Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi z kvanta cinskych velkofilmov o jednom z ich mnohych hrdinov. Pekny, hoci "predigitalizovany" vizual, klasicky velkolepa vyprava a komparz. Pribeh neprekvapil, suboje ma az na niekolke vynimky takisto neoslovili. Nostalgia pri starnucom Sammo Hungo-vi este z "Trestenych poldu" bola na mieste. Znacne mnozstvo trikov, poz a naviac nie moc originalnych, sem-tam az smiesne dialogy a herecke prejavy. Obe hviezdy za pribeh, klasicky motiv a pomerne podareneho kladasa. Nic prekvapujuce, klasicky dlha, v tomto pripade pre mna az unavujuca stopaz. Len pre fandov a ludi, ktorym sa tento zaner neobjedol. Snad pride nejake stavnatejsie a serioznejsie spracovany film bez priehrsti SW-uprav. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti korejské či indonéské produkci, která se snaží o co nejdrsnější a nejsyrovější pojetí akce tělo na tělo, se čínská vrací spíše do dob Bruce Lee a Jackieho Chana. Absolutně předimenzované bitky, které se vymykají jakékoliv fyzice a velice špatně vyprávěný příběh, který divákovi, dějiny Číny příliš dobře nepřiblíží. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Král akční choreografie Corey Yuen rozpoutal akční peklo, kde ukazuje, že v čínských teritoriích za to ještě umějí pořádně vzít. Národní legenda podána velmi přístupně a působivě, Sammo Hung nepatří do starého železa, Eddie Peng, asi největší hvězda současnosti velmi sympatický, má charisma v jakékoliv roli. Ač ve vedlejší roli, tak Angelababy urvala docela solidní prostor svým výkonem pro sebe. Filmu možná škodí některé prvoplánově tragické momenty (bez kterých by se to podle mě obešlo). Nicméně film má vše - hudbu, akci, příběh, výrazné postavy. Není důvod nezařadit ho mezi nej filmy roku 2014. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Wong Fei-hung chodící legenda Číny. Bojovník, který neměl protivníka. Porazil každého koho chtěl a koho mohl. Krom toho, že byl takhle velký bojovník byl i léčitel a učitel kung-fu. Co se týče filmu mělo to dobrý a poutavá příběh a choreografie byla dosti povedená, Efekty byli sice trošku horší ale těch tam bylo jen pár. Dobrý hudební doprovod. Určitě povedený kousek z Číny. 80% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně je tento film zklamání, protože souboje stojí za nic a ten zasraný digitální marast tam byl pro mě tak otravný. Film je dobrý jen v těch dramatických scénách, ale přepálená stopáž to tahá zase dolů. Takže typický nahypovaný čínský spektákl, který ma s MA málo společného. Je to tedy celkově podprůměrný film a mnoho povyku pro nic. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama