Reklama

Reklama

Armstrongova lež

  • USA The Armstrong Lie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Dôvodov na to majú tí aj tí viac než dosť. Niekdajšia cyklistická superstar Lance Armstrong, ktorá v dôsledku dopingového škandálu, aký v histórii (nielen) tohto športu nemá obdoby, prišla o všetky svoje najcennejšie tituly i priazeň drvivej väčšiny fanúšikov, dodnes polarizuje verejnosť. Muž, ktorý miloval víťazenie a viac než čokoľvek na svete neznášal prehry, pretože v jeho očiach prehra znamenala smrť, paradoxne smrť (v podobe agresívnej rakoviny semenníkov s metastázami v brušnej dutine, pľúcach a mozgu) porazil, no krátko nato vlastnou vinou i tak temer úplne všetko, na čom mu kedy záležalo, stratil. No verte tomu alebo nie, slovo rezignácia by ste napriek všetkému v jeho slovníku hľadali márne... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument, který mě i přes delší stopáž nenudil ani minutu. O tom, že je Lance (nebo kdokoli ze startovního roštu Tour) čistý, jsem si nedělal iluze nikdy, takže ani Lancovo přiznání, ani tento dokument, výrazně nezměnil můj pohled na něj. Pro mě je to pořád fenomenální cyklista, co vyhrál Tour 7x - což už mimochodem možná nikdy nikdo nedokáže. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neobdivuji tenhle film ani tak proto, že by byl skvělým dokumentárním dílem, ale je to film, který dokáže odhalit, jaká je někdy podstata symbolu. Tohle je parádní dekonstrukce, která je navíc sestříhána tak, aby to mělo emotivní dopad na diváka. Můžete si myslet, o Lancovi, co chcete, ale ta legenda už z něj prostě nebude. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

V cyklistice se neorientuji - u nás - v atletické rodině to prostě nějako nefrčí :D :D Ale samozřejmě přehled mám :) Dozvěděla jsem se plno nových info ohledně tohoto sportu, za což jsem ráda :) Ale název dokumentu mluví jasně - LEŽ! To je opravdu trefné a je to dost zajímavé, jak tento člověk dokázal opravdu roky a roky klamat okolí - a všem vykládal takové lži. Ale na druhou stranu ho tedy obdivuji, že s tím skončil a zvládnul to vůbec přiznat. Za to ho obdivuji. Jelikož si myslím, že plno lidí by si buď hodilo mašli a nebo se odtrhlo od světa a vůbec by o tom s nikým již nediskutovali...Odhalilo to pro mě mnoho nových věcí - nejen, že mě cyklistika a celý koncept Tour de France zaujal :) Ale jsem sama zvědavá, jak se to bude vyvíjet dále s Betsy a její situací v nemocnici...Dokument je dobře udělaný, ale hlavně je pro mě zajímavý v tom, že prvotní myšlenka byla úplně jiná a je to fakt na ho*no, když v průběhu zjistíte - ne vlastní vinnou, že Váš hlavní hrdina to fakt fest po*ral a Vy to budete vlastně udělat najednou úplně jinak :) Ne jako obrovitánský návrat, ale jako gigantickou lež...To, že tady několikrát padlo, jakože se pomalu režisére pasoval do hlavní role svého dokumentu - mě to tedy nepřišlo, ale určitá "přesila" tam byla, ale já se tomu ani nedivim, když i on byl ten, co byl opravdu hodně oklamán a i jeho budoucnost tím utrpěla. Je to hezky vytvořené, od každého je tam trochu a není to zbytečně pře*íčené :) ()

Fabrinka 

všechny recenze uživatele

Verím tomu, že klame aj o klamstvách, ktoré si vymyslel a tak ďalej. Sám už vôbec nevie, čo kedy komu povedal. Hrozne ako športovec sklamal a ako človeku (po pozretí tohto dokumentu) by som mu ani ruku nepodala. úplne perfektne bolo zobrazené, ako je posadnutý sám sebou a čo je schopný pre to všetko urobiť. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Gibney natočil vynikající mnohavrstevný dokument, jehož nejslabším článkem je však paradoxně právě sám Gibney. Pokud jako dokumentarista shrnuje a dává do souvislostí Armstrongovu (na kontroverze) bohatou kariéru či pozadí vrcholové cyklistiky, tak exceluje a nahlíží na vše z více úhlů. Selhává ovšem v pasážích jeden na jednoho, kdy měl bezprecedentní přístup k Lancovi před (2009/2010) i po (2013) a nic z toho. Před se nechal opít silným příběhem comebacku a po se bál konfrontace a otázek na tělo. Snaží se to sice dohnat "myšlenky si urovnávajícím" komentářem, ale pozdě bycha honiti; měl se ukázat přímo na place. Ovšem možná jde pouze o neblahý důsledek toho, že s tím přišel sotva půl roku po Lancově doznání. Každopádně Armstrong i cyklistika (fascinující jak tu všichni usvědčení bývalí jezdci ukazují prstem, ale přijmutí odpovědnosti nikde) jsou kromobyčejně vděčné nečernobílé objekty dokumentaristického zájmu a výsledek tomu odpovídá. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Armstrong se při svých vítězstvích na Tour v letech 2002 - 2005 mohl spoléhat i na pomoc českého cyklisty Pavla Padrnose, který byl členem týmů US Postal Service a následně i Discovery Channel. (.se)

Reklama

Reklama