Reklama

Reklama

V úkrytu

(festivalový název)
  • Polsko W ukryciu
Trailer

Obsahy(1)

Je rok 1944. V meste sú oddiely Nemcov, ktoré zatýkajú a odvádzajú ľudí. Jankin otec, miestny fotograf, ukrýva pod podlahou v salóne svojho domu dcéru svojho židovského kamaráta, Ester Goldfrbovú (Magdalena Boczarska) sa začína starať o Ester sama. Jednej daždivej noci počas búrky sa zo strachu príde pritúliť do úkrytu k Ester a medzi dvoma mladými ženami vzplanie mocné milostné puto. Avšak vojna sa končí a Janka začína žiť v klamstve z obavy, že stratí niečo, na čom jej v živote skutočne záleží... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Lesbický orgasmus v polsko-židovském provedení. Neskutečně ujetý film, který se ve své nadutosti tváří smrtelně vážně a je na divákovi samotném, jak to celé přijme. Druhoválečné filmy mě nudí, zvláště ty novější, studnice témat už je zkrátka vyčerpána a pokud nepřijde vyjímečný tvůrce s vyjímečným tématem, budu se nudit nadále. Takže toto sklepní lesbické ozvláštnění, od Poláků?, beru s nadhledem. Nesmyslnost scén a zvratů a pikantní (dosti ujetou) pointu řešit nebudu, stejně tak vždy krásně nalíčenou židovku žijící v prachu mezi pavouky. Neskutečný filmový úlet s krásnými (pro mužskou potěchu obnaženými) ženami, líbivě natočený a výrazně digitální. Z "druhoválečných" filmů má nejblíže k naleštěné Zlodějce knih (i pointou), s tím rozdílem, že ta se obešla bez nahoty a byla o dětech. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Mesto Radom blízko Varšavy v roku 1944. V dobe nacistickej okupácie a častých akcii spojených s kontrolami domovov a zatýkaním ľudí, majiteľ fotoateliéru poskytne ukrytie pre dcéru židovského priateľa, Ester. Keď nacisti zatkli majiteľa fotoateliéru a odviezli na nútené práce, medzi jeho dcérou Jankou a mladou židovkou sa vytvára silné erotické puto. Film je príbehom o tom, ako ďaleko je človek schopný zájsť pre lásku, ktorá môže dokonca viesť až k trestnej činnosti. Keď vojna skončí, v tomto okamihu sa zmení politická a vojenská situácia, a tak vzťah medzi dvoma mladými ženami by sa mal ukončiť odchodom židovky z domu. Janka začína žiť v klamstve z obavy, že stratí niečo, na čom jej v živote skutočne záleží, a tak drží mladú židovku v nevedomosti v obave pred stratou svojej lásky. ()

Reklama

Saxos 

všechny recenze uživatele

Bezdějové drama z období konce 2. světové války a začátku poválečného života v Polsku. Janka dělala vše pro to, aby si po celou dobu udržela pod podlahou objekt své nové sexuální zkušenosti, mladou židovku Ester. Proti všem a za jakýchkoliv podmínek a činů. Nesmyslné a nepodložené zvraty. Ukončení žádné. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Akosi som tým poľským drámam stále neprišiel na chuť. Pritom väčšina z nich má skvelý základ a na precíznosť spracovania a kamery sa rozhodne nedá povedať nič zlé. Lenže celá tá melanchólia pôsobí až príliš jednotvárne a monotónne. Podobný pocit som mal aj pri tomto snímku, ktorý mal zaiste schopný scenár, no celé sa to až príliš vlieklo a zápletka sa občas menila na lyrickú medzihru takmer bez zlomov, ktoré by boli pre takýto film jednoznačným prínosom. Ale po umeleckej a emocionálnej stránke to bolo naozaj veľmi pekné. No celkový dojem určite nie viac ako 3*. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polský film o ukrýváné jedné pěkné židovce, která naváže vztah s ukrývající -jednou psychopatkou, která se na ní citově tak upne, že předstírá , že válka neskončila jen aby ji měla doma schovanou. Celkem odvážné lesbické a hanbaté scény mi zase dokázali, že polské filmy ( navzdory představě Polska jako katolicky konzervativní země ) jsou daleko odvážnější než české. Nejenže na ně jde víc peněz, nejenže jsou technicky náročnější než naše ale i v oblasti erotiky jsou progresivnější ( v českém filmu leda najmou nějakou modelku aktů, ale herečky tady nic odvážnějšího nenatočí ) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama