Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený,atmosferický thriller.Opravdu parádně vybudovaný strach,který graduje s každou minutou filmu.Prostředí filmové školy,snuff filmy,horory,násilí v televizi,reálné věci,které mistr Alejandro Amenábar dokázal s přehledem zapojit jako hlavní zápletku.K dokonalosti tím už chybí jen kousíček...větší množství krve a gore,které by se sem podle mě hodilo jako sůl.I tak ale 4.5 * a veliká poklona. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Porovnanie s 8MM je na mieste len čo do základnej dejovej podstaty, ale inak je film o dosť menej surový, chýba mu viac napätia a prekvapenia. Len herci sú určite viac zvrátení, od najkladnejšej postavy až po vraha. Hodnota sa tu stráca tým, že každú chvíľu sa scenár snaží meniť uhol pohľadu diváka na to, kto je vlastne zločincom. Tak príliš často, až to mätie a človek môže stratiť i záujem. Thriller na jedno pozretie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi zručne vykonštruovaný a vytvarovaný thrillerový príbeh s originálnym nápadom, ktorý mal však tú smolu, že aj keď bol so svojim nápadom jedným z priekopníkov, dostal sa ku mne pomerne neskoro. Atmosféra je však dusivá, identita skutočného vraha zahmlená a neistá až do samého, vynervovaného záveru. Vždy si rád užijem, keď sa zmýlim v tipovaní naň, a tu sa tvorcom znova podarilo zneistiť ma, kto ním nakoniec bude. Technické spracovanie priemerné, režisérsky lepšie, vypäté scény nemali chybu, horšie som sa popasoval s hereckými výkonmi. 75%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Los perfectos sorta del horror espagnol. Amenábar má kvalitnú prácu s kamerou, zamotaný scenár a hustú atmosféru v krvi, a s Anou Torrent a Eduardom Noriegom rozohráva nebezpečné pátranie po vrahovi dievčaťa, o ktorého smrti doteraz nikto ani nevedel... Napínavé na každom centimetri, s kvalitným obrazom a zvukom, po formálnej stránke niet čo vytknúť. S pohľadom na skutočnosť, koľko mal vtedy Alejandro k dispozícii prostriedkov, výnimočný film, ktorý si musel poradiť sám. A podarilo sa. 80% ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Výbornej thriller o pátrání po původu jedné snuffové videokazety. Je to fakt parádně natočený, jojo, skvěle, pěkně se to vyvíjí, takovým hodně košatým a pozvolným způsobem. Dobrý momenty překvapení, vůbec nevadí že jsou občas třeba i trochu očekávané, o to lépe jsou vygradované dialogově (fakt paráda) a situačně. Hodně napínavé, dramaturgicky opravdu výtečné, bezprostředně působící, výborné reálie, no a součástí je i pár snuff záběrů, velice nepříjemně laděných. Hodně slušně odvedený kus práce. 9/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen za relativně krátkou dobu pěti a půl týdne, kterým předcházel jeden měsíc zkoušek. (gattaca)
  • Keď je Chema s Angelou v izbe a vyberá spod postele tašku s kazetami, má na sebe náhrdelník. Pri vkladaní kazety do prehrávača ho nemá, no v ďalšom zábere, keď leží na posteli, ho už opäť má. (Isomut)

Reklama

Reklama