Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Připadá vám, že umíte vyzrát na daňový úřad? Tak pozor! Kontroloři nikdy nespí.  D.Churchill je známý britský dramatik i herec. Jeho komedie se s úspěchem hrají po evropských i amerických jevištích. P. Yeldham je Australan a producent. Slečna Flintová byla napsána v osmdesátých letech a u nás se hrála např. v Divadle Radka Brzobohatého v režii Petera Gábora, ale i v některých amatérských souborech. Účinkuje v ní šest osob a z toho pět jsou podvodníci. Kdo je nevinný, nicméně díky svým podpisům odpovědný, je nepraktický botanik Zdeněk, který „není schopen sečíst účet v restauraci a číšníci se na něj těší už zdálky." O daně se mu stará jeho žena Sára, s níž už nežije ani nebydlí, ale udržuje s ní korektní obchodní vztahy. Protože má Zdeněk svůj lukrativní zahrádkářský pořad v televizi, má Sára o co pečovat. Aby z toho nevyšla zkrátka, vymyslela si fiktivní Zdeňkovu poradkyni pro styk s veřejností, slečnu Flintovou, na jejíž účet poukazuje příjemné částky, z nichž ovšem neexistující slečna Flintová neplatí daně. Jenže Zdeňkovi o tom Sára rozhodně nic neřekla. A navíc přidělila slečnu Flintovou i jiným svým klientům, takže se o záhadnou poradkyni začne energicky zajímat finanční úřad. V tom okamžiku příběh začíná. Je to nepřetržitý sled zvratů, kde podvod stíhá podvod a nikdo není takovým, jakým se zpočátku zdá. Autoři ovládají nejen umění diváka překvapovat a z jednoduše rozehraného příběhu znova a znova dolovat králíky z klobouku, ale spolehlivě rozdělili dějovou linku mezi dobře vybrané herecké typy. Příběh má memento, které se týká skutečně všech: daně prosím plaťte... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (20)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Buď jsem úplně ztratil smysl pro humor nebo se něco zoufale nepovedlo. I když vlastně po 75 minutách jeden vtip přišel, těsně před závěrečnými titulky. Ale to je na komedii stále trochu smutné skóre. A opravdu by mě zajímalo, jestli tak nudná je i ta divadelní hra, nebo se jen něco ztratilo při převodu do televizní podoby. :-( ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 2/10 Hudba 4/10 Prostředí 1/10/// PLUS: slušné herecké obsazení, které by opravdu zvládlo zahrát cokoliv, párkrát jsem se nad některými dialogy pousmál MÍNUS: moc ukecané, nezáživné, nechápal jsem o co tam vlastně jde a o co se jedná, tedy asi jsem to věděl, ale bylo mi to jedno, řekl bych že za to může režie, nebo způsob jakým je to natočeno a opět důkaz že pan Brabec je v mích očích špatný režisér./// Shrnutí: I těch 77 minut se táhlo jako zpomalený film. Nudil jsem se a byla to pro mě zbytečná ztráta času. V divadle by to možná působilo jinak./// Celkem 27%/// ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Spousta ingrediencí, namíchaných neúhledně do jednoho, nepřehledně vyhlížejícího talíře. I tak by se dala Slečinka charakterizovat. Co naplat, že byla poměrně kvalitně obsazena a dokonce nabídla věčně utrápený výraz L.Rybové v koukatelně sympatické póze? Tohle bylo jednodušše zmatkovitě poskládané... pouho pouhý lehko-podprůměr.. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Konverzačka, která opět potvrdila, jak je těžké převést typicky divadelní kus do tvaru televizní inscenace. Přes vynikající obsazení všech rolí to moc nejiskřilo a humor se přes obrazovku ne a ne dostat… Nemotorná až rušivá hudba. Na to je potřeba opravdu zručný režisér (za všechny připomenu Krejčíka a jeho Penzion pro svobodné pány - tam šlo o stejný žánr). Z nedostatku původních scénářů sahá ČT k těmto divadelním tutovkám, ale zatím to vůbec nevychází. Souhlas s Naby, že sledování těchto dílek je ztrátou času. ()

GIK odpad!

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale s cyklem "Komedie o lásce a SEXU" dosáhla ČT nového dna na poli ultra vtipných komedií. Se strašidelnými hereckými výkony, rádoby světovou jak z US bijáku vykradenou hudbou, která tahá za uši asi tak 90 % času a místo dotváření atmosféry dál zhoršuje již tak bídný dojem a naprostou absencí jediného povedeného vtipu to ani jinak dopadnout nemohlo. Vydržet více jak 10 minut u tohoto nového penězovodu na koncesionáršké poplatky se skutečně nedalo. Ač se to zdálo nemožné, druhý díl překonává k němému úžasu diváků dokonce i velmi nepovedený díl první. Jak to bude pokračovat dál se už dozví asi jen hrstka nejvěrnějších. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama