisknuty jen za účelem toho, aby nám ukázaly, že každý chce mít to, co nemůže mít, i kdyby to byla tak nebetyčná blbost, jako že se nepoučitelný holkař Čermák zamiluje do holky, kterou nikdy neviděl a zůstane zamilován, i když zjistí, že je to ta největší ošklivka a smolařka, co kdy viděl. Teď už jen zbývá to okřídlené "...a byli šťastni až do smrti". //////// No a nyní po shlédnutí posledních tří dílů mohu dodat jen jediné: seriál rozhodně líp začíná než končí, končí totiž jako typická druhořadá telenovela a v té pokračuje i v 2, sérii, která rozhodně za sledování nestojí.. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Hřebejk natočil pěkný vztahový propletenec s krásně nasnímanou Prahou. Škoda, že každý díl byl tak krátky. Vždy, když jsem do dílu pořádně zabředla, tak skončil a já jsem se nemohla dočkat dalšího. Písnička od Vladivojny La Chii je slušně vlezlá. Nemůžu se jí zbavit a pořád si tu melodii prozpěvuju. Připadám si pak jako blázen. Starší generace herců mi nevadila, ale obešla bych se klidně bez ní. ()

xHarryx 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal nějakou hezkou hlubší vztahovku, ale nakonec mu naservírujou zase takové to klasické prcáníčko. Ono to je vlastně trošičku ze života. Aničku nechce pr*at nikdo. Hynekl chce pr*at všechny krome Jitky. Ta prozměnu nep*cá s nikým, ale absenci této činnosti nahrazuje střídavě ublíženým a střídavě protivným chováním. Do toho se tam tak nějak poflakuje další Anička, která zase neví co a koho chce. V rámci genderové korektnosti jí v nerozhodnosti zdatně sekunduje Jiřík. I když sekunduje možná není to správné slovo, protože nerozhodnějšáí frajer se pravděpodobně v perimetru nevyskyruje. Né, že bych si chtěl stěžovat. Natočené je to hezky a hudebni podkres opravdu stojí za to. K nedělnímu žehlení ideální volba. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud nepočítáme Hořící keř, HBO si naši původní tvorbu zatím pouze testuje, (první) Terapie a tohle je převzatý seriál ze zahraničí. Každopádně zatím to nevypadá vůbec špatně, i přes rychlé tempo a crazy humor lze dobře vykreslit vztahy a jen kvůli tomuhle všechno přece nemusí být apriori plytké. I Jana Hřebejka zlákala televize, jakpak by ne, největší radostí pro mě byl Jiří Havelka, samozřejmější a civilnější výkon už jsem v naší seriálové ani filmové tvorbě dlouho neviděl. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Byt ve věži, který ukazuje pan Jiří (Jaromír Hanzlík) Šárce (Aňa Geislerová), a ze kterého se v 6.díle dívá na Šárka na všechny věže Prahy, je v Mostecké ulici na Praze 1. Tento byt užíval ve druhé polovině 20. století režisér Zdeněk Podskalský. (Nefra)

Reklama

Reklama