Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre Alejandrove filmy mám ja naozaj slabosť, a preto mu odpustím nejaké tie chybičky. Bolo to niekedy veľmi priehľadné a učebnicové. Ale! ... ten chlapec mal 24 rokov, keď v detskej izbe napísal scenár a podľa neho natočil tento film. Malo to výborný koniec, ktorý povedal všetko to, o čom mala byť Angelina diplomovka. Herci hrali slušne a to isté platí aj o atmosfére. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Příběh o mladé studentce, co se rozhodne svoji diplomku zpracovat o násilí a dovede ji to až na pole snuff filmů a sama se dostane tam, kam by ani ve své podstatě nechtěla. Diplomová práce nabídne víc než jen pořádnou dávku napětí, atmosféru a propletené skryté vztahy. Pokládá především otázku na téma násilí a postoj samotného člověka k němu. Největší plus je to, jak si krásně režisér s vámi hraje jako kočka s myší. Do poslední (opravdu poslední) chvíle jsem vůbec netušil, kdo za tím vším stojí a nemohl se dočkat závěrečného rozuzlení. Nic tu spoilerovat nehodlám, to se prostě musí vidět jestli si potrpíte na pořádně tísnivých thrillerech. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Porovnanie s 8MM je na mieste len čo do základnej dejovej podstaty, ale inak je film o dosť menej surový, chýba mu viac napätia a prekvapenia. Len herci sú určite viac zvrátení, od najkladnejšej postavy až po vraha. Hodnota sa tu stráca tým, že každú chvíľu sa scenár snaží meniť uhol pohľadu diváka na to, kto je vlastne zločincom. Tak príliš často, až to mätie a človek môže stratiť i záujem. Thriller na jedno pozretie. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tohle může fungovat, jen když to dává smysl. A jak moc dává smysl, když si budu točit vraždy holek a pak si videa ukládat do univerzitní knihovny, a ještě do sekce “Porno a divné filmy”? A tohle je jen jedna z mnoha nelogičností. Fakt mě to mrzi, napad i herci se mi libili, jenže tyhle nesmysly to úplně rozbily. 8 mm je mnohem, mnohem lepší film. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

BROJLERY: až na pár blbostí, jako je nezamknutá a celkem pohodlně dostupná skrýš snuff filmů nebo závěrečná pasáž, kdy hodlají v televizi odvysílat za bílého dne právě jeden ze snuff filmů KONEC BROJLERŮ, je to napínavá podívaná od začátku do konce, i když Schumacherových obdobně tématických 8 MM zůstane zřejmě navždy nepřekonáno. 75% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Keď je Chema s Angelou v izbe a vyberá spod postele tašku s kazetami, má na sebe náhrdelník. Pri vkladaní kazety do prehrávača ho nemá, no v ďalšom zábere, keď leží na posteli, ho už opäť má. (Isomut)
  • Film Diplomová práce byl nominován na 8 cen Goya. Získal jich nakonec 7: za nejlepší film, nejlepší začátečnickou režii („Mejor dirección novel“ - Alejandro Amenábar), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Fele Martínez), nejlepší původní scénář (Alejandro Amenábar), nejlepší produkci (Carlos Bernases), nejlepší střih (Mª Elena Sainz de Rozas) a nejlepší zvuk. (Estrecha)

Reklama

Reklama