Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Wong Fei-hung chodící legenda Číny. Bojovník, který neměl protivníka. Porazil každého koho chtěl a koho mohl. Krom toho, že byl takhle velký bojovník byl i léčitel a učitel kung-fu. Co se týče filmu mělo to dobrý a poutavá příběh a choreografie byla dosti povedená, Efekty byli sice trošku horší ale těch tam bylo jen pár. Dobrý hudební doprovod. Určitě povedený kousek z Číny. 80% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Kung-fu movie má stále ty stejné hrdiny a zápletky, jen technika snímání se modernizuje - kamera, dynamika střihu i choreografie, maximalizace digitálních efektů (oheň, kapky, krev, kouř) dotvářející divácké vnímání živelnosti soubojů, špičkový mix zvuku. Poslední módou je i vytěžení 3D prostorovosti pro martial arts filmy made in CHINA. Rise of the Legend je přímo referenčním filmem pro ukázku i důkaz, že Číňané to prostě zvládají v tomhle žánru stále nejlíp. Pokud budu brát v potaz čistě podívanou pro zážitek z parádních soubojů, bude tento film dokonalý. Že jsou nereálné? Ano, sledujeme filmové souboje, exhibici vybroušenou pro efekt. Dřív jsme byli vykulení, když někdo ve filmu proskočil bambusový paravan. Dnes se ve zpomalených záběrech v dešti urve pěstí betonová zeď, bojovník dopadne do kaluže a kolem hlavy mu obkrouží zakrvácený meč protivníka s dunivě litinovým zvukem v Dolby Atmos, aby divák, fanoušek mohl říct: "所以這是很好的". S příběhem, dějem je to jako u většiny asijských filmů v této branži bídné a doporučuji ho ignorovat. Démonický a nezničitelný Sammo Hung, kterého si nespletete s ostatními asijskými herci se zde opět sám dosadil do hlavního padoucha. Corey Yuen předvádí, že mu nápady stále nedošly a stvořil jedny z nejúchvatnějších vizuálních bitek. Pokud máte možnost tohle vidět za pomocí domácího kina se subwooferem a jste fanoušky okázalých soubojů budete nadšeni. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti korejské či indonéské produkci, která se snaží o co nejdrsnější a nejsyrovější pojetí akce tělo na tělo, se čínská vrací spíše do dob Bruce Lee a Jackieho Chana. Absolutně předimenzované bitky, které se vymykají jakékoliv fyzice a velice špatně vyprávěný příběh, který divákovi, dějiny Číny příliš dobře nepřiblíží. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film budete někteří milovat díky jeho stylovosti a perfektní choreografii soubojů, někteří naopak nenávidět kvůli častým slow motionům a občas přehnané digitalizaci. Slow motiony miluji, ty mi nevadily, ale digitální oheň a občas nefungující gravitace mně lehce štvala, ale vše se dá překousnout, film totiž nabízí spousta akce v zajímavých lokacích, nechybí jak souboje 1 v 1, tak souboje 1 v 30 a nebo souboj s meči a to vše je podtrženo občasnou krví, což definitivně potěší. Příběh mě příliš nezaujal, ale o ten zde až tak nešlo. Slušný Blockbuster se sympatickým hlavním hrdinou. 70% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi z kvanta cinskych velkofilmov o jednom z ich mnohych hrdinov. Pekny, hoci "predigitalizovany" vizual, klasicky velkolepa vyprava a komparz. Pribeh neprekvapil, suboje ma az na niekolke vynimky takisto neoslovili. Nostalgia pri starnucom Sammo Hungo-vi este z "Trestenych poldu" bola na mieste. Znacne mnozstvo trikov, poz a naviac nie moc originalnych, sem-tam az smiesne dialogy a herecke prejavy. Obe hviezdy za pribeh, klasicky motiv a pomerne podareneho kladasa. Nic prekvapujuce, klasicky dlha, v tomto pripade pre mna az unavujuca stopaz. Len pre fandov a ludi, ktorym sa tento zaner neobjedol. Snad pride nejake stavnatejsie a serioznejsie spracovany film bez priehrsti SW-uprav. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama