Reklama

Reklama

Velký život malého muže

  • USA Life According to Sam

VOD (1)

Obsahy(1)

Progerie je vzácná a nevyléčitelná genetická porucha, která způsobuje předčasné stárnutí u dětí. Tento dokumentární snímek prozkoumává svět Sama Bernse a zachycuje houževnatou snahu jeho rodičů o léčbu svého syna a záchranu jeho života. Dokumentární film Velký život malého muže nahlíží do světa šestnáctiletého Sama Bernse. Sleduje neúnavnou snahu jeho rodičů (oba jsou lékaři) o léčbu svého syna, který trpí progerií - velmi vzácnou nevyléčitelnou nemocí, jež způsobuje předčasné stárnutí dětí. Tento dojemný snímek od oscarových režisérů Seana a Andrey Finových zachycuje tříleté úsilí rodiny Bernsových, které vedlo k provedení prvních klinických studií léčiva a ke zjištění, že progerie souvisí s celým procesem lidského stárnutí. Bez tohoto výzkumu by bylo shromažďování podpory pro výzkum léčby přibližně 250 pacientů, kteří touto chorobou ve světě trpí, mnohem složitější. Zatímco Samovi houževnatí rodiče bojují s časem (průměrná délka života pro osoby s touto poruchou je 13 let) ve snaze najít vhodný lék, Sam přijímá svůj osud s obdivuhodnou kuráží. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Smutné. Je vám třináct let a vy si místo sexuálního loudění u spolužaček chodíte spíš vybírat tu nejhezčí urnu a přemejšlíte, kterou básničku si nechat natisknout na parte. Jeden jedinej vadnej článek v tý podělaný DNA a celej život na prd. Lidi vás raději přehlížej, farmatickejm společnostem nestojíte za snahu vymyslet nějakej lék (přece jen vás není tolik) a k tomu všemu si v tom svým progerií zhuntovaným tělíčku pomalu umíráte. Brrr.. Ještě že jsou lidi, kteří neházej bubenický paličky do žita a maj chuť s tím bojovat. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který je plný naděje a očekávání, i přes to, jaké je progerie smutné téma. Pro každého s alespoň troškou empatie je dokument naprosto přirozeně emotivní. A až po shlédnutí jsme zjistil, že Sam ve svých 17. letech nemoci podlehl... velice smutné. ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

16-i letý stařec před nabitým sálem vykládá svá životní moudra a publikum mu aplauduje. Asi jsem pochopil, že život může být i krutý (ruty šuty). ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, ale dokument mi přišel příliš dlouhý, strašně dlouhé záběry na oči rodičů, kdyby to významně zkrátili, bohatě by to stačilo. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o naději a síle žít i s nevyléčitelnou nemocí, aspoň dosud. Každopádně je hodně silný a člověk u něj vnímá, že i vzácné onemocnění nemůže lidem vzít víru a sílu žít. Hodnocení: 90 % ()

Reklama

Reklama