Reklama

Reklama

Naivní Ray pašuje v břiše drogy z Thajska do Austrálie. Na hranicích ho chytí, ale on odmítá přiznat, že nějaké drogy má. Proto je odvezen do hotelu, kde policie čeká dokud nepromluví, nebo dokud drogy nevyjdou ven...
 Ray Jenkins je možná trošku naivní, ale jinak normální milý chlapík. Když mu jeho kámoš Gavin představí myšlenku o rychlém výdělku v podobě pašování drog, Ray neochotně souhlasí. Suverénně spolkne pěkných pár pytlíků plných drog a vyrazí z Thajska domů do Austrálie. Tam má v plánu proplout kolem celníků a sbalit peníze vydělané za pár hodin strachu. Po příletu však ztratí chladnou hlavu a jeho skvělý plán překazí australští federální policisté. Ray odmítá kápnout božskou o podivném obsahu svého žaludku, proto je odvezen do hotelu, kde bude sledován tak dlouho, dokud nepromluví, nebo dokud důkazy nevyjdou ven. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

Janek 

všechny recenze uživatele

Chlápek pašuje v útrobách heroin, pro podezření je chycen a pod drobnohledem držen vyšetřovací jednotkou v motelovém pokoji, kde všichni netrpělivě čekají, až se hrdina dojde vykadit. Vazba je limitována deseti dny a castingově geniálně obsazený Angus Sampson (scenárista/režisér snímku), na jehož nezapomenutelném zjevu ala Vincent Schiavelli celý film vlastně stojí, soupeří s nutkáním dojít si na velkou. Film si dokážu představit na Festivalu Otrlého diváka, a to i přesto, že obsahuje pouze jednu hardcore scénu. The Mule totiž buduje velmi nepříjemný fyzický pocit v místech, kam slunce nesvítí. Tento základ je mixnutý drsnou komedií, do které fenomenálně zapadá výtečný Hugo Weaving. Výsledek je podivný, ale v momentech velmi originální. A Agnuse Sampsona si umím velmi živě představit jako příštího záporáka v Bondovce! 70% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Chlapík s hrubými perami v hlavnej úlohe mi šiel svojim zjavom a chovaním spočiatku dosť na nervy (hlavne ma sral asi najviac kôli tomu, že mi neustále pripomínal svojim ksichtom Rhys Ifansa, ktorý by mi tam sekol oveľa viac), ale po čase som si naňho zvykol a nevedel som si predstaviť v úlohe Raya Jenkinsa nikoho iného. Pre mňa rozhodne nečakané a príjemné prekvapenie... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a dost ujetý nápad o podivném hlavním hrdinovi, který přepašuje drogy z Thajska do Australie, ale jakmile jej chytí odmítá se přiznat, je držen v místnosti pod neustálým dohledem a také za žádnou cenu se nepůjde vysrat. Solidní je Hugo Weaving v roli detektiva a plyne to poměrně ve slušném tempu, které má překvapivé finále. Bavilo, ale spíš jednohubka. 6/10: ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a netradiční téma na motivy skutečné události (pašeráka s 20 kondomy heroinu v žaludku zadržuje mučivých X dní policie) na celovečerní stopáž nestačilo, bylo proto natahováno umělou dramatizací zejména očividně přidaných linek okolo. Škoda, že hlavní "lůzrovská" postava ani tvrdí strážci zákona skoro až do samotného konce nezavdávali mnoho důvodů, proč jim jakkoliv fandit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku dosť nezáživné, ale to som ešte netušil aký skvelý spád to potom naberie a aká parádna zápletka na mňa čaká. Škoda, že ten začiatok pôsobil tak nevýrazne, ale tak našťastie to potom ďalší priebeh pekne vynahradil. Ray bol fakt riadna naivka, ale počas toho procesu si dokázal pripraviť pekný plán. No aj tak mi celá tá "vyšetrovacia väzba" prišla pritiahnutá za vlasy. Ale bez toho by tento film nemal žiadny poriadny spád. Jedno tomu však treba uznať, a to najmä tú originalitu, ktorá napriek mnohým nechutným scénam bola hlavným tromfom celého filmu. A ten koniec... skvelý! ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama