Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti korejské či indonéské produkci, která se snaží o co nejdrsnější a nejsyrovější pojetí akce tělo na tělo, se čínská vrací spíše do dob Bruce Lee a Jackieho Chana. Absolutně předimenzované bitky, které se vymykají jakékoliv fyzice a velice špatně vyprávěný příběh, který divákovi, dějiny Číny příliš dobře nepřiblíží. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dunění úderů a řinčení mečů v přepáleně stylizovaném souboji se synem šéfa konkurenčního gangu, včetně zbytečně použitého matrixovského bullet-timu, uvozují dějově rozbředlou poslední třetinu filmu, jež poněkud kazí dojem z našlapaných prvních dvou třetin. V těch se v soubojích sice také jede dost na efekt, ale drží se víceméně při zemi. A šetří se v nich digitálním ohněm. Za pěknou choreografii, výrazný vizuál a sympaťáka Eddieho Penga zaokrouhluji hodnocení nahoru. 7/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film budete někteří milovat díky jeho stylovosti a perfektní choreografii soubojů, někteří naopak nenávidět kvůli častým slow motionům a občas přehnané digitalizaci. Slow motiony miluji, ty mi nevadily, ale digitální oheň a občas nefungující gravitace mně lehce štvala, ale vše se dá překousnout, film totiž nabízí spousta akce v zajímavých lokacích, nechybí jak souboje 1 v 1, tak souboje 1 v 30 a nebo souboj s meči a to vše je podtrženo občasnou krví, což definitivně potěší. Příběh mě příliš nezaujal, ale o ten zde až tak nešlo. Slušný Blockbuster se sympatickým hlavním hrdinou. 70% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Takové až moc navoněné, CGI přeplněné MA, které mne nijak zvlášť neoslovilo a už v době psaní tohoto komentáře si z něj vybavuju tak půl filmu. Akční scény jsou takové nijaké, chválím různé změny úhlů a někdy i záběry z vlastních očí, bohužel je však často kamera na bojovnících až moc nalepená a tak se muselo dodně stříhat, což sice neubralo na dynamice, ale na přehlednosti už ano. Navíc se film snaží někdy tvářit až moc drsně a to na mě nijak nefungovalo např. (spoiler) to topení kurvy mělo být jakože něco ošklivého, ale natočeno je to bez jakéhokoliv napětí. Mno slabé tři... PS: Sammo Hung je neuvěřitelnej, v jeho letech budu rád, že vstanu z postele. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi z kvanta cinskych velkofilmov o jednom z ich mnohych hrdinov. Pekny, hoci "predigitalizovany" vizual, klasicky velkolepa vyprava a komparz. Pribeh neprekvapil, suboje ma az na niekolke vynimky takisto neoslovili. Nostalgia pri starnucom Sammo Hungo-vi este z "Trestenych poldu" bola na mieste. Znacne mnozstvo trikov, poz a naviac nie moc originalnych, sem-tam az smiesne dialogy a herecke prejavy. Obe hviezdy za pribeh, klasicky motiv a pomerne podareneho kladasa. Nic prekvapujuce, klasicky dlha, v tomto pripade pre mna az unavujuca stopaz. Len pre fandov a ludi, ktorym sa tento zaner neobjedol. Snad pride nejake stavnatejsie a serioznejsie spracovany film bez priehrsti SW-uprav. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno