Reklama

Reklama

Embéčkem kolem světa

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2013, 35 min

Režie:

Michal Vičar

Obsahy(1)

Dva bratranci, studenti psychologie a žurnalistiky, se bez jakýchkoliv znalostí automechaniky vypraví na cestu kolem světa ve stařičké, čtyřicetileté Škodě 1000 MB, Julii. Trasa vede přes čtyři světadíly (Evropa, Asie, Severní a Jižní Amerika), 20 zemí. Prožijte s nimi jejich sedmiměsíční dobrodružství. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

Recenze (17)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s Pribáňovými trabanty (byť se i na tomto Pribáň podílel), expedice trabantů byla konána za účelem následné propagace, kdežto ti dva blázni v tisícovce si to asi daleko víc užili, měli to víc jako výlet, míň jako expedici a podle toho vypadá i následný skorodokument, který pravda mohl být, zvláště k délce trasy, obsáhlejší a zajímavější, takže kladněji hodnotím ty dva kluky, hůře už jejich dokument. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Martin Beťko byl můj spolužák na žurně. Kluci vybrali fakt dobrou hudbu a komentář je místy opravdu vtipný (plus výborný vypravěč). Nevím ale proč je to tak hrozně sestříhané. Divák by se rád dozvěděl, jak kluci spali, kolik to asi tak stálo a pak pár dalších číselných údajů (kolik km, zemí atd atd). Taky bych vzhledem k tomu, že se dnes málokdo kouká na úhlopříčku menší než metr navrhoval do všech záběrů z jízdy přidat grafiku s mapou a názvy míst, kterými právě projíždějí. Některé země jsou vyloženě osekané až vysekané. Jak vidno, film je spíš odpad toho, co se nevešlo do knih a přednášek. ()

Reklama

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Dvojice šulínků, kteří viděli auto leda z vlaku se vydá po vzoru předešlých cestovatelů na dalekou cestu s historickou tisícovkou. Aby předčili i slavného (a mě oblíbenýho a sympatičtějšího, než tihle dva troubové) Dana Přibáně, vyberou si trasu ze všech nejdelší, kolem celý zeměkoule. Na cestách zažívají dramatické chvíle, dobrodružství a cítí se jako největší borci...Mám tyhle dokumenty rád, ale nesnáším, když se někdo snaží napodobovat někoho, kdo něco podobnýho dokázal před nima a daleko líp. To už bych mohl i já, milovník řízení a cestování, probudit svoje stádo zdechlých kobyl pod kapotou 16-ti letého krasavce se lvem ve znaku, sehnat sponzory a vyrazit třeba za poznáním příhraničních bordelů...Jmenovalo by se to "S Peugeotem po Kundí dálnici" ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se neubráním srovnání s trabantím dobrodružstvím. No, co vám budu povídat. Není to trabant. Není to ani tak propracované a ani tak zábavné. Vášeň však cítím z těchto kluků podobnou. A o tom to je. Oceňuji, že si dva studenti humanitních oborů troufli na takovou cestu. Opravy zřejmě zvládli jen úplně základní, ale asi s sebou stále vozili plnou peněženku. Mrzí mě snad hlavně to, že se tak neuvěřitelně dlouhá cesta přes 4 kontinenty nacpala do směšných 35 minut. Záběry jsou příjemné a dva cestovatelé poměrně vtipní. S radostí bych dostal přidáno. Asi klukům šlo hlavně o zážitek, film byl až na druhé či třetí koleji. Nicméně, to co do něj dali se mi líbilo. Hodnotím to velmi pozitivně. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument o lidském odhodlání, vůli a touze po dobrodružství. Na celém dokumentu je sympatické, jak se cestovatelé perou s nenadálými překážkami a dokážou improvizovat pro zachování naděje, která postupně vede ke splnění snu. Embéčkem kolem světa je zábavně sestříhané dílo s perfektním doprovodem v podobě komentáře a jednotlivých písní. Opravdu ojedinělý projekt, který v sobě ukrývá ohromnou dávku inspirace pro ostatní dobrodruhy a je dobře, že něco takového vzniklo i v knižní podobě. ()

Zajímavosti (1)

  • Střih a produkci zajišťoval Dan Přibáň, autor trabantových cest po Africe, Asii a Americe. (Jose...)

Reklama

Reklama