Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Knihou, seriálom aj spomienkami v tomto prípade úplne nedotknutý, čo ale nič nemení na radosti z toľkej čistoty a priezračnosti, ktorá nesmie prestať byť nasledovaniahodným ideálom, a už vôbec nie preto, že by mal niekto pocit, že dúfať v to, oceňovať to alebo sa o to snažiť je detské, detinské, nemoderné či prekonané. Ja neviem, podobne ako ZLODEJKA KNÍH je to pre mńa príbeh z vojnových časov, od vojny stranou, no jej hrozivým tieňom predsa len ťažko zasiahnuté, o čo menej viditeľné, o to závažnejšie, svojim spôsobom nekonečne smutné, ale pritom vypovedajúce o tých vôbec najdôležitejších veciach v živote, čo jediné majú naozajstný zmysel a robia ho skutočne krásnym. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Starosvětský a tak trochu nevyrovnaný film. Nicolas Vanier skvěle zvládá lyrické záběry majestátních horských hřebenů, vlnící se trávy, nebo skotačícího psa. Dramatická linie ovšem není jeho parketa. Skvělí a přirození herci a hutná atmosféra okupace zakryla většinu nedostatků, přesto pasáže s Němci a především celá závěrečná čtvrtina působí, jako kdyby byla do příběhu naroubovaná na poslední chvíli, režisér si k ní nenašel cestu a točil ji proti své vůli. Koneckonců se k onomu slavnému přátelství Belly a Sebastiána vůbec nehodí a snímek by se bez ní zcela obešel. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Překrásné přátelství dobrosrdečného Sebastiána a věrné Belly v krušných dobách 2.světové války ve sladké Francii. Nádherný, dobrodružný příběh pro celou rodinu který chytne za srdce. Přestože filmů o člověku a jeho věrném psu bylo již natočeno nespočet, tento řadím k těm lepším a zdařilejším snímkům. Především výborný scénář a nádherná krajina hor tomu dávají šmrnc. Mimochodem soundtrack je velice zdařilý obsahující hlavně příjemnou, uvolňující hudbu! 4* za 79% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přenesení klasického námětu do období druhé světové války se ukázalo jako šťastný tah, snímek Nicolase Vaniera je tak zdaleka nejlepší filmovou adaptací známé dětské knihy Cécile Aubryové. Navíc specialista na hrané filmy z divoké přírody Nicolas Vanier je opravdu dobrý režisér, v kombinaci s překrásnou kamerou je opravdu radost se na novodobou Bellu a Sebastiána dívat...a to jak dětskýma očima, tak očima dospělého diváka...nádherný film skutečně pro CELOU rodinu... ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Tak tohle tedy můžu. Kombinace ALP (sníh už tak často nevídám ani v realitě), dojáku, celkem sympatických postav a hlavně Pyrenejský horský pes - bez něho by ten film neměl své charisma, čím upoutat. Bohužel mám slabost pro dlouhosrsté Bernardýny, Briardy a také Pyrenejské horské ach to je krása. Už se těším na pokračování s tímhle krásným pejskem. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu zazní i skladba, která byla úvodní znělkou původního seriálu. (cheyene)
  • Představitelem Belly je plemeno pyrenejský horský pes. Úlohu ztvárnili tři jedinci, z nichž největší hvězdou filmu je pes jménem Garfield. Všichni byli vybráni na několik týdnů trvajícím castingu z více než 200 adeptů z celé Francie. (greeneye)
  • Celý film sa natáčal chronologicky počas troch ročných období, od leta do zimy. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama