Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase lobotomický český název, ale na to už snad nikdo nehledí. Ze začátku jsem okázale zíval a směrem ke své drahé vysílal ironické poznámky, abych předvedl nadhled nad naivitou filmu (které tam bylo objektivně dost). Na konci jsem dobrovolně konstatoval, že to bylo překvapivě dobré. Slušně svěží příběh jedné nákazy. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Tyhle formáty mi sedí. Ti kdo odvrhují FF hned jakmile zjistí, že je to FF, si trošku nabubřují to své horrorové ego. Pátou hvězdu dávám samozřejmě za nápad. Z nemoci-superman-upír- . . .:-D. Hoši Derek a Clif musí být v pohodě, proto čtvrtá hvězda. Třetí hvězdička neunikne jednoduchým ale účelným efektům...(Že by to bylo mou novou televizí? :-)). Druhá za přiměřenou stopáž. První za to, že mi film naprosto sedl..to když jsem došel z Kauflandu. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že s otázkou vampyrismu Jeff nechodil kolem horké kaše a hned věděl. Největší slabinou filmu jsem byl já, protože jsem neuvěřitelná hlava, s předstihem jsem totiž odhalil úplně vše. Od citlivosti na slunce po česnek ve špagetách. Nepřekvapil mě ani úplný závěr. Jen jedna drobnost směrem k tvůrcům, upíra bychom neměli vidět v zrcadle (9. snímek v galerii), ale co já vím, kameru třeba neoblafneš, soryjako. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Hodne solidne natocene na to, ze se v podstate jedna o amatersky pocin dvou filmovych nadsencu z Vancouveru, kteri si film z velke casti financovali sami! Zacatek sice ponekud vlazny, ale pote, co Derek onemocni, dostane to slusne grady, ktere vydrzi az do konce. Objekti vne za tri, ale davam ctyri za nadseni tvurcu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

No konečne! Už som ani neveril, že po tej nevýraznej found footage nude (The Borderlands), prípadne rovno odpade (Alien Abduction) z nedávneho obdobia sa vynorí niečím zaujímavý kúsok. A predsa! Afflicted má v rámci subžánru found footage celkom neopotrebovaný námet a je to taký hororovejší klon Chronicle krížený s upírskou tématikou. A aj keď síce ničím neprekvapí, tak zrealizovaný je na veľmi slušnej úrovni. Dvojica debutujúcich (krátkometrážne snímky nepočítam) kanadských tvorcov si ho sama napísala, zrežírovala a ešte aj odohrala. To nadšenie z projektu je cítiť v každom zábere a úprimne skladám poklonu, že sa im tento ich nízkorozpočtový projekt podarilo zrealizovať. Hlavný problém, ktorý s Afflicted mám je akurát tak nedostatok strachu - vyslovene strašidelné scény mi prišli asi tak dve, viac sa film sústredí hlavne v druhej polovici na „akčné“ predvádzanie superschopností jedného z kamarátov. Po trikovej stránke prekvapivo viac ako slušné a low-budget nie je badať ani náznakom, avšak mňa osobne to podobne ako J*A*S*M-a výrazne nestrhlo. Navyše celá príbehová línia, o ktorú sa film pokúša je neuveriteľne predvídateľná a v podstate sa nepokúša o absolútne žiadne ozvláštnenie. Napriek tejto drobnej kritike však vo výsledku vôbec nie tak opotrebovaný found footage prírastok ako konkurencia, pozerá sa na to príjemne, vďaka skromnej stopáži aj bezproblémovo odsýpa a nadšený zápal tvorcov sa našťastie prenáša aj smerom k divákovi. Možno nevystraší, ale rozhodne pobaví. Len škoda, že s ním neprišli pred takými šiestimi rokmi, moje nadšenie by bolo pravdepodobne o trocha väčšie. V dnešnej dobe sa podobných found footage projektov vynorí snáď desiatka mesačne. Tento sa našťastie radí aspoň k tým kvalitnejším, ktoré stoja za zmienku. CELKOVO: 3* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Když Derek (Derek Lee) a Audrey (Baya Rehaz) létají nebo padají shora, nebo když házejí kolem svých obětí, mají těla trajektorii, která ukazuje, že jsou herci připevněni k systému vodicích drátů. (Johnny.ARN)
  • Audrey (Baya Rehaz) změnila Dereka (Derek Lee) proto, že umíral a ona si myslela, že mu pomáhá. Vzhledem k tomu, že se zdráhá kohokoli měnit – Maurice (Benjamin Zeitoun) se zmíní, že to neudělala už padesát let – a přiznává, že se raději pokusila zabít, než aby zůstala ve svém stavu, nedává její důvod pro změnu Dereka smysl. Zjevně považuje smrt za lepší alternativu než být upírem, a přesto změní někoho, koho sotva zná a nemá žádnou jinou motivaci k „záchraně“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama