Reklama

Reklama

The Taking

  • Austrálie The Taking

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž sa ocitá mimo civilizácie, uprostred hôr, v rukách šialenej rodiny. V nelichotivej situácii neustále myslí na svoju partnerku, s ktorou ho viažu posledné spomienky vzájomného objatia. Je v bezpečí? Alebo sa, rovnako ako on, nachádza v ohrození života? (*CARNIFEX*)

Recenze (16)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Hlavné postavy, muž a žena, sú uväznení v lesoch, v pazúroch podivného satanského kultu, pričom jeho vodca s peknou démonickou vizážou im oznámi, že za tri dni prídu o svoju dušu. Síce by sa chceli zachrániť, ale na každom kroku ich prenasledujú podivné zjavenia, zvuky, hlasy, preludy a všetko možné. Ono je tu ťažké popísať už len samotný dej, lebo pri takýchto experimentálnych psychologických hororoch o to väčšinou ani nejde. Film určený výlučne tým, ktorým sa páčil "The Oregonian" (a to myslím smrteľne vážne, aby každý vedel, na čo sa má pripraviť, kým tu začnú lietať odpady... ja som vás varoval!) Toto je totiž úplne rovnaký štýl, takže som síce z toho nebol múdrejší, ale tá vizuálna stránka bola naprosto úžasná, s peknými maskami, dokonca je to aj miestami celkom krvavé. Pre mňa možno aj najlepšia lesná bizarnosť. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Dve zblúdilé duše ako ďalšia pošta pre diabla. Odosielatelom je pochybná rodinka, ktorej teritóriom je les. Výborná psychedelická jazda, za masívneho príspevku kamery. Bezpochyby novátorské a celkový vpich umocňuje "headphone" zvuk. Kto podobné snímky nestíha, nech si odporúča iné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý muž sa ocitá mimo civilizácie, uprostred hôr, v rukách šialenej rodiny, pričom neustále myslí na svoju partnerku s ktorou ho viažu posledné spomienky vzájomného objatia. Je v bezpečí? Či rovnako ako on, v ohrození života? Horor ako umenie? Musím uznať že spracovanie tohto, do istej miery skoro nemého, "krátkometrážneho" snímku je naozaj zaujímavé, pričom si svojich fanúšikov určite nájde ("psy.cho" bol priam tutovka :). Bohužiaľ, ja som na tento výtvor kukal jak prasa počas zabíjačky na "pukačku", takže mňa tá kamera, hudobný doprovod, krásna príroda či sekané zábery počas násilia nijak mimoriadne nedostali. Od hororu očakávam iné prvky, nie prezentáciu z útvaru talentovanej mládeže (nedokukané, ale dúfam že nikto neprežil :) - 20%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Film, jehož nákladem byl kýbl blacka, miska rozduplýho lesního ovoce (možná zavařovačka marmelády), kamera a pořádný psáňo tvrdejch, což potom vysvětluje všechno. Rozmazaný lítání po lese s otravnýma střihama v podobě černé obrazovky. Děkuji, nechci. Za snahu těch pár herců dávám 10%. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„The Taking“ j jednoduše typ filmu, který nemám rád a na který se nechci dívat. Nemám rád filmy, které nejsou dějové, ale které hrají pouze na to, že promítají do lidských očí obrazy a jimi se snaží cokoli sdělit. Mně tohle prostě nestačí, navíc snímek není ani v ničem překvapivý. Není dostatečně silný, není v něm nic, co by mě dokázalo zaujmout. Snad jen ta snaha, že se někdo o něco snažil. ()

AlistairMir odpad!

všechny recenze uživatele

Někomu se to líbit bude jelikož sto lidí sto chutí takže nyní budu hovořit čistě za sebe : Nikdy v životě jsem neviděl větší krávovinu než je tohle ! Tohle není odpad jelikož odpad už jsem několika filmům dal a ve srovnání s touto zoufalostí to byla veledíla a asi bych jim měl změnit hodnocení na jednu hvězdu aby nemusely být v partě s touto debilitou. Na to jsem ale línej tak jen napíši že toto je !!! MEGA-ODPAD !!! Dokoukat to hraničí s mučením sebe sama. Nemá to děj jen záběry co na sebe nenavazují zpatlané do sebe a plno blití krve z huby do huby . Ubohost, trapnost, do nebe volající pitchovina...a ať mi nikdo neříká, že jsem to nepochopil protože mám na to argument...Hele : Blééé uuu ááá ýýýokjndkjn jksjk...pochopil jste ten argument? Dává víc smyslu než tahle vypatlanina ! Ale tak co...někdo to ocení :D :D ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Co tohle zas bylo? U The Taking asi vážně neplatí, že ve dvou se to lépe táhne. Za to děj se táhl jak slimák. Oprava. Tento snímek žádný děj nemá. Je to jen kupa zasekaných záběrů v pěkném prostředí, které se mezi sebou nepřirozeně prolínají, nenavazují jeden na druhý a vše je doprovázeno nepříjemným (opravdu na nervy lezoucím) chrčením, jako když dlouholetý kuřák křičí do železné trubky. Velké natěšení na tento film způsobil také ten faktor, že byl zpočátku pár dní v červených číslech. Jakmile se mi ale dostal do rukou, kleslo to tady až úplně na dno. Ale já stejně nedala na ostatní a chtěla jsem se sama přesvědčit, jestli je to vážně až taková katastrofa. K mému neštěstí to katastrofa opravdu byla a už do těchto snímků nebudu skákat po hlavě. Bolí mě z nich potom celé tělo. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za jediné pozitivum, kterým je krátká stopáž. I tak se to skoro nedá dokoukat do konce. Už dlouho jsem neviděl otravnější film. ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Taková seznamka s lesem pro náročné. Při tomhle filmu bych se mohl naučit jména stromů, jejich průměrnou výšku, tloušťku kůry, jeho obvyklé osazenstvo. Příroda tu dominuje, stejně jako halucinace pomalu začínají ovládat mysl a bortit celý život, který by se pak vešel do rubikové kostky. Jediná cesta k záchraně je voda, já ale žádnou po ruce neměl a tak jsem tomu propadl a zabloudil do psychedelické, nevypočitatelné a šílené reality. Dvě duše pro ďábla, nebo-li Lucifera, což je ve starověkém Římě, mimo jiné, bůh přírody. Do toho vržené industriální zvuky, hnus dnešní doby, umocňující zběsilou atmosféru šílenství. Cítím z toho nějaký hlubší smysl, nějaké poselství, které tam nejspíš ani není. Ale to mi stejně nepokazí dojem. ()

The Viper odpad!

všechny recenze uživatele

Abych se předem ospavedlnil, tak jsem si TOTO stáhnul omylem při úmyslu stejnojmeného hororu z roku 2014. Co říct k začátku, no nevím jestli to neměl býti spíše začátek Ztracených, protože ty focené záběry mixnuté dívkou s rucemi od kečupu tomu opravdu nasvědčovali. Co mě ale opravdu nevonělo bylo to prošeptávání a při každé příležitosti focení obrazu. Nechápu proč si dávali takovou práci s kamerou (která byla opravdu dobrá) na něčem tak špatném, velice špatném. Vlastně ani nevím o čem to mělo jako být a jestli se vůbec jednalo horor, jelikož můžeme sledovat akorát pár lidí pobíhajíc zmateně po lese a občasné záběry na cosi jako čarodějnici a dva křupany. No, myslím že tu máme další horůrek do vod odpadů. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Premrhany potencial. Hoci divak citi tu okultnu atmosferu a ani herci nie su marni, cele to pochovava otrasny strih a nevhodne volena, doslova kakofonia pazvukov. Kamera sa zastavi len na par minut, inak je ako na spagate a mne osobne totalne skazila zazitok z filmu. Posobi to hodne otravne a v neposlednom rade lacno a prvoplanovo. Neodporucam. ()

Mukade odpad!

všechny recenze uživatele

"odpad" je pre túto absolútnu hlúposť ešte extrémna pochvala. ani s permanentným poposúvaním som to nedokázal dosledovať. zasa sa raz nejaký idiot cítil byť umelcom ()

RISOvonVODKA odpad!

všechny recenze uživatele

16 minút. Toľko som vydržal pozerať túto ober-epickú sračku storočia. Nejaký wannabe režisér si zohnal wannabe hercov a vytvoril... no.. toto. NEPOZERAŤ! Nejedná sa o film. ()

Reklama

Reklama