Reklama

Reklama

Against the Sun

  • USA Ghosts of the Pacific (neoficiální název) (více)
Trailer

Dobrodružný film debutujícího režiséra Briana Falka je natočen podle skutečných událostí a vypráví o letcích, kteří ztroskotali na moři... Je rok 1942. Vojenští letci Tony Pastula, Gene Aldrich a Harold Dixon kvůli nedostatku paliva musí nouzově přistát na moři. Poté, co se jejich letadlo nenávratně potopí na dno oceánu, musí se o sebe postarat sami. Nemají pití, nemají jídlo, nemají mapu. Mají pouze člun a pár drátků, provázků, nožíků. Po dvaceti dnech plavby už ani nevěří návratu na pevninu... (SimpanzJi)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (46)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Po dostatečném odležení přeci jen převládá pocit nedoporučovat tento mořský survival. Neubráním se srovnáním s taky jen průměrným geriatrikem, kterého jsem sepsul za poměr stopáž vs. singlxicht, no na Against the Sun jsem se přesvědčil o tom, že lepší singlxicht než promáčenej pytel slabomyslých dialogů. Jako mizérie to není, ale pod pojmem survival si představuju něco jinýho než jen pití vlastních chcánek z vlastní boty. Zklamání. 55% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery resi na pohled tolik jednoduchy pribeh, odehravajici se na tak malem prostoru musi vynikat necim vyjimecnym, aby vysel z prumeru. To se tvurcum bohuzel nepovedlo. Herci dobri, nikoliv perfektni, stejne tak kamera. Nejvetsi slabinou celeho filmu jsou triky se zraloky, predevsim to uloveni jednoho z nich... katastrofa. Hodnoceni necham prumerne, vzhledem ke skutecnemu pribehu. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Téma ztroskotání na moři začíná pomalu ale jistě ztrácet onen potřebný dramatický nádech z boje o přežití. V tomhle případě se až moc šetřilo nejen na efektech, ale i na logice trosečníků. Některá rozhodnutí budí touhu, aby si divák zakroutil palicí. Další nevýhodou je, že Against the Sun byl natočen pozdě, neboť takovéto příběhy jsme viděli stokrát. Některé horší (Operace Žralok), některé mnohem lepší (Trosečník). ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Příběh je to fajn o tom žádná, ale upřímně se tam toho nic moc neděje až na pár zajímavých momentů. S filmy, které se prakticky nehnou z místa to není jednoduché, zvlášť když jde o skutečný příběh, kde není moc prostoru pro vymýšlení si, ale párkrát se tyhle statické filmy velmi vydařily viz Pohřben zaživa a především Telefonní budka. Against the sun je navíc velmi podobný první polovině filmu od Angeliny Jolie Nezlomný, takže pro ty co jej už viděli zažijí určitě deja vu. Klobouk dolů před pány ale pro mě jen za 6/10. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tuctové ultrafialové survival drama o ztroskotání amerických pilotů za druhé světové na otevřeném oceánu, na kterém rozehrávají tisíckrát viděný utahaný boj o přežití "proti slunci" a neškodným počítačovým žralokům. Vzhledem k tomu, že Nezlomný je v podstatě o tom samém, nedělám si iluze, že debutant Falk využil divácká očekávání a chtěl to nasadit ve stejné době. Problém je v tom, že Nezlomný je fušérská sračka, která dost těžko naladí diváky na sledování toho samého v jiném (levnějším) podání. Musí se ale nechat, že psychologie postav, masky a "praktické" informace jsou zde na mnohem vyšší úrovni než u prvně zmiňovaného shitu. To ale bohužel nic nemění na skutečnosti, že je to místy přehrávané nudné drama s mizernými CGI efekty, kde dojde na žánrová klišé, permanentní modlení, vzývání Boha a jiné nebetyčné americké zlozvyky projektované do filmové tvorby. Stále čekám, kdy někdo konečně natočí film o ztroskotání křižníku Indianapolis, a vysere se na tyto příběhy s identickým nicneděláním postav, kdy jen staticky čekají na záchranu a my je přitom pozorujeme. Nic proti, ale stalo se to v historii tolikrát (a natočilo snad i víckrát), že mě to zkrátka už nijak nezasáhne. 55% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Skutečný záchranný člun použitý třemi letci v roce 1942 je k vidění v Národním muzeu námořního letectví v Pensacole na Floridě. (bigjames)
  • Tři hlavní aktéři měli během natáčení nařízenou přísnou dietu (pouze 500 kalorií denně), aby bylo co nejpřesněji vyobrazeno, jak během jejich pouti sestřelení piloti vyhubli. (bigjames)
  • Letadlo zobrazené ve filmu, Douglas Devastator, muselo být vytvořeno z původních plánů, protože na světě již žádné z těchto letadel nezbylo. (bigjames)

Reklama

Reklama