Reklama

Reklama

Ptačí svět

  • Francie Le Peuple migrateur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obdobný tvůrčí tým, který si získal pozornost uměleckým dokumentem o tajemných obyvatelích hmyzí říše MICROCOSMOS (1996), natočil podobně laděný snímek věnovaný ptákům a jejich obdivuhodné schopnosti migrace. Ta je nejen důkazem výjimečné orientační schopnosti a téměř nekonečné životaschopnosti opeřenců, ale i metaforou naděje na návrat. Pro řadu druhů znamená životní nezbytnost podmiňující úspěšnou reprodukci a umožňuje jim přežití v často extrémních podmínkách. Pro člověka se však může stát poetickým obrazem života odhodlaného přetrvat navzdory nepřízni počasí, podnebí i osudovým náhodám. Ve filmu, který ke svým divákům hovoří prostřednictvím poetických obrazů a hudby a především obraznosti samotné přírody, se průvodního slova ujal režisér Jacques Perrin. Snímek získal v roce 2001 Césara za nejlepší střih a nominaci na Césara pro režiséry a autora hudby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem na film zíral s otevřenou pusou. (Možná to bylo tím, že jsem měl rýmu a nemohl jsem tudíž dýchat nosem. To však nevysvětluje proč jsem ji mezi nádechy nedokázal zavřít.) Ptáčí svět je vizuální skvost. Vizuální? Ne! Audiovizuální! :)) K pěti hvězdičkám má film blízko jako husa k oblakům. K zemi byl film sražen dlouhou metráží (hodina a půl byla na mě moc) a jistou stereotypčností. A teď budou následovat SPOILERY, TAKŽE BACHA! // Tučňák patagonský: 40% ječících, 50% řvoucích. // Nejlepší mystifikace včech dob: Ptáci letí kolem Sochy svobody a pak směrem k Eiffelovce. Říkáte si co je to za blbost, než vám dojde, že v Paříži maj minikopii Sochy svobody. Fakt jsem si myslel, že ty husy letěj New Yorkem. Až ta Eiffelovka mi nahlodala pčesvědčení. Dokonalá mystifikace! (Ale, kdo ví třeba maj v New Yorku maxikopii Eifellovi věže) // Ptáci utíkající před lavinou ani gumová husa (nebo co to bylo) nebyli špatní. ... ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Já jsem se strašně bál,že po Microkosmu se toto tak úžasně nepovede,ale nakonec jsem hodně spokojený.Nádherný svět,který máme nad hlavou a na který vidím je,když přiletí ptáci zobnou do naší budky.Podle mne úžasná kamera,zejména vedle letících ptáků a skvěle nasnímán smutek hus,sledující své odlétající sestry...95% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Svet podzemných chodbičiek a trávy v Mikrokozme sa zmenil v pláne nádhernej prírody po celom svete. Len škoda, že sú všetky zábery vo filme tak krátke a tie najlepšie z nich si nemôžeme vychutnať tak, ako v pomalšej, plynulejšej a hypnotickejšej Barake. Každopádne to treba vidieť na veľkom plátne a kvôli pádu ľadovca minimálne v Dolby Digital! ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý dokument o obrovských vzdialenostiach, ktoré vtáci každoročne prekonávajú, aby si zabezpečili potrebné podmienky pre život svoj a svojich potomkov. Obdivuhodná práca kamery vťahuje diváka do kŕdľa migrujúcich vtákov a k tomu znie príjemná, krásne obrazy nerušiaca, hudba. Veľmi dobrý pocit z filmu mohol byť znásobený komentárom približujúcim zvláštnosti života jednotlivých druhov, neškodilo by viac dejových vsuviek (nielen na krabov likvidujúcich zraneného vtáka a babku kŕmiacu žeriavov) a takisto zvýraznenie leitmotívu celého filmu. Pohľad na odstreľované husi nezapadal do kontextu rovnako, ako záverečné zábery na papagájov, ktorí nemigrujú a ani nepatria medzi druhy, ktoré vo filme dominovali. Myslím, že strihači na rozdiel od kameramanov neodviedli dokonalú prácu. Celkový dojem je napriek tomu veľmi dobrý. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film si jen tak matně vzpomínám. Byli jsme na něj ze školy, bude to tak pět let, spíše více. Vím jen, že tehdy mě to vůbec nebavilo. Prostě koukat se celou dobu na lítající ptáky, navíc bez skoro jediného mluveného slova, sice s docela hezkou hudbou, mě prostě šíleně otravovalo a nudilo. Docela ráda bych to viděla znova a možná bych měla jiný názor. Takže teď to tak nějak zprůměruju, přidám body za tu hudbu a snahu a možná si někdy udělám čas a svůj názor přehodnotím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Kameraman byl zavěšen při leteckýh scénách ve vzduchu vpředu před pilotem, aby mohl natáčet v úhlu 180 stupňů kolem sebe. (EMMY)
  • Celou noc museli filmaři nechat zapnuté motory letadel, aby si na ně nenarozená ptáčata nenásilně zvykla a považovala je za zvuky těla své matky. (EMMY)
  • Kvůli natáčení se muselo vyrobit několik speciálních ultralehkých letadel, na kterých doprovázel štáb ptáky ve vzduchu. (EMMY)

Reklama

Reklama