Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

Idahou

všechny recenze uživatele

Klasika pěkná slečna, první den u fbi a rovnou šoupne do kapsy celou top skvadru FBI. Mno, není se co divit, tenhle úřd má sice lidí dost, ale běhat očividně uměj jenom dva, jak se nám snaží tvrdit tenhle seriál - klasika, vrtulník, swat, policie a tlupa oblekářů pronásleduje padoucha, lup, padoucha pronásleduje jen hrdina. Takže hrají asi tři lidi a zbytek dělá křoví, jakkoliv je to pak na hlavu. To už jsme viděli v té ptákovině o seriovém vrahovi a jeho kultu, i tam to bylo debilní. Tady k tomu samozřejmě ještě přidaj tajemství [spoiler] manžílka, kterej je docela vometák, nechá se zajmout, zmlátit, pobodat od sedmdesátníka se syfilisem a na konec se zjistí, že je to špičkový špion... mno, asi ze stejný školy jak to křoví z fbi... Přitom nápad není až tak špatný, kamera, zvuk a střih klasicky dobré ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jeden z oněch případů, kdy kvalita seriálu stojí a padá s představitelem hlavní role. A není třeba připomínat, že je to James Spader, který je vynikající. Samotná zápletka není špatná, seznam největší zločinců, o kterých nevědí ani bezpečnostní složky, to je něco, na co já slyším, ale pravdou je, že dějově není seriál ošetřen úplně nejlépe, většina epizod pracuje s totožný receptem - Red prozradí jméno, poskytne pár indicií a zbytek stopáže tým v čele s Keenovou loví daného kriminálníka. Navíc je tu několik klišé (například to, co pojí Keenovou a Reda), které celkový dojem kazí. I tak ale 8/10. ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

No, nějaké extra dobré to není, smrdí to spíš béčkem, ale diváka rozhodně nenudí. Spader je napůl někde mezi zvrhle charismatickým padouchem a celkem otravným typanem, takže je těžké se "zamilovat"... Ostatní herci taky v průměru, žádné herecké ani scénarisrtické orgie se nekonají... (Ostatně scénář je celkem masakrální chujovina.) Navzdory tomu se mi to líbí a sleduji... ()

subic 

všechny recenze uživatele

James Spader pro mě slušně zahrál ve 2 filmech, Hvězdná brána (1994) a Sekretářka (2002). Tak jaký bude zde? Pilot je tak trochu nereálná, za to dost slušně ubíhající podívaná. Dal jsem první 2 řady a jsem v očekávání pokračování, jak je to s Liz a její matkou. První 2 řady za 3 frčky, hlavně ta první je čaj jen na rozjezd. Třetí řada je mnohem zajímavější, akorát že Lizzy je trochu tlustější, židle se otřese pod ředitelkou FBI a ředitele CIA pro tajné operace to stojí hlavu, celé je to mnohem mnohem akčnější. Celý tým FBI se tak nějak víc semkne. A to stojí o přihození frčky. K mému velkému překvapení asi jako každého nechají autoři v této řadě umřít po porodu Elizabeth Keenovou. Pak se ve čtvrté řadě ukáže, že to bylo jen šměčko na Reda. Ten za to musí odpravit svou starou "uklízečku" a vychovatelku Liz. Na scénu vyleze taky falešný fotřík Liz, dozvíme se i něco o její zrzavé ruské matce Kaťje. ()

Mr.Atsor 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál, který dělá hlavně postava Raymonda Reddingtona. Celý děj je plný tajemství a nečekaných tajů. Oceňuji hlavně to, že Red není zcela čitelný ani pro diváka. Třeba na konci druhé série stále nejsem stoprocentně přesvědčen o jeho skutečném vztahu s Elizabeth. Dokonce začínám pochybovat o tom, kdo vlastně Elizabeht je. Bohužel její postava je mnohdy až příliš naivní a možná až moc okatě se snaží celý děj komplikovat. Přesto je Blacklist skvělým seriálem, který si stojí za to pustit. :-) ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • V čase 3:54 říká Ressler (Diego Klattenhoff) Lizzie (Megan Boone), že je jediná cesta, jak se z toho dostat, v tom okamžiku začíná Joris Delacroix Remix skladby „Soothe My Soul“ z alba „Delta Machine“ od Depeche Mode zpěvem Martina Gorea a slovy: „Only one way, only one way“ („Jenom jedna cesta, jenom jedna cesta“)... (Dangerous2)
  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • Když na začátku epizody uříznou ruku chlapovi v autě, potřebovali by daleko delší dobu na to, ruku odříznout nožem, ne jen jeden tah. (veronikajel)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama