Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 2

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, něco tomu tak nějak chybělo. Jo, asi je zajímavý sledovat, jak to tenkrát vlastně přibližně bylo a jakej byl Heineken kliďas. Ale spíš by mi stačilo prečíst si o tom nějakej článek, než sledovat tenhle film. Dost mě totiž nudil. Tak nějak jsem měl pocit, že jsem Jima Sturgesse viděl už jednou, ve skoro úplně stejné roli (asi jsem myslel film Štvanec IRA). Ani ostatní herci v obsazení tam vůbec nemuseli být a třeba takovej Hopkins byl až ostudně nevyužitej. Nevím, co víc k tomu napsat, protože i to by byla ztráta času. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Už prvý Únos Heinekena bol trochu nudný, a tento je na tom podobne. Asi je dosť ťažké zdramatizovať pomerne nudný únos. Nudne to vyzerá pre diváka, účastníci to mali asi celkom iné. Policajné pátranie vo filme úplne chýba, je možné, že bude námetom ďalšieho filmu o pár rokov. Snáď sa vydarí viac. –––– Jsou dvě možnosti, jak být bohatý: Můžete mít hodně peněz, nebo hodně přátel. Ale nemůžete mít obojí. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je sám o sobě dobrý a bude takový dobrý, i když si o něm přečtete na Wikipedii a ne, když se budete dívat na film. Bohužel v tomhle případě se všechno minulo účinkem, až na Anthonyho Hopkinse, který opět dokáže pár minut své přítomnosti proměnit v něco, co vás nadchne. Tohle je pan herec. Bohužel film se jako celek nepovedl, není napínavý a není dobře gradovaný. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a lákavý námět stavěný na reálných základech. Film samotný však je pouze nevýrazným zástupcem řady thrillerů o únosech, přestože se režisér Alfredson snaží, nedokázal patřičně vygradovat patřičné drama, napětí či emoce, nabízí nevýrazné obsazení, snad výjimkou Hopkinse, na němž však tento film až tolik nestojí. Naštěstí je stopáž střízlivá, přesto mě náznaků nudy film neušetřil. Ve výsledku jen velmi průměrný kidnapping thriller, snažící se na Heinekenově únosu pouze svézt. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Pozor. Zpracováno ještě jednou (2011) v Nizozemské provenienci. Film je zajímavý především tím, jak se chovali únosci, kteří se snažili být jako zkušení zločinci a přitom dělali únos poprvé. Vše bravurně zvládli, až ne ten konec, kdy je všechny chytili. Avšak peníze ukryli dobře a nikdy se všechny nenašly. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (6)

  • Anthony Hopkins si vo filme zahral postavu Alfreda Heinekena, ktorá má rovnaké iniciály ako skutočné meno herca. Tie mala aj postava menom Alfred Hitchcock, ktorú stvárnil v snímke Hitchcock (2012). V oboch prípadoch ide o postavy, ktoré majú reálny základ. (GAZ789)
  • Holandský kriminálny reportér a spoluscenárista Peter R. de Vries sa premiéry filmu nezúčastnil, pretože nesúhlasil s konečným výsledkom. Tvrdil, že udalosti zobrazené vo filme boli príliš odlišné od skutočného únosu, ako ho opísal vo svojej knihe. Je zaujímavé, že de Vries participoval na tomto filme z dôvodu, že nesúhlasil s prevedením holandského filmu na túto tému z roku 2011: Únos Heinekena. (Arsenal83)
  • Zelené fľaše Heineken použité vo filme nie sú správne. V tom čase sa Heineken v Holandsku predával len v hnedých fľašiach. (Arsenal83)

Reklama

Reklama