Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

gegina31 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že první díl mě nenadchnul. Trochu jsem se nudila, ale naštěstí dávám seriálům šanci tak 3 až 4 díl. Další díly byli už zábavnější, zajímavější případy. Mám ráda krimi seriáli, kde se kromě případu každého dílu řeší i zápletka celé série, což tady je. Občas se u něčeho chytnu za hlavu. Hlavní ženská postava mi připomíná Lucy Lawless, takže mi je sympatická :-). Na 5 hvězdiček to není, ale baví mě to víc, než Temný případ, kterému jsem také dal 4. Takže kdyby to šlo, tak dám 4,5. Ke konci 1. série zvyšuji své hodnocení. Nyní mě ten seriál opravdu upoutal. ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Nadějný úvod a koncept, ale pak se z toho stane v každém díle čím dál rutinnější stereotyp: na začátku představen jakýsi nepravděpodobný úchyl, vševědoucí Reddington ho hnedle vznešeně odhalí, pojmenuje a vytvoří zadání, tajný akční tým v garáži začne jakoby pátrat (včetně IT borce na vševědoucím počítači), v závěru vyšle zásahovou jednotku a hotovo. Eliška (v trošku přihlouplém podání navoskované titulní umělkyně) v mezihrách zase trošku pořeší své rodinné konstelace, povzlyká, poklábosí s exaltovaným Reddingtonem o rodičích a jeho případném spermatickém podílu (finální verdikt se dozvíme v 1476. dílu) a jedeme do dalšího kola ... Edit: od půlky třetí série se z toho začíná stávat už docela slušná vyčpělá fraška :) ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Season 1 - po první sezóně hodnotím 4*. Pěkný nápad, jeden z nejhledanějších zločinců se přidá jakoby na stranu FBI aby prosazoval svoje zájmy. Red Reddington v podání Jamese Spadera je výborný a v prvních pár dílech jistě šokuje, v dobrém slova smyslu, ale v 22 dílech mu malinko dochází dech a jeho chování se opakuje, ale i tak je to pořád vcelku zábavné sledovat. Dostávání různých záporáků je ze začátku zajímavé, ale postupem času se to hází spíše na druhou kolej. Každopádně spokojenost... Season 2 - po druhé sezóně hodnotím stále 4*, začátek byl perfektní, Tom Keen jako nácek, pak to malinko zase ztrácelo šťávu, ale finále sezóny bylo sehráno dokonale, klidně by takto tenhle seriál mohl skončit a já bych byl naprosto spokojen. ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

I po těch letech má James Spader stále charisma na rozdávání. V podstatě táhne celý tento seriál. A je to zábavné, vtipné, napínavé, dobře zahrané i natočené - co chtít víc? A moje oblíbená věta? - "Existuje velmi tenká hranice mezi rybařením a postáváním na břehu jako idiot."  Jinak je to samozřejmě klasická americká pohádka o tom, že FBI jsou jedna velká báječná rodina úžasných lidí, a také o tom, že účel světí prostředky. A jak se zde rozhlížím, nejsem jediný, komu hlavní ženská hrdinka Elizabeth parádně leze krkem... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Tohoto seriálu jsem si všiml až když vyšel. Tak jsem se s chutí podíval bez recenzí. A byl jsem překvapen. Pilotní díl od začátku do konce překvapuje a přináší spousty nevyřešených otázek. Na akčních scénách by mohli trochu zapracovat ( více se odvázat). Jinak ale se vším spokojenost a uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku 19. epizody se coby město Krajlevo v Srbsku objevuje záběr Prahu, přesněji na kostel sv. Mikuláše na Malé Straně. (multiflexi)
  • V čase 3:54 říká Ressler (Diego Klattenhoff) Lizzie (Megan Boone), že je jediná cesta, jak se z toho dostat, v tom okamžiku začíná Joris Delacroix Remix skladby „Soothe My Soul“ z alba „Delta Machine“ od Depeche Mode zpěvem Martina Gorea a slovy: „Only one way, only one way“ („Jenom jedna cesta, jenom jedna cesta“)... (Dangerous2)
  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama