Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Belle, tu est si belle qu'en te voyant je t'ai aimée______ Belle, que j'aime tant, depuis longtemps je t'attentais______ Souviens-toi du temps où tu venais chaque soir pour me rencontrer______ Tu passais, si belle que j'en rêvais______ Tu le sais, mon amie je t'aimais______ Belle, que j'aime tant, je t'attendrai en te rêvant______ Belle, si tu le veux, nous serons deux, nous serons deux ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přenesení klasického námětu do období druhé světové války se ukázalo jako šťastný tah, snímek Nicolase Vaniera je tak zdaleka nejlepší filmovou adaptací známé dětské knihy Cécile Aubryové. Navíc specialista na hrané filmy z divoké přírody Nicolas Vanier je opravdu dobrý režisér, v kombinaci s překrásnou kamerou je opravdu radost se na novodobou Bellu a Sebastiána dívat...a to jak dětskýma očima, tak očima dospělého diváka...nádherný film skutečně pro CELOU rodinu... ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Překrásné přátelství dobrosrdečného Sebastiána a věrné Belly v krušných dobách 2.světové války ve sladké Francii. Nádherný, dobrodružný příběh pro celou rodinu který chytne za srdce. Přestože filmů o člověku a jeho věrném psu bylo již natočeno nespočet, tento řadím k těm lepším a zdařilejším snímkům. Především výborný scénář a nádherná krajina hor tomu dávají šmrnc. Mimochodem soundtrack je velice zdařilý obsahující hlavně příjemnou, uvolňující hudbu! 4* za 79% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sympatický chlapec, pekný pes, ešte krajšia Margaux Châtelier a nejaký nácek, ktorý sa tak do nej zakuká, že okamžite zabudne na pána s pristrihnutými fúzikmi a odrazu ide pomáhať Židom. Veľmi naivné, až rozprávkové. Chýbal mi nejaký hlbší dej, silnejšia zápletka a aj reálne zlo, pretože tak by to asi bolo a nie, ako nám tu popísali. Seriál ani pôvodné verzie som nevidel, nemám s čím porovnať. ()

Selixinho 

všechny recenze uživatele

Nuda. Takový nemasný neslaný děj o ničem. Roztomilý klučík, to ano, který se vydá hledat bestii, která prý podle všeho pojídá statkářům ovečky z ohrádky. Nakonec najde prašivého psíka, který se po jednom umytí v místním horském jezírku promění na bílého zářivého psa, připomínající na první pohled ledního medvěda. Do tohoto téměř okoukaného děje je zařazen ještě jeden děj vedlejší, kdy kloučkův pěstounský táta převádí židy přes hranici Francie. Sečteno podtrženo, z hereckých výkonů mě nejvíce oslnil ten pes. 35% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (9)

  • O rolu predstaviteľa hlavnej detskej úlohy, ktorým sa stal Félix Bossue, sa uchádzalo až 2400 chlapcov. Po zúžení okruhu adeptov na finálnu dvanástku vzal režisér Nicolas Vanier uchádzačov do svojej vlastnej horskej chaty vo Vercors, kde chová ťažné psy. (MikaelSVK)
  • Jedná se o třetí film Nicolase Vaniera, zároveň stejně jako jeho dva předchozí filmy i tento má v sobě téma přátelství člověka s psovitou šelmou. (Dracconnis)
  • O roli Sebastiána se ucházelo 2 400 chlapců. Ke kamerovým zkouškám bylo vybráno 200 adeptů a posléze vyšel hlavní představitel z dvanácti nejúspěšnějších. (Terva)

Reklama

Reklama