Reklama

Reklama

Zrodila se legenda

  • Hongkong Huang fei hong zhi ying xiong you meng (více)
Trailer

Aby si naklonil svého zlotřilého šéfa, vydává se osiřelý kung fu génius sejmout vůdce nepřátelského gangu. Plán, který má, je ale ve skutečnosti o hodně nebezpečnější. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti korejské či indonéské produkci, která se snaží o co nejdrsnější a nejsyrovější pojetí akce tělo na tělo, se čínská vrací spíše do dob Bruce Lee a Jackieho Chana. Absolutně předimenzované bitky, které se vymykají jakékoliv fyzice a velice špatně vyprávěný příběh, který divákovi, dějiny Číny příliš dobře nepřiblíží. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně je tento film zklamání, protože souboje stojí za nic a ten zasraný digitální marast tam byl pro mě tak otravný. Film je dobrý jen v těch dramatických scénách, ale přepálená stopáž to tahá zase dolů. Takže typický nahypovaný čínský spektákl, který ma s MA málo společného. Je to tedy celkově podprůměrný film a mnoho povyku pro nic. ()

Reklama

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Takové až moc navoněné, CGI přeplněné MA, které mne nijak zvlášť neoslovilo a už v době psaní tohoto komentáře si z něj vybavuju tak půl filmu. Akční scény jsou takové nijaké, chválím různé změny úhlů a někdy i záběry z vlastních očí, bohužel je však často kamera na bojovnících až moc nalepená a tak se muselo dodně stříhat, což sice neubralo na dynamice, ale na přehlednosti už ano. Navíc se film snaží někdy tvářit až moc drsně a to na mě nijak nefungovalo např. (spoiler) to topení kurvy mělo být jakože něco ošklivého, ale natočeno je to bez jakéhokoliv napětí. Mno slabé tři... PS: Sammo Hung je neuvěřitelnej, v jeho letech budu rád, že vstanu z postele. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Kung-fu movie má stále ty stejné hrdiny a zápletky, jen technika snímání se modernizuje - kamera, dynamika střihu i choreografie, maximalizace digitálních efektů (oheň, kapky, krev, kouř) dotvářející divácké vnímání živelnosti soubojů, špičkový mix zvuku. Poslední módou je i vytěžení 3D prostorovosti pro martial arts filmy made in CHINA. Rise of the Legend je přímo referenčním filmem pro ukázku i důkaz, že Číňané to prostě zvládají v tomhle žánru stále nejlíp. Pokud budu brát v potaz čistě podívanou pro zážitek z parádních soubojů, bude tento film dokonalý. Že jsou nereálné? Ano, sledujeme filmové souboje, exhibici vybroušenou pro efekt. Dřív jsme byli vykulení, když někdo ve filmu proskočil bambusový paravan. Dnes se ve zpomalených záběrech v dešti urve pěstí betonová zeď, bojovník dopadne do kaluže a kolem hlavy mu obkrouží zakrvácený meč protivníka s dunivě litinovým zvukem v Dolby Atmos, aby divák, fanoušek mohl říct: "所以這是很好的". S příběhem, dějem je to jako u většiny asijských filmů v této branži bídné a doporučuji ho ignorovat. Démonický a nezničitelný Sammo Hung, kterého si nespletete s ostatními asijskými herci se zde opět sám dosadil do hlavního padoucha. Corey Yuen předvádí, že mu nápady stále nedošly a stvořil jedny z nejúchvatnějších vizuálních bitek. Pokud máte možnost tohle vidět za pomocí domácího kina se subwooferem a jste fanoušky okázalých soubojů budete nadšeni. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběh dlouhodobě chystané pomsty (a vymýcení nespravedlnosti = dvou gangů ovládajících přístav) byl vyprávěný zpočátku poutavě, ale když se přidala láska a dialogové scény nabobtnaly, vlastně mě moc nezajímal. Dynamické drátové bitky překvapily svou (relativní) surovostí, ve skvělé choreografii s divokou kinetickou kamerou (kratičké záběry z pohledu první osoby!) dokázaly opravdu vtáhnout. Jenže jich bylo méně, než by se slušelo, takže ke konci jsem se vší tou mafiánskou osudovostí nepokrytě nudil, což nezměnil ani slabý finální fight v digitálně hořícím skladu. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno