Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film ešte nekomentoval, ale napravíme to. Pre mňa je "Bella A Sebastián" veľmi peknými zimným rodinným filmom z obdobia druhej svetovej vojny. Má jednoduchý príbeh, ktorý ale skvele dopĺňa vzťah chlapca so psom, ktorého sa ujme. A ktorého celá dedina považuje za príšeru z hôr. A spôsob, akým si vybudujú svoje puto rozhodne stojí za to. Plus tu máme vtipné, zaujímavé a hlavne dobre spracované postavy, na ktoré sa dobre pozerá. Má to peknú zimnú atmosféru a súčasne to má aj dobrú hlavnú myšlienku. Rozhodne ide o rodinný film, ktorý odporúčam vidieť a má veľa dobrých momentiek, ktoré stoja za to. Hodnotenie: B+ ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Alpy jsou kouzelné, Bella je krásná, Sebastian je roztomilý. Ale příběh je otřesný a nebude bavit ani děti, ani dospělé. Pro dospělé bude příliš naivní, pro děti moc složitý, hlavně události okolo 2. světové války. Vadili mi i hlouposti a v zásadě drobnosti, které ale byli až příliš patrné. Zejména pád Belly do propasti (u psa bych to zrovna nečekal) nebo lavina, která zavalí jen hodného Němce a přes všechny ostatní se jen převalí. Takže kdyby bylo na mě, na válku bych se vykašlal (hlavně závěrečný přechod) a nechal bych tam jen Alpy, Bellu a Sebastiana. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal brať film ako celok, jedná sa rozhodne o priemerné dielo. Z detského pohľadu si určite zaslúži ešte jednu hviezdičku. Príbeh je to síce pekný, čistý a pre detského diváka atraktívny nielen kvoli nádhernej prírode, ale niektoré motívy protagonistov sú veľmi nejasné a nedopovedané. Taký je aj samotný záver, ktorý mi pripadal akoby bolo natočené aj pokračovanie... Navzdory všetkému negatívnemu má film slušné tempo, dobrý výber hercov ( malý Sebastian bola trefa ), peknú prírodu, ktorú umocnila kamera a hlavne myšlienku lásky chlapca a psa. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Knihou, seriálom aj spomienkami v tomto prípade úplne nedotknutý, čo ale nič nemení na radosti z toľkej čistoty a priezračnosti, ktorá nesmie prestať byť nasledovaniahodným ideálom, a už vôbec nie preto, že by mal niekto pocit, že dúfať v to, oceňovať to alebo sa o to snažiť je detské, detinské, nemoderné či prekonané. Ja neviem, podobne ako ZLODEJKA KNÍH je to pre mńa príbeh z vojnových časov, od vojny stranou, no jej hrozivým tieňom predsa len ťažko zasiahnuté, o čo menej viditeľné, o to závažnejšie, svojim spôsobom nekonečne smutné, ale pritom vypovedajúce o tých vôbec najdôležitejších veciach v živote, čo jediné majú naozajstný zmysel a robia ho skutočne krásnym. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Překrásné přátelství dobrosrdečného Sebastiána a věrné Belly v krušných dobách 2.světové války ve sladké Francii. Nádherný, dobrodružný příběh pro celou rodinu který chytne za srdce. Přestože filmů o člověku a jeho věrném psu bylo již natočeno nespočet, tento řadím k těm lepším a zdařilejším snímkům. Především výborný scénář a nádherná krajina hor tomu dávají šmrnc. Mimochodem soundtrack je velice zdařilý obsahující hlavně příjemnou, uvolňující hudbu! 4* za 79% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Jedna z verzí ústřední písně "Belle", konkrétně ta, která zazní ve 35. minutě, je nazpívaná přímo hlavním dětským představitelem Félixem Bossuetem. (jirkahorn)
  • Němečtí vojáci na hlídce v horách mají pušky ráže 7,92 mm, ale na uniformě mají zavěšeny „dlouhé“ sumky se střelivem do samopalu MP 38 (ráže 9 mm, schránkový zásobník na 32 nábojů), taková náhradní munice by jim byla k ničemu. (montywalsh)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)

Reklama

Reklama