Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 1

Recenze (201)

okkac 

všechny recenze uživatele

To, co začíná jako velmi mysteriózní drama se v pátém díle překlopí do něcěho jiného a dostane se nám šokujícího zvratu a 2 epizody se pak dostavují vysvětlovačky, aby následně přišla akčnější smršť. Nejlepší je ale si to tom vůbec nic nezjišťovat. Pak budete sledovat napětím jednu epizodu za druhou. 8/10 Season 2: 55% Tak oproti původnímu plánu, že to bude minisérie FOX odklepl další sérii. Zpočátku si tvůrci hráli na takové menší Game Of Thrones, protože představili nové postavy a zároveň postupně v prvních 4 dílech a pak ještě jednom dalším nechali postupně pochcípat přeživší postavy z masakru minulé série. V prsním díle se nám představí postava z první série, u které to vypadá, že bude mít velkou roli a konflikt se protáhne na pár epizod, aby se hned v druhém díle odpravila. V druhé půli se pak napjatě očekává další útok Abbies,....aby pak se vůbec nestal. Poslední díl byl dost velký scénaristický fail a poslední scéna jen naznačila, ale nic nedořekla. Pokud bude další série, tak ať už prosím poslední. Je sice fajn, že se dozvídáme více z minulosti o plánech postavit Wayward Pines, o tom, jak ubíhaly století přes postavu CJ, který co 200 let konroloval stav světa, ale prostě to nemá tu atmosféru první série. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Uměle protahovaná "zombie" apokalypsa s opakující se historií a hromadou telenoveláckých zvrat(k)ů. Ze zdejšího obsahu jsem tedy čekal něco jiného. S03, pokud kdy nějaká bude, bez potíží vynechám. Doteď nikomu z nich nedošlo, že tou chybou v novém světě jsou oni samotní, nemají tam co dělat, jsou "vyhynulý druh". --- Edit: On v tom má prsty Šálalaman, no tak to už dává mnohem větší smysl! ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další adept na nové Twin Peaks, a další nenaplněný potenciál. Mysteriozní linka tu vezme docela rychle za své, a s přibývajícími díly se seriál mění na klasické postapokalypitcké drama. Chybí tu ty zajímavé osobní příběhy, které byli jedním z kouzel Twin Peaks. Tvůrci tu mají určitě velkou odvahu s nakládáním s postavami, které hlavně ve druhé řadě padají jak hrušky, ale jako celek to není nic, co by nějak vyčnívalo z lepšího průměru. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: První půlka s odkrýváním tajemství městečka mi přišla tím kombinováním vládního (?) spiknutí/experimentu a jakýchsi monster v lese dost aktoixodní, což nemyslím jako pochvalu. Pak ale seriál vyložil karty na stůl, začalo se hrát kdo s kým a proti komu a dostalo to parádní spád a napětí, bavilo mě o tom přemýšlet. Celou dobu příjemně paranoidní a sympaticky obsazené, bohužel bez výraznějších postav a osobitější atmosféry. Druhá řada: Po třech dílech vzdávám. Dá se na to koukat, ale záhadnost i napětí jsou pryč. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

twin peaks meet under the dome meet stepford wives to všechno je wayward pines ..a cokoliv od shyamalana (jak by taky ne, když to produkuje) zatim slušné i nějakou tu TAM tu atmošku to má ..na soudy je brzo ..EDIT (6.8.15) tý žánrový odbočky někde kolem druhýho dílu jsem se dost obával, nakonec jsem byl zbytečně za plašila, protože zábavnost i dramatičnost spíš stoupala ..a závěr byl víc než uspokojující (80%) ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné knihy Blakea Crouche. V ČR kniha vyšla pod názvem "Městečko Pines". (Kaufman)
  • Toto je podle vlastních slov režiséra Shyamalana první projekt, který dělá pro televizi. (zbyshek)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama