Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 8
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 8

Recenze (201)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Na co jiné seriály potřebují x sezón, to zvládli v Wayward Pines na ploše pouhých deseti dílů. Na jedné straně je sice škoda, že ona počáteční zmatenost a nejistota "co se to vlastně děje" vydrží jen pár dílů, následující vývoj je ale všechno možné, jen ne předvídatelný (a každé téma se aspoň nestihne okoukat). Klobouk dolů před podobným sebevědomým uchopením, kdy jde v prvé řadě o příběh a jednotlivé osudy, než aby se hrálo na hvězdná jména a dojení tématu donekonečna. Jsem moc zvědavý, co přinese druhá série a zda si udrží podobný nekompromisní styl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina série odhaluje, co se vlastně děje a v té druhé je divák zvědavý na to, co se bude dít. A takhle se mi to zamlouvalo. Upřímně řečeno během prvních pěti dílů jsem netušil, co se a proč se děje a hádal jsem jestli se jedná o pokus posvěcený vládou, sólový projekt šíleného vědce, nebo třeba o kolonizaci jiné planety. Vysvětlení mě sice nijak neohromilo, ale bavilo mě, stejně jako mě bavila ta nejistota. Druhých pět dílů už bylo trošku předvídatelnějších, ale pořád se jednalo o slušnou adrenalinovou zábavu s výbornou atmosférou a perfektním vyvrcholením. Velkým plusem bylo iobsazení na čele s Mattem Dillonem, Carlou Gugino či Tobym Jonesem. Shyalaman zase pod delší době strčil prsty do něčeho, co za něco stojí a je velká škoda, že Wayward Pines je jen o jedné řadě. 90% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

1.séria__ M. Night Shyamalan je opäť vo svojom živly, toto je pre neho látka, videl zatiaľ dva diely ale bavilo to, má to dobrú ponurú atmosféru a nechá to diváka tápať v nevedomosti ako hlavnú postavu,... dejová skladačka začne mať zmysel až po piatom diely, vtedy sa to začne pekne kryštalizovať, dopozerané, moc moc spokojný /95%/ ____2.séria je diametrálne odlišná, už nemá tie správne grády a ani herecké obsadenie tu tak nedominuje, je to tak o polovicu slabšie než prvá série, čo je veľká škoda /50%/ ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Ano, je to v zásadě vystavěné na béčkových proprietách (knížky jsem nečetl) a má to několik zkratek a oslích můstků, ale seriál baví velmi i díky závratnému tempu. Osudový pátý díl výborně pracuje s informacemi a překrucuje protagonisty s antagonisty rychlostí lusknutí prstu. Twistů a dramatických situací je dostatek (pilot, pátý a šestý díl), stejně jako myšlenkového podhoubí (druhá půlka seriálu, otázka totalitního státu) a fanboyovských výjevů (Abbies). Tenhle seriál je guilty pleasure a moderním mixem toho nejklasičtějšího z Lynche, Hitchcocka a Orwella. Přesto si na Wayward Pines cením nejvíc jasně obhajitelných motivací postav (Pilcher) a dynamického dialogu mezi syžetem a fabulí. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Matta Dillona mám vcelku rád a navíc popisek k seriálu sliboval jakousi neurčitou mysterióznost. To jsem se fakt těšil. Přijet do města, ze kterého vám podivně chovající se lidé nedovolí odjet – to je pro mne vskutku lákavá záležitost. Navíc, když ti lidé jsou tak podivně přívětiví… To celé mi připadalo jako zajímavé, třebaže klišovité mystérium. Původně jsem si totiž myslel, že půjde o společnost podobnou té ze „Stepfordských paniček“ nebo možná z „Městečka Pleasantville“. Jenže ony se nějak ty žánry každým dílem měnily, přičemž napětí a tajemno zůstávalo. Mohli jsme sledovat tu drama, tu thriller z totalitní společnosti, potom vše přešlo do roviny sci-fi, přes něco podobného zombíkům, až jsme se vrátili zpátky k zajímavě pojaté totalitě. Opravdu poměrně zvláštní seriál, který jsem si celkem kvalitně vychutnával. Jsem zvědav, v co se to obrátí ve druhé sérii. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Městečko Pines je fiktivní městečko v Idahu, takže neexistuje. Seriál se natáčel v Kanadě v Britské Kolumbii ve městě Agassiz poblíž Vancouveru a interiéry se natáčely v Burnaby také nedaleko Vancouveru. (Trajektt)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama