Reklama

Reklama

Armstrongova lež

  • USA The Armstrong Lie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Dôvodov na to majú tí aj tí viac než dosť. Niekdajšia cyklistická superstar Lance Armstrong, ktorá v dôsledku dopingového škandálu, aký v histórii (nielen) tohto športu nemá obdoby, prišla o všetky svoje najcennejšie tituly i priazeň drvivej väčšiny fanúšikov, dodnes polarizuje verejnosť. Muž, ktorý miloval víťazenie a viac než čokoľvek na svete neznášal prehry, pretože v jeho očiach prehra znamenala smrť, paradoxne smrť (v podobe agresívnej rakoviny semenníkov s metastázami v brušnej dutine, pľúcach a mozgu) porazil, no krátko nato vlastnou vinou i tak temer úplne všetko, na čom mu kedy záležalo, stratil. No verte tomu alebo nie, slovo rezignácia by ste napriek všetkému v jeho slovníku hľadali márne... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

ripo 

všechny recenze uživatele

Vysoká škola klamania. Toto sme mohli počuť z Armstrongových úst počas jeho súťaženia na Tour. Bez mihnutia oka, bez zaváhania, profesionálne klamal. Stal sa tvárou mnohých firiem, založil nadáciu pre boj s rakovinou, angažoval sa verejne a stále vyhlasoval, že on je čistý. Potom sa prevalil ten obrovitánsky megaškandál s neustálym dopovaním. A to, že sa verejne priznal v rozhovore s Oprah Winfrey? Ani to mu neverím. Vidím za tým len peniaze, ktoré za ten rozhovor dostal. A dnes? Dnes si ho naďalej volajú na Tour - v úlohe komentátora ... Odporný príbeh o odporných praktikách vo vrcholovom športe.... 3*** ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který velice zajímavým způsobem mapuje kariéru Lance Armstronga od exhibice až po inkvizici. To, že vrcholový sport (speciálně cyklistika) není zdaleka jen o kvaltách sportovních, ale samozřejmě i o možnostech finančních, mediálně sledovaných i o důmyslných laboratořích, které se snaží být alespoň půl roku napřed před laboratořemi víceméně "stejnými" ale s předponou anti- je "tajemstvím", které si cvrlikají vrabci víceméně všude.Na rčení, že Grand Tour lze samozřejmě absolvovat i bez použití jakýchkoliv "podpůrných" prostředků ale ne tak rychle, je také dost pravdy. A o tom, že původní sportovní ideály barona Coubertina se postupem času a za pomoci sponzorů i médií nenápadně proměnily ve sportovní přebory "astmatiků bohužel rovněž ... ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

I já patřím k těm, pro které byl Lance Armstrong sportovní hrdina, i pro mě to byl někdo, ke komu jsem jako dítě vzhlížel a chápal ho jako vzor všeho dobrého, všeho sportovního. Je proto těžko uvěřitelné sledovat, jak ten samý člověk do kamery přiznává, že lhal, podváděl a ničil lidi okolo sebe ve jménu svojí lži, která byla pravdou pro polovinu fanoušků na celém světě. Vážně jsem zvědavý, jak za deset, dvacet let, bude vypadat Armstrongovo jméno v kontextu historie cyklistiky a jak se o něm budou učit lidé, kteří nezažili jeho éru. 8/10 ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument, který mě i přes delší stopáž nenudil ani minutu. O tom, že je Lance (nebo kdokoli ze startovního roštu Tour) čistý, jsem si nedělal iluze nikdy, takže ani Lancovo přiznání, ani tento dokument, výrazně nezměnil můj pohled na něj. Pro mě je to pořád fenomenální cyklista, co vyhrál Tour 7x - což už mimochodem možná nikdy nikdo nedokáže. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokument s tak silnou výpovednou hodnotou, že je takmer isté, že o zverejnení pri ukončení už nerozhodoval sám Armstrong, (ajkeď iniciatívu zo začiatku mal k dokumentu on sám, kôli svôjmu "návratu" v roku 2009) pretože normálny človek by o sebe niečo podobné asi nechcel zverejniť. Vzhľadom ale k faktom, ktoré tento dokument odkrýva, a samotný fakt, že dielo uzrelo svetlo sveta si viem predstaviť aj to, že to bol posledný výkrik z beznádeje od samotného Armstronga, možno kôli peniazom, ktoré môžu byť v pozadí i tohoto projektu. Summa summarum, nakoľko je Armstrongova cyklistická kariéra už definitívne u konca, možno sa rozhodol, že chce debutovať ako herec. Vlastne ono sa zdá, že to ani debut nie je, vzľadom k tomu, čo všetko v tom dokumente zaznie... Rozporuplný pocit po zhliadnutí zastihne každého, pre koho bol Lance cyklistickým hrdninom a motivátorom ku každodenným túram... Dokument za päť, kôli morálke minimálne jedna dole. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Armstrong se při svých vítězstvích na Tour v letech 2002 - 2005 mohl spoléhat i na pomoc českého cyklisty Pavla Padrnose, který byl členem týmů US Postal Service a následně i Discovery Channel. (.se)

Reklama

Reklama